۰ نفر
۳۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۱:۳۹

حدود 150 میلیارد دلار آمریکا، دارایی های خارجی لیبی است که توسط حکومتها و دولتهای مختلف در اقصی نقاط جهان بلوکه شده و دولت جدید قصد دارد این دارایی را به کشور بازگرداند.

مبارزان لیبیایی قصد دارند بعد از سقوط قذافی همه تلاش خود را در راه بازسازی کشور صرف کنند. مخالفان قذافی که هم اکنون طرابلس را در دست دارند، در تلاشند تا پولهای بلوکه شده قذافی در اقصی نقاط جهان را به کشور بازگردانند.

گفتنی است در حدود 150 میلیارد دلار آمریکا، دارایی های خارجی لیبی است که توسط حکومتها و دولتهای مختلف در اقصی نقاط جهان بلوکه شده و دولت جدید قصد دارد این دارایی را به کشور بازگرداند. از سویی دولت جدید باید بازار نفت و گاز که منبع اصلی درآمد این کشور است را بار دیگر فعال کند. لیز مارتینز، یکی از اقتصاددانان موسسه خاورمیانه HSBC می گوید: « لیبی با ذخایر عظیم نفتی پتانسیل های زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی دارد. »

به گفته منابع دولتی ، شش ماه جنگ داخلی در این کشور خساراتی معادل 50 میلیارد دلار به کشور زیان زده است. حال که جنگ به مراحل پایانی خود نزدیک می شود، این سوال ذهن ها را به خود مشغول می دارد که کشور جنگ زده ای همچون لیبی چگونه خواهد توانست خود را بازسازی کند؟

به گزارش صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی لیبی سال گذشته به لطف منابع عظیم نفتی و گازی با رشد 10.3 درصدی روبرو بوده است.تا به امروز شورشیان با کمک های بین المللی و پولهایی که سایر کشورها به آنها می دادند توانستند به این مرحله برسند اما افزایش هزینه ها و تأمین مایحتاج مختلف از جمله غذا و دارو برای مردم با این میزان کمک ها قابل جبران نیست. از این رو آغاز به کار بخش نفت و گاز برای بازسازی کشور و تأمین مایحتاج مردم امری است ضروری که در سریعترین زمان ممکن باید صورت گیرد.

لازم به یادآوری است که لیبی تا پیش از آغاز جنگ با تولید 1.8 میلیون بشکه در روز و 1.5 میلیون بشکه صادرات روزانه در حدود 2 درصد از درخواست های جهانی نفت خام را تأمین می کرد.در صورتی که بخش نفت و گاز خسارتی متحمل نشده باشد، تولید و صادرات کشور باید با رشد و روند سریعتری کار خود را آغاز کند.


گفتنی است لیبی در حدود 110 میلیارد دلار پول و همچنین سایر منابع مالی را در بانک مرکزی خود دارد که در حدود 36 میلیارد دلار آن تحت کنترل "ادارۀ سرمایه گذاری لیبی" است. سایر سرمایه گذاری های این کشور عبارتند از:  3 درصد سرمایه گذاری خارجی در انگلستان در شرکت پیرسون، 2.6 درصد در شرکت یونی کردیت (بزرگترین و مهمترین بانک ایتالیا) و 2 درصد دیگر نیز در بخش بازار اتومبیل ایتالیا و همچنین در یک شرکت هوافضایی.

بانکهای تجاری لیبی نیز که در اختیار دولت بوده ، دارای 4 میلیارد دلار سرمایه خارجی هستند. کشور ثروتمندی همچون لیبی راه طولانی و درازی را برای بازسازی کشور پیش رو دارد./263/39

نشنال/ 22 اوت 2011
ترجمه: زهرا خدایی

کد خبر 169126

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام DE ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    1 0
    عجب دیکتاتوری بوده لامصب:)) رشد اقتصادی 10.3 درصددددددددددددد!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین