موسی غنی نژاد

 بسیاری از صاحب‌نظران اعتقاد دارند که چین به زودی با مشکل مواجه می‌شود، و این اقتصاد شکوفا تحت تاثیر "عدم توسعه چند وجهی" به زمین می‎خورد.


من در مورد طرح این موضوع  به دو نکته بسیار مهم در مورد چینی‌ها اشاره می‎کنم. نخست آنکه، من بعید می‎دانم که به دلیل عدم توسعه سیاسی و فرهنگی، چین با شکست در هماهنگ‌سازی اقتصادی مواجه شود؛ چرا که به لحاظ فرهنگی، مردم چین به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به یک دولت مقتدر که برایشان تعیین تکلیف کند، عادت و البته نیاز دارند.

مردمی منظم که از هنگام بیداری تا شامگاهان، فقط برای نیل به هدف مشخصشان تلاش می‌کنند. اگر دقت کنید تعداد زندانیان سیاسی این کشور هم حدود یک هزار و 400 نفر اعلام می‌شود که در مقابل یک میلیارد و 400 میلیون نفر که در این کشور زندگی می‌کنند، رقم کمی به حساب می‎آید.

دومین نکته هم آنکه، شاید حوادثی مانند، دانشجویان تیان‎آنمن باز هم به شکلی جدی‎تر برای چین رخ دهد؛ به ویژه در شرایط کنونی که شیائوبو برنده جایزه صلح نوبل شده است و خود در زندان به سر می‎برد. در این شرایط من می‎خواهم جمله‎ای از شیائوپینگ را نقل کنم: به هنگام اصلاحات اقتصادی عده‎ای از او پرسیدند که این کار با عقاید حزبی شما سازگار نیست ؟ و او پاسخ داد که مگر نه آنکه ما در حزبمان به دنبال رفاه برای طبقه کارگر هستیم ؟ با این شرایط رفاه برای آن‎ها به ارمغان می‌آید.

بسیار خب؛ در کشوری که رهبرش برای رفاه مردم، حاضر است این‌چنین از ایدئولوژی خود گذر کند، پس به نظر می‎رسد که اگر نیاز باشد، آن‌ها حاضرند دست به دگرگونی‌هایی در سیاست خود هم بزنند.

در غیر این صورت است که  اگر دولتی‌ها در چین همگام با خواسته‌ها و نیازهای مردم دست به اصلاح ساختار سیاسی خود نزنند، قطعا با شکست مواجه خواهند شد.

*عضو هیات علمی دانشگاه صنعت نفت

/39/39

کد خبر 169850

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر US ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    0 0
    چنین اظهار نظری از یک استاد دانشگاه بعیده. چین کشور بسته ایه با سانسور شدید آیا شما باور میکنید تعداد زندانیان سیاسی 1400 نفر باشه فقط؟ مردم این کشور 99.8% فقیرن و فقط غذای کمی میخورن و جای خاب دارن سطح رفاه عامه ی جامعه بسیار بسیار پایینه و امید به زندگی هم داره کاهش پیدا میکنه . قسمت زیادی از کشور هنوز آب یا برق نداره و خدمت رسانی دولت فقط مال شهرهاست با این وضعیت شما میگید دولتمردان به فکر طبقه ی کارگرن؟مردم چین عملن برده وار زندگی میکنن
  • بدون نام IR ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
    0 0
    دیکتاتورها به جز اینکه بر مسائل اقتصادی تکیه کنند راه دیگری ندارند چون از باز بودن فضای سیاسی می ترسند. چین هم از این قاعده مستثنی نیست و روزی مثل شوروی فرومی پاشد.
  • بدون نام IR ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
    0 0
    مابه هیچوجه نمی زاریم اقنصادچین زمین بخوره ،مگه الکیه
  • بدون نام US ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
    0 0
    عجب تحلیلی!!!!!!!!!!!!!1
  • p AU ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
    0 0
    shoma bayad ba mardome chin dar tamas bashid.... sharayete karegari dar chin mesle tamame keshvarhaye digarr (keshvarhaye darhale tose) besyar nabesamane.... in adame toseye siasi nist ke chin ro be zamin khahad zad balke adame toseye ejtemaist ke barayeshoon moshkel ijad khahad kard...
  • بدون نام CA ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
    0 0
    این چه تحلیلی بود!
  • موسی غنی نژاد IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    0 0
    کسانی که با قلم و فکر من آشنا هستند می دانند این نوشته نمی توانسته از آن من باشد.این لابد از کرامات خبرآنلاین است.امیدوارم هرچه زودتر این خطا را اصلاح کنید وگرنه به نحو دیگری که شاید خوشایند خبرانلاین نباشد خود اقدام به این امر خواهم کرد.
  • گروه اقتصادی IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
    0 0
    جناب آقای غنی نژاد!اگر واقعا این کامنت متعلق به شماست. بهتر بود ضمن تماس با ما توضیحات خود را ارسال می کردید. چون غیرممکن است خبرآنلاین مطلب فرد دیگری را به نام شما منتشر کرده باشد.