به گزارش خبرآنلاین، مجازاتهای انتظامی نمایندگان متخلف پس از دو جلسه مذاکره و بحث و بررسی به تصویب نهایی مجلس رسید. در ماد چهار طرح نظارت بر نمایندگان آمده است: هیات نظارت بر نمایندگان باتوجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت ارتکاب آنها نسبت به اعمال یک یا چند مجازات انتظامی ذیل اتخاذ تصمیم میکند.
الف- تذکر شفاهی بدون درج در پرونده. ب- تذکر کتبی با درج در پرونده. ج- اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار تخلف. د- کسر حقوق از یک ماه تا یکسال به میزان یک دوم. ه- تعویق نطق نماینده به مدت شش ماه تا یک سال. و- محرومیت از سفرهای خارجی. ز- محرومیت از عضویت در مجامع و شوراها یا کمیتههای تحقیق و تفحص. ح- محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیئت رئیسه مجلس و کمیسیونها. ط- لغو عضویت در مجامع و شوارها و یا کمیتههای تحقیق و تفحص. ی- لغو عضویت در هیئت رئیسه مجلس و کمیسیونها. ک- اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی توسط رئیسجمهور. ل- اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی توسط رئیس مجلس. م- محرومیت از شرکت در جلسات مجلس و کمیسیونهای تخصصی تا سه ماه با پیشنهاد هیئت نظارت و تصویب مجلس در جلسه غیرعلنی و ن- لغو اعتبارنامه نماینده به پیشنهاد هیئت نظارت و تصویب مجلس در جلسه غیرعلنی
بر اساس تبصرههای این ماده، مجازاتهای انتظامی موضوع بندهای «ک» و «ل» این ماده پس از تصویب در جلسه مشترک اعضای هیئت رئیسه و هیئت نظارت قابل اعمال میباشند.
برای اجرای محرومیت نمایندگان از شرکت در جلسات مجلس و کمیسیونها و لغو اعتبارنامههای آنها؛ باید در جلسه رسمی غیر علنی قبل از رای گیری در این خصوص، ابتدا گزارش هیات نظارت قرائت سپس نماینده متخلف که میتواند نیمی از وقت خود را به یکی از نمایندگان بدهد به مدت نیم ساعت دفاعیات را مطرح مینماید.
همچنین اجرای مصوبات مجلس در این موارد مستلزم تایید شورای نگهبان میباشد. یعنی لغو اعتبار نامه نمایندگان پس از تصویب در مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد.
/2929
نظر شما