وال پست مش (وال مش) جایگزین وال پست های سنتی و فلزی

همواره ساختمان‌ها در دوره عمر خود، در معرض نیروهای ناشی از وزن المان‌های سازه ای، بار زنده و به خصوص نیروهای جانبی از جمله زلزله، باد و... قرار می‌گیرند. این نیروها با شدت‌های مختلف منجر به وقوع ارتعاش در سازه می‌شوند.

گاه سازه با تغییر شکل خود، ارتعاشات وارده را دفع و گاه آنقدر شدت ارتعاشات زیاد می‌شود که از حد تحمل سازه خارج و ساختمان شروع به آسیب دیدن می‌کند. اما این موضوع در دیوارهای غیرسازه‌ای، متفاوت است. دیوارهای غیرسازه‌ای، با کمترین ارتعاش وارده به سازه، دچار آسیب می‌شوند. برای مثال، در زلزله کرمانشاه دیده شد که ساختار اصلی سازه، بعد از وقوع زلزله بدون آسیب باقی مانده و این دیوارهای غیرسازه‌ایی بودند که سهمی عظیم از خسارت را به ساختمان‌ها وارد کرده بودند. اجرای وال پست، می‌تواند دیوار را در برابر ارتعاشات کم و زیاد، مقاوم سازد. با وال پست، دیوار با جابه جایی‌های وارده همگام شده و بدون خارج شدن از صفحه و وقوع آسیب، در جای خود می‌لغزد. علاوه بر این، به دلیل جدا بودن از قاب سازه، به المان‌های سازه‌ایی موجود در قاب، سختی و همچنین ضربه‌ وارد نمی‌کند. بنابراین، این جزء غیرسازه‌ای در ساختمان، همچون دیگر اجزای سازه، با شکل پذیری بالا، در برابر زلزله و جابه جایی‌های وارده مقاومت می‌کند. یکی از انواع وال پست که امروزه استفاده از آن رایج شده است، وال پست مش یا وال مش مس باشد. در ادامه با استفاده از تجربیات شرکت مقاوم سازی افزیر، وال پست مش را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

وال پست مش یا وال مش چیست؟

وال پست مش یا وال مش، از دسته نوین‌وال پست‌های کارآمد و مقرون به صرفه هستند که به عنوان جایگزینی ویژه برای وال پست‌های سنتی یا فلزی مرسوم، به سرعت رشد کرده‌اند. وال مش‌ها، عمدتا از جنس مش فایبرگلاس AR و یا توری فیبر کربن هستند.

به طور کلی، مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده این دسته نوین وال پست، مش FRP، پلاستر گچی یا سیمانی، نبشی‌های کنترل کننده حرکت خارج ازصفحه دیوار و در نهایت مصالح جداکننده دیوار از قاب ساختمان مثل یونولیت یا پشم سنگ است.

توری‌های مورد استفاده در وال مش‌ها، سبک وزن هستند و دچار خوردگی نمی‌شوند. آن‌ها در برابر رطوبت و حرارت، ساختار فیزیکی و مشخصات مکانیکی خود را حفظ می‌کنند. علاوه بر این، از مقاومت کششی، دوام و ماندگاری بالایی برخوردارند.

ترکیب شبکه‌های الیافی با پلاستر گچی یا سیمانی، به عنوان سیستم وال پست منحصر به فرد، می‌تواند دیوارهای غیر سازه‌ای را مهار و رفتار آن‌ را در ارتعاشات ناشی از زلزله کنترل نماید. استفاده از وال مش‌ها، طبق مندرجات پیوست ششم استاندارد 2800 و نشریه 819، مورد تایید نظام مهندسی است. بنابراین، وال پست‌های شبکه الیافی باید طبق این دو منبع طراحی و اجرا شوند.

وال پست مش (وال مش) جایگزین وال پست های سنتی و فلزی

مزایای وال مش چیست؟

به طور خلاصه مزایای وال پست مش عبارتد از:

  • وال مش‌ها به راحتی و بدون نیاز به نیروی کار ماهر و ابزار پیچیده، به سرعت قابل اجرا هستند.
  • نوین وال پست مش FRP، سبک وزن است. پس رفتار لرزهایی سازه را با افزایش جرم سازه، تهدید نمی‌کند.
  • حمل و نقل وال پست با شبکه الیافی ساده است و فضای کارگاه را در حین کار شلوغ نمی‌کند.
  • در وال مش‌ها، مهارها و یا وادارهای فلزی قائم و افقی و همچنین میلگردهای بستر حذف شده است.
  • وال پست مش‌ FRP، علاوه بر کنترل دیوار در برابر ارتعاشات، از وقوع هرگونه ترک در دیوارهای غیرسازه‌ای نیز جلوگیری می‌کند.
  • وال مش‌ها، در برابر شرایط محیطی مخرب، رطوبت، حرارت و... مقاومت بالایی دارند. بنابراین می‌توانند سالیان سال با دوام بالا و بدون تغییر شکل، پایدار باقی بمانند و عمل کنند.

وال پست مش (وال مش) جایگزین وال پست های سنتی و فلزی

تفاوت وال مش با وال پست فلزی کدام است؟

تفاوت وال مش با وال پست فلزی عبارتند از:

  • مراحل اجرای وال پست‌های فلزی مرسوم به مراتب نسبت به وال مش‌ها، سخت تر است. در وال پست‌های سنتی، به دلیل استفاده از اجزای فلزی، استفاده از اتصالات پیچی و همچنین جوشی بسیار رایج است. اجرای این دسته از وال پست‌ها، بر خلاف وال مش، به نیروی کار ماهر، ابزار ویژه و زمان بیشتر نیاز دارد. اما در مقابل، وال مش‌ها، تنها با مدفون شدن توری FRP مانند مش فایبرگلاس AR در یک پلاستر از جنس سیمان یا گچ، به راحتی اجرا می‌شود.
  • وال پست‌های سنتی نسبت به نوین وال پست‌های مش FRP، به شدت سنگین‌تر هستند. بنابراین در صورت استفاده از وال پست‌های فلزی، باید توجه داشت که وزن سازه افزایش و در پی آن رفتار لرزه‌ایی سازه نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
  • وال مش‌ها چه از نظر اقتصادی و چه از نظر زمان اجرا، نسبت به وال پست‌های سنتی فلزی، مقرون به صرفه‌تر هستند. زیرا اجزای نوین وال پست‌های شبکه الیافی، از مصالح با کیفیت و ارزان قیمت هستند.
  • حمل و نقل و انبار وال مش به مراتب آسان‌تر از وال پست‌های سنتی است. بنابراین، در حین اجرای وال پست‌های مش FRP، فضای کارگاه اشغال نشده و مزاحمتی ایجاد نمی‌کند.

مراحل اجرای وال مش چگونه است؟

برای اجرای صحیح وال مش یا وال پست FRP، کافیست گام به گام، طبق مراحل آورده شده در زیر عمل نمایید :

مرحله اول : آماده سازی سطح دیوار

سطح دیوار، قبل از اجرای وال پست با مش فایبرگلاس AR یا مش فیبرکربن، باید از هرگونه آلودگی نظیر روغن ، گرد و غبار و... با استفاده از ابزار مخصوص پاکسازی گردد.

مرحله دوم : آماده سازی مش وال پست

توری فایبرگلاس و یا توری فیبرکربن مورد استفاده در وال پست شبکه الیافی، باید با قیچی یا کاتر، طبق اندازه‌های مندرج در نقشه، برش و آماده شود.

مرحله سوم : آماده سازی پلاستر

پلاستر گچی یا سیمانی مصرفی در وال پست مش فایبرگلاس یا دیگر انواع وال مش‌ها، باید طبق دستورالعمل سازنده، ترکیب و آماده ی مصرف شوند.

مرحله چهارم : اجرای نبشی یا ناودانی کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار

نبشی‌ یا ناودانی‌های وال مش باید طبق نقشه تهیه و در قاب سازه با اتصالات پیچی یا جوشی نصب شوند.

مرحله پنجم : نصب مصالح جداکننده دیوار از قاب سازه

یونولیت یا پشم سنگ جداکننده دیوار از قاب، باید طبق ضخامت درج شده در نقشه طرح وال پست، تهیه و در جای خود قرار بگیرند.

مرحله ششم : اجرای وال مش

وال پست مش فیبر کربن و یا وال پست مش فایبرگلاس، می‌تواند هم در حین دیوارچینی و هم بعد از آن، اجرا شوند. در هر صورت، مش‌ وال پست آماده شده، باید موقتا با استفاده از پیچ یا میخ روی دیوار قرار بگیرند. در نهایت، پلاستر یا سیمانی، باید به روش دستی با ماله و یا به روش پاشش تا حدی که مش FRP را مدفون کند، اعمال شود. با گیرش نهایی پلاستر، دیوار تقویت شده با وال مش، قابل بهره‌برداری است.

وال پست مش (وال مش) جایگزین وال پست های سنتی و فلزی

هزینه اجرای وال پست مش چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت اجرای وال مش، به عواملی چون جنس و میزان توری FRP، پلاستر مصرفی و همچنین تعداد نیروی کار و دستمزد آنان بستگی دارد. کارشناسان مقاوم سازی افزیر، با طراحی محاسبه‌گر آنلاین نوین وال پست FRP، امکان متره و برآورد متریال مورد نیاز در اجرای وال مش را برای مصرف کنندگان فراهم کرده اند. جهت کسب اطلاعات بیشتر از وال مش‌ها و استعلام قیمت توری و مش فایبرگلاس، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما، از طریق وبسایت مقاوم سازی افزیر به آدرس www.afzir.com ارتباط برقرار فرمایید.

کد خبر 1717075

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =