به گزارش خبرآنلاین از مازندران، رامین مهمانپرست در نشستی با اهالی رسانه استان در بابلسر با تاکید بر اینکه بهتر است طراحیها را در آموزش و پرورش تغییر دهیم و بازنگری کنیم، افزود: به عنوان در زمینه خدمت سربازی میتوان طراحی را ارائه کرد تا افرادی که تمایل ندارند بتوانند آن را خریداری کنند و این طرح سبب میشود تا دغدغه ۷۰۰ هزار نفر جوان رفع شود.
وی با تاکید برین که در طرح جامع باید به تمامی بخشها توجه شود، گفت: وضعیت و ساختار اقتصادی کشور جالب نیست زیرا متکی به اقتصاد دولتی هستیم.
مهمانپرست با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی نیازمند رهبر است، تغییرات ساختاری برای تحقق دیپلماسی امری مهم است، افزایش دانش فعالان اقتصادی را ضروری دانست و گفت: ما نیازمند تخصص و مهارت جدید هستیم.
وی از برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای دانش اقتصادی مدیران و فعالان اقتصادی در استانهای مختلف خبر داد و گفت: این طرح به صورت پایلوت در مازندران کلید خورده است.
با اشاره به اهمیت رسانهها، اطلاع رسانی و آگاهی مردم را تعیین کننده دانست و گفت: نیمی از جمعیت از کشور را جوانان تشکیل میدهند و باید برنامه ریزی اساسی برای آن داشته باشیم.
رئیس خانه دیپلماسی، اشتغال جوانان، مسکن را از جمله نیازهای جوانان بیان کرد و گفت: متوسط مسکن در ژاپن به ازای هر نفر از اعضای خانواده هفت متر بود و ما باید با توجه شرایط کشور مسکن مورد نیاز جوانان را فراهم کنیم.
وی با اظهار اینکه لازم نیست در ابتدای کار مسکن مجلل و تشریفاتی برای جوانان داشته باشیم، تأمین حداقلی را مناسب دانست و گفت: ازدواج از دیگر دغدغههای جوانان به شمار میرود و بسیاری از نگرانیهای جوانان در این بخش است.
مهمانپرست افزود: وقتی نیمی از جمعیت جوانان هستند باید برنامه ریزی مطلوبی داشته باشیم تا جهش بزرگ را در شاهد باشیم و اگر طراحی مناسبی نداشته باشیم، مشکلات بیشتر میشود.
مدیرکل اسبق فرهنگی وزارت امور خارجه یادآور شد: برای جهش بزرگ نیازمند برنامه هستیم و برای جهش و رشد یک کشور، نیازمند طراحی کلان در بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره است.
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه یکی از معضلات موجود در مدیریت منابع مالی دولت را بدنه فربه و بخش های دولتی دانست و افزود: در ایران بیش از ۸ میلیون کارمند و بازنشسته حقوق بگیر دولتی داریم که بخش اعظم بودجه صرف پرداخت این وجوه می شود.
مهمانپرست ادامه داد: در شرایط فعلی حتی در صورت امضای توافق برجام افزایش درآمدهای دولت بازهم هزینه ها و درآمد همخوانی ندارد، بنابراین باید یک جراحی بزرگ در بدنه دولت اتفاق بیافتد و با سیاستگذاری درست و ایجاد فرصت های شغلی مناسب افراد را به سرمایه گذاری در بخش خصوصی و طرح های اقتصادی تشویق نموده تا زمینه های تولید و توسعه در کشور ایجاد گردد.
رئیس شورای سیاست گذاری خانه دیپلماسی، اضافه کرد: در شرایط فعلی کشور دیپلماسی با محوریت اقتصاد بسیار کمک کننده است، ما نیاز به سازمان جدید نداریم بلکه نیاز به سازماندهی وجود دارد، باید وزارتخانه های مختلفی که در حوزه اقتصادی موثر هستند به رهبری وزارت خارجه و بصورت هماهنگ دیپلماسی اقتصادی را پیش ببرند. لازمه این رهبری تغییر در ساختار وزارت خارجه و استفاده از نیروهای کاردان در حوزه اقتصادی است.
وی گفت: در ۲۵ تیرماه سال جاری همایش بزرگ دیپلماسی اقتصادی برگزار شده و فضای کلی در این زمینه ترسیم و پیشنهادات لازم به معاون اول رئیس جمهور، معاون اقتصادی و نمایندگان مجلس ارائه شد.
رامین مهمانپرست با اشاره به اینکه برای اصلاح ریشه اقتصادی باید دانش فعالان اقتصادی تقویت شود، ادامه داد: خانه دیپلماسی به این منظور دوره DBA با گرایش دیپلماسی اقتصادی را برای افزایش تخصص و ایجاد مهارت های جدید و مورد نیاز برای فعالان بخش اقتصادی به منظور تجارت با سایر کشورها را طراحی کرده است.
وی افزود: دروسی که در این دوره تدریس خواهد شد کاملا کاربردی و مورد نیاز فعالین اقتصادی در تجارت بین المللی است که تاکنون نمونه چنین دوره آموزشی را در کشور نداشتیم، همچنین اساتیدی که برای این دوره ها در نظر گرفته شده اند تماما افرادی متخصص و با سابقه درخشان، از مسئولین عالی رتبه کشور، سفرا و افراد سرشناس فعال در حوزه های اقتصادی می باشند و در پایان این دوره با همکاری خانه دیپلماسی و دانشگاه پیام نور، مدرک «DBA» به دانش آموختگان تقدیم خواهد شد.
مهمانپرست در پایان گفت: خانه دیپلماسی در استانها در حال راه اندازی است و مازندران به دلیل ظرفیت های فراوان، به عنوان استان پایلوت انتخاب گردید و هدف داریم که آموزش و مشاورههای دیپلماسی اقتصادی را در کشور نهادینه کنیم.
46
نظر شما