۰ نفر
۱۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۹

ایسنا نوشت:

درحالی که انقلابیون لیبی از دستگیری معاون وزیر امور خارجه نظام قذافی خبر دادند، دولت بورکینافاسو اعلام کرد که به هیچ وجه به معمر قذافی پناهندگی نخواهد داد.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، انقلابیون لیبی اعلام کردند که خالد الکعیم، معاون وزیر امور خارجه نظام معمر قذافی، رهبر فراری لیبی را توانستند دستگیر کنند.

گفته می‌شد الکعیم به همراه برخی از نزدیکان خود در طرابلس پنهان شده بود.

وی از قبایل بنی ولید، سرت و سبها که در حال حاضر در محاصره نیروهای انقلابی لیبی قرار دارد خواست تا به انقلابیون این کشور بپیوندند.

الکعیم همچنین تاکید کرد که نباید فرصت را برای ممانعت از ریخته شدن خون مردم لیبی از دست داد.

از سوی دیگر سران و شخصیت‌های برجسته شهر بنی ولید اعلام کردند که باید انقلابیون لیبی به آنها تضمین دهند تا این افراد اجازه دهند نیروهای انقلابی بدون درگیری وارد شهر شوند.

مسئولان شورای ملی انتقالی لیبی عنوان داشتند که شرایط در شهر بنی ولید تغییر نکرده است و مذاکرات همچنان برای تسلیم شدن نیروهای وابسته به قذافی ادامه دارد.

احمد ضراط، یکی از مسئولان برجسته شورای ملی انتقالی لیبی عنوان داشت که "امیدواریم این مذاکرات نتیجه بخش باشد."

روز سه‌شنبه شخصیت‌های برجسته و سران قبایل بنی ولید با انقلابیون لیبی در 50 کیلومتری شمال این شهر نشست برگزار کردند.

سران قبایل بنی ولید اعلام کردند که ساکنان این شهر مخالف انقلابیون نیستند اما می‌خواهند به تضمین‌هایی برای سلامت خود در زمان ورود انقلابیون دست یابند.

آنها همچنین تاکید کردند که 90 درصد از ساکنان شهر بنی ولید خواهان حل‌وفصل مسالمت‌آمیز بحران لیبی هستند و معتقدند که نظام معمر قذافی به انتهای خود رسیده است.

سران قبایل بنی ولید هم‌چنین تاکید کردند که انقلابیون لیبی نباید به سمت کسانی که درون شهر مقاومت می‌کنند، شلیک کنند.

انقلابیون نیز اعلام کردند که برای درگیری و خونریزی وارد شهر بنی ولید نمی‌شوند. عبدالله کنیشل، رئیس مذاکره کنندگان انقلابیون لیبی عنوان داشت: ما نمی‌خواهیم در شهر بنی‌ولید کشتار به راه بیندازیم.

وی در ادامه افزود: پیروزی برای تمام مردم لیبی است و ما همه در یک جبهه قرار داریم.

از سوی دیگر محمد بازوم، وزیر امور خارجه نیجر عنوان داشت: معمر قذافی و سیف‌الاسلام قذافی پسرش به همراه کاروان زمینی وارد این کشور نشده‌اند.

وی در ادامه افزود: کاروان وارد شده از لیبی به نیجر اهمیت زیادی ندارد، برخی از افرادی که مسئولیت کلیدی در نظام قذافی نداشتند وارد نیجر شده‌اند.

وزیر امور خارجه نیجر همچنین عنوان داشت: تنها یک یا دو تن از مسئولان صداوسیما لیبی وارد نیجر شده‌اند، من نمی‌توانم درخصوص احتمال پناهندگی قذافی به کشورم سخن بگویم اما حضور قذافی در نیجر می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

پیشتر اخباری درخصوص ورود کاروانی متشکل از 200 الی 250 خودروی زرهی حامل شخصیت‌های برجسته نظام قذافی به شمال نیجر منتشر شده بود.

از سوی دیگر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس عنوان داشت: هیات دیپلماتیک انگلیس برای بازگشایی سفارت این کشور در طرابلس وارد لیبی شدند.

وی در ادامه افزود: ورود این افراد به لیبی بیانگر اقدام مهمی برای ایجاد رابطه با کشور لیبی است.

به دنبال تشدید درگیری‌ها در طرابلس مسئولان انگلیس اعلام کردند که سفارت خود را در لیبی می‌بندند.

انقلابیون لیبی اعلام کردند که ساکنان برخی مناطق در نزدیکی شهر محاصره شده سرت، آخرین پایگاه نیروهای وابسته به قذافی سلاح‌های خود را تحویل دادند و اعلام کردند که به انقلاب لیبی پیوسته‌اند.

انقلابیون این کشور همچنین تاکید کردند که آماده‌اند تا بعد از پایان یافتن مهلت داده شده به ساکنان سرت طی چند روز آینده به این شهر حمله کنند.

این در حالی است که انقلابیون لیبی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اعلام کردند که کاروانی که به سمت نیجر حرکت کرد حامل میزان زیادی از طلاها و پول‌های به غارت رفته ملت لیبی از بانک مرکزی این کشور بوده است.

سخنگوی شورای ملی انتقالی لیبی عنوان داشت که این طلاها و پول‌ها به نیجر منتقل شده است. ده‌ها خودروی زرهی این دلارها و یوروها را از طریق منطقه الجفره به نیجر منتقل کردند.

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا عنوان داشت که قذافی گریخته است و مکان وی نامشخص است.

از سوی دیگر منابع نزدیک به دولت نیجر نیز اعلام کردند که منصور ضو، رئیس گردان‌های امنیتی قذافی در پایتخت این کشور حضور دارد. مسئولان نیجر به وی اجازه دادند تا وارد کشور شود.

این در حالی است که هشام ابوحجر، یکی از مسئولان انقلابیون لیبی عنوان داشت که معمر قذافی به احتمال زیاد شهر بنی ولید را ترک کرده و به کمک قبایل وابسته به وی به سمت چاد و یا نیجر حرکت کرده است.

وی در ادامه افزود: اطلاعات موجود نشان می‌دهد که احتمالا قذافی در منطقه غات واقع در جنوب لیبی به سر می‌برد.

ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عنوان داشت: هیچ مدارک یا شواهدی وجود ندارد که نشان دهد قذافی به همراه خانواده‌اش وارد نیجر شده است.

وی در ادامه افزود: آمریکا از مسئولان نیجر می‌خواهد تا این افراد را دستگیر کند.

مسئولان بورکینافاسو نیز اعلام کردند که به قذافی پناهندگی نخواهند داد.

آلان تراوری، سخنگوی دولت بورکینا فاسو عنوان داشت: ما نمی‌توانیم به قذافی پناهندگی دهیم چرا که روابط ما با وی طی 3 سال گذشته اصلا خوب نبوده است.

وی در ادامه افزود: چرا ما باید خود را به خاطر قذافی به خطر بیاندازیم؟

این در حالی است که پیشتر اعلام شده بود دولت بورکینافاسو برای دادن پناهندگی به قذافی اعلام آمادگی کرده است.26149

کد خبر 171957

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین