مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۲۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۴:۰۵

معمر قذافی، دیکتاتوری که وجود شومش 42 سال بر لیبی سایه افکند و این کشور ثروتمند و کم جمعیت را عقب مانده نگه داشت سرانجام سرنگون شد، و این برای همه آنان که دلداده آزادی و هوادار دموکراسی اند خبر خوشی بود.

ونداد الوندی پور

معمر قذافی، دیکتاتوری که وجود شومش 42 سال بر لیبی سایه افکند و این کشور ثروتمند و کم جمعیت را عقب مانده نگه داشت سرانجام سرنگون شد، و این برای همه آنان که دلداده آزادی و هوادار دموکراسی اند خبر خوشی بود. قذافی دیکتاتوری خودشیفته و عیاش بود که با نقابی از «انقلابی بودن»، مثل افعی بر ثروتهای لیبی چنبره زده و خانواده و اطرافیانش را صاحب جاه و جلالی افسانه ای کرده بود.

او سرنگون شد، اما به یک رویداد نباید صرفا از یک بُعد نگاه کرد. مردم لیبی، همگام و تقریبا همزمان با مردم کشورهای عربی نظیر مصر، سوریه و بحرین و... به پا خواستند و خواهان حقوق طبیعی خود شدند؛ حقوقی نظیر آزادی، دموکراسی، عدالت و رعایت حقوق بشر. قذافی هم مثل همتایانش در دیگر کشورهای عربی، به سرکوب بی رحمانه مردم پرداخت. در این میان اما سودایی دیگر در سر امریکا و هم سفره هایش افتاد؛ یا شاید از قبل چنین سودایی داشتند و منتظر لحظه مناسب بودند. آنها انقلاب مسالمت جویانه مردم لیبی را، که هنوز بسیار جوان بود و در شرف تکوین، نابود کردند و با تبدیل کردن یا حداقل کمک به تبدیل کردن آن به نبردی مسلحانه، زمینه سرکوب وحشیانه تر مخالفان توسط ارتش قذافی را فراهم کردند و سپس

به نام دفاع از «مردم غیرنظامی» لیبی، حملات هوایی ویرانگری را علیه این کشور آغاز کردند. بمب بر سر مردم ریختند تا از آنان محافظت کنند! و رسانه های غربی که بر فضای خبری دنیا سیطره دارند از ثمرات مرگبار حملات ناتو چیزی نگفتند. حملاتی که همزمان با به خاک و خون کشیدن بسیاری از مردم لیبی، بسیاری از زیرساختها و صنایع حیاتی این کشور را نابود کرد؛ زیرساختهایی که کمپانیهای غربی هم اکنون برای بازسازیشان در صف ایستاده اند.

علاوه بر این «بازسازیها» که پول عظیمی نصیب کمپانیهای نسبتا ورشکسته غربی می کند، می توان به موارد زیر هم به عنوان بخشی از اهداف امریکا و هم پیمانانش در حمله به لیبی اشاره کرد: مصادره میلیاردها دلار از حسابهای مالی لیبی و در دست گرفتن چاه های نفتی این کشور(براساس تخمین کارشناسان، لیبی دارای ذخائر کشف نشده عظیمی است) (پرواضح است که حتی در سیستم فاسد قذافی هم بخشی از این ثروتها به مردم می رسید)؛ شناسایی و به رسمیت شناختن یک شورای به ظاهر انقلابی (که در خودفروخته بودن حداقل بخشی از اعضای آن شکی نیست) برای ساختن دولت مطیع و دست نشانده آینده(قذافی هیچگاه مهره ای مطلوب برای غربیها نبود)؛ انحراف افکار عمومی از وضعیت انقلاب و کشتار مردم در دیگر کشورهای عربی و نیز به فراموشی سپردن مطالبات آزادیخواهانه مردم مصر (که با اقدامات غربیها و عناصر داخلی آنها، حداقل فعلا ناکام مانده اند)؛ به راه انداختن جنگی جدید به عنوان خوراکی تازه برای افکار داخلی مردم امریکا و احتمالا ساختن بن لادنی جدید از قذافی و ...

با در نظر گرفتن وضعیت وخیم اقتصادی امریکا و اروپا، حدس زدن میزان ولع آنها برای بلعیدن ثروت کشورهایی نظیر لیبی کار چندان دشواری نیست.

برای پی بردن به آینده احتمالی پیش روی این کشور، کافیست نگاهی بی اندازیم به وضعیت کنونی عراق و افغانستان: میلیونها نفر کشته و معلول، جنگ داخلی، دولتهای دست نشانده، منابع به یغما رفته و زیرساختهای نابود شده(در عراق) بخشی از هدایای امریکا و دوستانش به مردم این دو کشور بوده است. (کودتای 28 مرداد بر ضد دولت مردمی دکتر مصدق هم مثالی آشناست از ضدیت دیرین امریکا با برقراری دموکراسی در کشورهای جهان سوم...)

ارمغان امپریالیسم، چیزی جز استعمار و کشتار نیست. قذافی باید سرنگون می شد، اما نه به دست ناتو؛ به دست مردم لیبی و در قالب جنبشهای دموکراسی خواهانه آنان. حمله نظامی امریکا و هم سفره هایش، هرگز به دموکراسی و رفاه مردم ختم نمی شود ...

خلاصه آنکه، دخالت نظامی امپریالیسم در کشورهایی که سیستم های دیکتاتوری دارند، صرفا منفعت طلبانه بوده و جنبشهای آزادیخواهانه و مردمی این کشورها را به نابودی می کشاند.

4951

کد خبر 173315

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علي IR ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۴
    0 6
    جناب الوندي پور،با خواندن تحليل شما-برعكس تيتر-آدم به اين نتيجه ميرسد كه قذافي در واقع نبايد سرنگون ميشد!!
  • بردیا IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۴
    0 8
    ببخشید ولی تحلیل شما به نظر من منطقی نیست اگر کشورهای غربی کمک نمی کردند الان بنغازی تصرف شده بود و حداقل 1میلیون از 7 میلیون جمعیت این کشور در دم کشته می شدند باقی هم لابد زندان و شکنجه نکنه فکر کردید اگر آمریکا و غرب وارد نمی شد قذافی با مردم گفتمان می کرد و دو دستی دولت رو تحویل مردم می داد نه این جنایتکار تا آخرین نفر مردمش رو می کشت ولی دست از حکومت نمی کشید مردم مظلوم لیبی امروز از رفتار غرب راضی هستند و جای سوال است که ما در قبال انها چه مسئولیتی داشتیم و چگونه رفتار کردیم
  • بدون نام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۴
    6 0
    متاسفانه ديكتاتوري مانند قذافي چنان شرايط را پيش برد كه مردم كشورش بايد سالها مقروض و يا تحت چپاول استعمارگران قرار گيرند. اگر كشورها و به خصوص راس كشورها، به دنبال بزرگي كشور و مردمشان باشند، بايد در رشد فكري ، آزادي بيان و اقتصاد كشورشان سرمايه گذاري هنگفتي نمايند تا دموكراسي به وجود آمده فقط به نفع سرمايه داران نباشد بلكه نصيب همه مردم شود و مهمتر از همه موجب ثبات و پايداري گردد.
  • بدون نام CA ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    این همان بلایی بود که 1979 سر ایران آوردند. تمام ذخایر ایران در بانک های غربی مسدود شد، تمام ثروت کشور طی هشت سال جنگی که غربی ها به ما تحمیل کردند به یغما رفت. زیرساخت ها هم که کلا نابود شد. دعوا سر پوله. پول هم تو خراب کردن (یعنی جنگ = فروش سلاح) و دوباره ساختن (قراردادهای چرب و نرم انحصاری) است. دمکراسی و حقوق بشر هم برای غربی ها فقط پیاز داغ داستان است.
  • امير IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    كاملا درست است.
  • سياوش IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    4 0
    مردم ما معمولا يك طرفه به مسائل نگاه مي كنند. درست است كه قذافي ظالم و بي رحم بود، ولي اين دليل نمي شود كه امريكا و ناتو خوب و خيرخواه مردم ليبي يا جاهاي ديگر هستند. چيزي كه در اين مطلب نوشته شده كاملا درسته: قذافي رو مردم ليبي بايد سرنگون مي كردند نه ناتو. كسي تا حالا به كشته هايي كه حملات ناتو در پي داشته اشاره اي نكرده. ولي مسلما تعداد اونها خيلي زياده و اكثرشون هم غيرنظامي اند.
  • علي موحد IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    تحليل واقع بينانه اي بود. امريكا نه تنها طرفدار دموكراسي نيست، بلكه مستقيم يا غيرمستقيم حامي رژيمهاي ديكتاتور دنياست.
  • علي موحد IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    5 0
    برخي دوستان فقط ظاهر ماجرا را مي بينيند. براي ديدن نتيجه دخالت امريكايي هت، به عراق و افغانستان نگاه كنيد. امريكا دكتر مصدق، آلنده و بسياري ديگر از آزاديخواهان را سرنگون كرد.
  • بدون نام IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    4 1
    موافقم
  • عرشيا IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    5 0
    درسته، ارمغان امپریالیسم، چیزی جز استعمار و کشتار نیست.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    انقلابي كه با كمك ناتو به دست بياد، انقلاب واقعي نيست. اي كاش امريكا در سوريه، مثل ليبي دخالت نكنه و بگذارد مردم خودشان كارشون رو انجام بدهند. انقلاب واقعي بايد به دست مردم انجام بشه، نه امريكا.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    5 0
    موافقم. دوستان ظاهر بين نباشند لطفا. شعارهاي امريكايي ها اكثرا توخالي و صرفا براي فريب افكارعمومي خودشون و دنياست. آدمهايي كه فكر مي كنند امريكا دلش براي مردم ليبي سوخت و به اين كشور حمله كرد، از نظر درك سياسي خيلي ساده لوح هستند.
  • مريم زماني IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    4 0
    به اميد روزي كه مردم دربند خاورميانه، به آزادي برسند. در يك چيزنبايد شك كرد. امريكا و فرانسه و انگليس و ... فقط به فكر منافع خودشون هستند، نه مردم.
  • Saman IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    2 0
    tahlile daqiq va manteqi ast.
  • حسين آقايي IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    4 0
    مشكل برخي از ما اينه كه فقط به ظواهر نگاه مي كنيم. بايد عميقتر نگاه كرد. مطالب اين مقاله به نظرم درست هستند.
  • رضايي IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    3 0
    ممنون خبرانلاين... تحليل درستي بود. بعضي دوستان بهعمد چشمهايشان را مي بندند و قضايا را وارونه مي بينند.
  • بدون نام IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    5 1
    اي كاش ناتو در سوريه دخالت نكند و انقلاب مردم سوريه را خراب نكند. انقلاب بايد به دست مردم انجام شود نه خارجي.
  • بدون نام IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    آنهايي كه اكنون براي امريكا و دوستانتش هورا مي كشند نگاهي به وضعيت عراق و افغانستان بي اندازند. الان خبري درباره عراق خواندم كه نوشته بود مردم اين كشور در برخي ساعات برق ندارند. در واقع عراق اكنون ويرانه اي بيش نيست. افغانستن هم همينطور. نويسنده محترم اين مقاله به درستي نوشته اند كه «ارمغان امپریالیسم، چیزی جز استعمار و کشتار نیست. »
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۵
    6 0
    کودتای 28 مرداد بر ضد دولت مردمی دکتر مصدق هم مثالی آشناست از ضدیت دیرین امریکا با برقراری دموکراسی در کشورهای جهان سوم...)
  • رضایی IR ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    3 0
    تحلیل عالی بود
  • رحمانی IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    1 0
    خوب بود
  • اعلایی IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
    2 0
    موافقم. الان که وضع لیبی را می بینیم به درستی چنین تحلیل هایی پی می بریم.
  • بدون نام IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
    1 0
    وضع لیبی الان تقریبا مثل عراق است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین