در این نشست که با محور جایگاه ترانه در ادب پارسی و نقش آن در فرهنگ دینی و آیینی مسلمانان برگزار شد، حسامالدین سراج، رضا امیرخانی، علیرضا میرعلینقی، سید علی میرفتاح، علیرضا معزی، مهدی صیافی، شهرام شکیبا، سید عبدالجواد موسوی و حمیدرضا ابک حضور داشتند.
آغاز بحث نسبت شعر و موسیقی بود و تامللی بر این پرسش که آیا سبکهای مختلف شعری نسبتهای متفاوتی با موسیقی برقرار میکنند یا نه؟ معلم در پاسخ به پرسش شهرام شکیبا، با مرور تجربههای موجود درین زمینه مدعی شد که بیشترین تجربهها درین زمینه متعلق به سبک عراقی بوده است به تحلیل چرایی این موضوع پرداخت. سراج نیز ضمن تائید این نکته بسیاری از تجربههای دیگر را از مقوله طبعآزمایی درین حوزهها دانست.
بحث بعدی که با اشاره عبدالجواد موسوی به برخی ترانههای معلم آغاز شد، پرداختن به این پرسش بود که علی معلم ب تجربه طولانیاش در مثنویهای فخیم چگونه و چرا به ترانه رو میکند و چه میشود که درین عرصه آثار ماندگاری به جای میگذارد؟
در ادامه همین بحث بود که حاضران در جلسه به نقش و اهمیت ترانه در آیینهای مذهبی پرداختند. معلم در پایان جلسه چند نمونه از ترانههایش را برای حاضران خواند. در روزهای آینده متن این گفتوگو در خبرآنلاین و روزنامه خبر منتشر خواهد شد.
گزارش تصویری این مطلب را ( اینجا ) ببینید.
نظر شما