در حالی که انقلابیون لیبی در تلاش هستند مناطقی را که در طرابلس به دست آوردهاند، حفظ کنند، جنگندههای ناتو باب العزیزیه مقر قذافی دیکتاتور لیبی را هدف قرار دادهاند.
به گزارش خبرنگار پرس تیوی در طرابلس، بیمارستانهای این شهر در حال حاضر مملو از افراد مجروح است اما هیچ آمار دقیقی از شمار افراد کشته شده و زخمی وجود ندارد.
انقلابیون لیبی نیز اعلام کردند، مقر معمر قذافی دیکتاتور لیبی در اولین ساعات روز سه شنبه ( 1 شهریور، 23 اگوست) هدف حملات هوایی جنگندههای ناتو قرار گرفت.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، صدای انفجارهای شدید و تیراندازی از بیرون محوطه باب العزیزیه جایی که مخالفان رژیم لیبی مستقر شدهاند، شنیده شده است.
مخالفان میگویند، آنها کنترل اکثر بخشهای طرابلس به غیر از مقر قذافی را در اختیار گرفتهاند. مخالفان همچنین پیشتر اعلام کرده بودند که ناتو به باب العزیزیه حمله خواهد کرد.
انقلابیون لیبی اوایل روز دوشنبه به سمت قلب طرابلس حرکت کردند و بدون مواجه شدن با هیچگونه مقاومت قابل توجهی از سوی نیروهای رژیم، بیش از 80 درصد پایتخت لیبی از جمله مقر تلوزیون دولتی جماهیریه را در اختیار گرفتند.
بر پایه این گزارش، نیروهای وفادار به قذافی با پشتیانی تانکها به منظور حفظ باب العزیزیه به سوی مخالفان آتش گشودهاند.
همچنین بر اساس برخی از گزارشها، نیروهای دولتی لیبی، انقلابیون را در غرب طرابلس به عقب راندهاند. این نیروها همچنان بخشهای کوچکی از طرابلس از قبیل خیابانهای اطراف هتل ریکسوس، جایی که اکثر روزنامه نگاران غربی مستقر هستند را در اختیار دارند.
بر اساس این گزارش، مخالفان رژیم لیبی هنوز موفق نشدهاند دیکتاتور این کشور را پیدا کنند و محل استقرار وی همچنان نامعلوم است.
گزارشهای تایید نشدهای مبنی بر فرار قذافی از لیبی وجود دارد اما گزارشهایی نیز حاکی از این است که بعد از تصرف بیشتر بخشهای طرابلس توسط انقلابیون قذافی پایتخت را ترک کرده و در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است.
همچنین گزارشهایی نیز وجود دارد که قذافی در بیمارستانی در تاجورا در اطراف شهر طرابلس دیده شده است.
یک منبع دیپلماتیک با بیان اینکه قذافی ممکن است همچنان در مقر خود در محوطه باب العزیزیه در جنوب طرابلس باشد، خاطر نشان کرد، وی پناهگاههای زیادی دارد که میتواند در آنها پنهان شود.
از سوی دیگر، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کرده که دوران قذافی به پایان رسیده است.
به دنبال انتشار گزارشهایی مبنی بر دستگیری سیف الاسلام، محمد و ساعدی پسران قذافی توسط مخالفان وی، اعلام شد که محمد فرار کرده است و سیف الاسلام هم هرگز دستگیر نشده بود.
دادگاه بین المللی کیفری در حال مذاکره پیرامون صدور حکم استرداد سیف الاسلام که به عقیده خیلیها قصد داشت جانشین پدر خود شود، به اتهام جرایم جنگی است. این دادگاه همچنین به دنبال صدور حکم استرداد شخص معمر قذافی نیز میباشد.
رهبران جهان از قذافی خواستهاند که از مقام خود کنارهگیری کند و همچنین کشورهای مصر و کویت نیز به جمع کشورهایی که شورای ملی انتقالی لیبی را به عنوان نماینده مشروع مردم این کشور به رسمیت شناختهاند، اضافه شدهاند.
مقامات روسیه و چین نیز در اظهاراتی اعلام کردند که آنها حاضر به پذیرش خواست مردم لیبی هستند.
گفتنی است شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کرده است، قذافی در صورت تسلیم، در یک دادگاه در لیبی محاکمه خواهد شد.26149
نظر شما