با وجود جایگاه کاربردی و استقبال بسیار بالا برای خرید این دستگاه، بسیاری از افراد با روش استفادهٔ درست از آن آشنا نیستند. به همین منظور در این نوشته قصد داریم که دستگاه تسمه کش و انواع آن را همراه با کاربردهای این دستگاه مورد بررسی قرار دهیم. در پایان نیز دستگاه تقطیر و روغنگیر را بهعنوان دو مورد دیگر از این دستگاههای صنعتی، مختصراً توضیح میدهیم، بنابراین تا پایان مقاله همراه ما باشید.
دستگاه تسمه کش
همانطور که در مقدمه بیان شد، امروزه دستگاههای زیادی هستند که در صنعت بستهبندی کاربرد دارند. تسمه کش یکی از محبوبترینِ این دستگاهها است که امکان قرار دادن نوارهای پهن استیل یا پلاستیکهای فشردهشده را در بستهبندی موردنظر فراهم میکند. درواقع یکی از اصلیترین دلایل استفاده از این دستگاه در صنعت بستهبندی، افزایش میزان امنیت بستههاست، بنابراین اگر درزمینهٔ بستهبندی فعالیت دارید یا نیازمند وسیلهای برای بستهبندی بهتر و راحتتر محصولات خود هستید، استفاده از این دستگاه انتخاب هوشمندانهای است.
-
نحوهٔ عملکرد
دستگاههای تسمه کش شیوهٔ کاری دشواری ندارند. لازم است که بستهٔ موردنظر را روی دستگاه قرار دهید و با فشار دادن دکمه، تسمه به دور بسته میپیچد، سپس بسته را برعکس کنید و همین کار را بهگونهای تکرار کنید که طول و عرض بسته، تسمه پیچیده باشد.
-
کاربردها
یکی از متداولترین کاربردهای تسمهزنی در صنعت بستهبندی، هنگامی است که محصولات ابعاد گوناگونی دارند. طبیعی است که اجسام در ابعاد مختلف نسبت به موارد هماندازه، بستهبندی دشوارتری دارند، اما استفاده از این دستگاه کمک میکند که عملیات بستهبندی محصولات بهسادگی انجام شود.
یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه زمانی است که پس از بستهبندی، قصد حملونقل وسایل آسیبپذیر را دارید و نگران خسارات جدی در جابهجایی آنها باشید. دستگاههای تسمه کش در این مواقع کمک میکنند که مطمئن شوید آسیبی به محصولات شما وارد نخواهد شد.
-
نکات مهم هنگام خرید
پیش از خرید تسمه کش، باید به نکات مختلفی توجه کرد؛ قدرت دستگاه، اندازه و نوع تسمههای قابل استفاده مانند فلزی و پلاستیکی و...، مهمترینِ این موارد بهشمار میروند. فروشگاهها و مراکز معتبر عرضهٔ ماشینآلات صنعتی، یکی از مواردی هستند که میتوانند در تجربهٔ یک خرید مطلوب به شما کمک کنند.
انواع دستگاه تسمه کش
بهطورکلی انواع دستگاه تسمه کش را میتوان به پنج دستهٔ تسمه کش دستی، برقی، شارژی، بادی و میزی تقسیم کرد. در این نوشته به معرفی سه مورد از آنها میپردازیم:
1. تسمه کش بادی
اولین نوع این نوع دستگاه که در این نوشته معرفی میکنیم، تسمه کش بادی است، هنگام تهیهٔ آن علاوهبر خود دستگاه، لازم است که یک کمپسور بادی نیز تهیه کنید که هرکدام دارای ظرفیتهای گوناگون هستند. این دستگاه علیرغم قدرت بالا در امر بستهبندی، وزن سبکی دارد و حملونقل آن دشوار نخواهد بود.
2. تسمه کش برقی
دستگاه تسمه کش برقی که در برندهای مختلف به دو صورت اتوماتیک و نیمهاتوماتیک یافت میشوند، یکی از پرکاربردترین انواعِ این دستگاه است که بهوسیلهٔ برق کار میکند. در این دستگاه هیچ نیازی به نیروی انسانی وجود ندارد و سرعت کار شما را تا حد زیادی افزایش میدهد.
3. تسمه کش دستی
برای مشاغلی که نیاز به بستهبندیهایی در حجم کم هستند، تسمه کش دستی محصولی بسیار کاربردی و بهصرفه محسوب میشود. نحوهٔ عملکرد این تسمه کش به دستگاههای بادی و برقی شبیه است، با این تفاوت که عملیات در این نوع از دستگاهها توسط نیروی انسانی انجام میشود.
بهترین نوع تسمه کش
ممکن است این پرسش برای شما پیش آمدهباشد که بهترین نوع این دستگاه کدام است. برای انتخاب تسمه کش مناسب خود، باید نیازمندی خود را نسبت به خصوصیات و کاربردها بسنجید. درواقع نمیتوان یکی از آنها را از دیگری برتر دانست و نهایتاً همهچیز به نیاز شما بستگی دارد. مشورت با مراکز معتبر عرضهٔ ابزار و ماشینآلات صعنتی، میتواند یکی از راههای مناسب برای انتخاب صحیح دستگاه شما باشد.
دستگاه تقطیر
دومین محصولی که در این نوشته به معرفی آن میپردازیم، دستگاه تقطیر یا به اصطلاح دستگاه عرق گیری است. این دستگاه ابتدا مایع را به بخار تبدیل میکند و پس از آن، با استفاده از دستگاه خنککننده (کندانسور) این بخار را مجدد به حالت مایع درمیآورد. از این دستگاه برای عرقگیری انواع بیدمشک، نعناع، شوید، گل محمدی (گلاب گیری) و... استفاده میشود. گفتنی است که گرفتن الکل جهت مصارف پزشکی، یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه بهشمار میرود.
-
انواع
دستگاه عرقگیری به مدلهای متعدد خانگی و صنعتی تقسیم میشود که هریک کارایی مخصوص به خود را دارند، اما اصلیترین تفاوت آنها در کارکرد، به نوع مخزن آن بستگی دارد. در مصارف خانگی از عرقگیر دبهای یا زودپزی استفاده میشود که روی شعلهٔ گاز هم قابل استفاده هستند، اما در حالت صنعتی نیازمند تجهیزات بیشتری خواهید بود.
دستگاه روغن گیری
همانگونه که در مقدمه اشاره شد، پس از معرفی دستگاه تسمه کشی و تقطیر، این دستگاه آخرین محصول صنعتی است که در این نوشته مورد بررسی قرار میدهیم. این دستگاه جهت روغن گیری انواع دانههای رونی مانند کنجد، بادام و... مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به جایگاه استفاده از روغنهای طبیعی در میان مردم، دستگاههای روغنگیری را میتوان یکی از پروفروشترین محصولات در صنایع غذایی دانست.
روغن حاصلشده از این دستگاه که با فشار بالا و بدون مواد افزودنی بهدست میآید، ازنظر بهداشتی و سلامت بسیار مفید است. براساس آزمایشها، این روغن کاملاً بکر و طبیعی است و برخلاف بسیاری دیگر از روشهای روغن گیری، تمام خواص دانههای روغنی بدون هیچ آسیبی در آن وجود دارد.
کلام آخر
دستگاهها و ابزار بسیاری هستند که امروزه در صنعت بستهبندی مورد استفاده قرار میگیرند؛ در این مقاله نیز تلاش کردیم تا دستگاه تسمه کشی را بهعنوان یکی از مهمترینِ این ابزار مورد بررسی قرار دهیم. نحوهٔ عملکرد، کاربردها، نکات مهم هنگام خرید و نهایتاً نیز انواع مختلف این دستگاه، مواردی بودند که به آنها اشاره شد. بهطورکلی دستگاه تسمه کش به پنج دستهٔ دستی، برقی، شارژی، بادی و میزی تقسیم میشوند که سه مورد از آنها را معرفی کردیم.
در پایان نوشته نیز، دستگاه عرقگیر و دستگاه روغن گیری را بهعنوان دو مورد از دستگاههای پرفروش در صنایع غذایی مورد بررسی قرار دادیم.
نظر شما