۰ نفر
۲۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۵:۰۱

تهران امروز نوشت:

همه عمر درس می‌خوانند. خود را از تفریحات محروم می‌کنند تا غول کنکور را پشت سر بگذارند. پدر حمایتشان می‌کند و مادر موفقیت‌هایشان را در رویاهایش به تصویر می‌کشد. سرانجام به یک دانشگاه دولتی راه پیدا می‌کنند و می‌شوند دانشجو! اما نه خودشان خبر دارند و نه خانواده‌هایشان که درست روی دام اعتیاد ایستاده‌اند.

در جدیدترین اظهارنظرها دکتر جلیل دارا مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه 50 دانشگاه دولتی بیشتر از سایر دانشگاه‌ها در معرض آسیب مواد مخدر قرار دارند، از کاری پیمایشی خبر داده است که در آن شیوع مصرف مواد مخدر و میزان درگیر شدن دختران و پسران دانشجو با اعتیاد در آن بررسی می‌شود. البته این به آن معنا نیست که دانشجویان سایر دانشگاه‌های کشور در معرض خطر اعتیاد قرار ندارند اما کمبود بودجه دست و پای مسئولان را برای فرهنگسازی در سایر دانشگاه‌ها بسته است.

دکتر دارا در این باره می‌گوید:«یکی از دلایلی که تاکیدمان روی این 50 دانشگاه است کمبود بودجه‌ است. امسال 500 میلیون تومان بودجه از ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزارت علوم اختصاص یافته است. لذا ناچار هستیم این بودجه را به نحو مطلوب استفاده کنیم بنابراین بودجه‌مان را در راه برنامه‌های جدی‎تر پیشگیری برای 70 درصد دانشگاه‌های دولتی که بیش از 50 دانشگاه دولتی را شامل می‌شود اختصاص دادیم.»

او تاکید می‌کند: «این را در نظر داشته باشید که پیشگیری حرکتی مثبت است و از مبحث درمان جداست. این به آن معنی نیست که دانشجویان معتاد در این 50 دانشگاه زیاد است بلکه ما در معاونت فرهنگی در راستای فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی گام برداشته‌ایم.»

اختصاص بودجه برای پیشگیری فرهنگی از اعتیاد در راستای همکاری وزارت علوم با ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده است و قرار است یک برنامه جدی در زمینه پیشگیری از آسیب‌های ناشی از مواد مخدر اجرا شود. البته این برنامه در 50 دانشگاه که به گفته دکتر دارا نیاز بیشتری به سرمایه‌گذاری در زمینه پیشگیری دارند، انجام می‌شود.

دکتر دارا می‌گوید:«بودجه اختصاص یافته را سه بخش کرده‌ایم. بخش اول در سایتی به نام پیشگیری نوین سرمایه‌گذاری شده است که می‌توان از آن به عنوان فضای آموزش مجازی استفاده کرد. بخش دوم در بخش نشریات و بروشورها که تمامی دانشگاه‌های کشور را در بر می‌گیرد، سرمایه‌گذاری شده است. بخش سوم هم برای برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی در 50 دانشگاهی که بر اساس پارامترهایی انتخاب شده است سرمایه‌گذاری می‌شود.»

پژوهش اساس برنامه‌ریزی

جلوی ضرر از هرکجا گرفته شود منفعت است. شاید به همین دلیل است که وزارت علوم به فکر چاره اندیشی برای مقاوم کردن جوانان در برابر اعتیاد افتاده است. قرار است کلاس‌های پیشگیری در زمینه آسیب‌هایی که از ناحیه مواد مخدر می‌تواند دانشگاه را تهدید کند، برای این 50 دانشگاه دولتی به طور جدی‌تری برگزار شود. به گفته مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم برخی دانشگاه‌ها نیز خودشان درخواست کرده‌اند که برنامه‌های پیشگیری از آثار سوء مواد مخدر به طور جدی‌تری شامل حالشان شود. بدون شک مسئولان هیچ دانشگاهی بدون نیاز سنجی انتظار هزینه کردن بودجه دولتی در دانشگاه خود را نخواهند داشت.

همین چهار سال پیش بود که مدیرکل فرهنگی و پیشگیری وقت ستاد مبارزه با مواد مخدر از انجام تحقیقاتی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: «بر اساس نتیجه این تحقیقات آمار مصرف مواد مخدر در دانشگاه‌ها سیاه و نگران کننده‌ نیست.» البته هومان نارنجی‌ها هم این مسئله را «نیازمند توجه» دانست و «زمان را زمانِ پیشگیری» اعلام کرد. به گفته او «مصرف تفننی سیگار در دانشگاه‌ها زمینه‌ساز بروز اعتیاد» بود. اما نتیجه چه بود؟ اعتباری بالغ بر یکصد میلیون تومان برای پیشگیری از اعتیاد به وزارت علوم اختصاص یافت و قرار شد که سالانه مبتنی بر پژوهش‌های صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط وزارت علوم به این وزارتخانه اعتبار بیشتری اختصاص یابد.

30145

کد خبر 172512

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین