بیمارستان‌های خصوصی درحال ورشکستگی/ «به‌قدری وضعیت خراب است که مردم نمی‌توانند هزینه‌ها را پرداخت کنند»

تعرفه‌های جدید خدمات پزشکی برای سال ۱۴۰۲ اعلام شد، تعرفه‌هایی که جامعه پزشکی یک بار دیگر به آن اعتراض دارد و معتقد است به ضرر پزشکان و بیماران است. طوری‌که هم بیماران نمی‌توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند و هم پزشکان درآمد کافی ندارند، متخصصان در گفت‌وگو با خبرآنلاین از کم‌کاری دولت و سازمان‌های بیمه‌گر برای رفع مشکل صحبت کردند.

مظاهر گودرزی: «وقتی می‌گیم سه سال دیگه باید گدایی پزشک بکنید حرف بی‌ربطی نزدیم.» این بخشی از توئیت سخنگوی سازمان نظام پزشکی است. رضا لاری‌پور در بخش دیگری از پیام خود نوشته که: «از همین الان یادتون باشه تعداد انصرافی‌های امسال رزیدنتی رو بشمریم، فقط سال یکی و تازه وارد!» این حرف‌ها درحالی‌ گفته و نوشته می‌شود که بسیاری معتقدند یکی از دلایل بی‌میلی برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی و حتی ادامه طبابت کاهش درآمد پزشکان است. مثلاً ایرج خسرونیا به خبرآنلاین می‌گوید: «درحالی با تعرفه‌های جدید یک پزشک فوق تخصص برای ویزیت سه دلار درآمد دارد که در افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه، درآمد پزشک برای ارائه خدمت بیش از ۱۰ دلار است، در نتیجه پزشک متخصص به کشور دیگر مهاجرت می‌کند، آن‌هایی هم که نمی‌توانند مهاجرت کنند تغییر شغل می‌دهند.»

اشاره رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به تعرفه‌های پزشکی سال ۱۴۰۲ است که یکی دو روز قبل اعلام شد، بر اساس ابلاغیه هیئت وزیران مصوب ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ در بخش خصوصی ویزیت پزشکان عمومی ۹۰ هزار تومان، ویزیت پزشک متخصص ۱۳۵ هزار تومان، ویزیت پزشک فوق‌تخصص ۱۷۲ هزار تومان، ویزیت متخصص روانپزشکی ۱۷۹ هزار تومان، ویزیت فوق تخصص روانپزشکی ۲۰۴ هزار تومان، نرخ ویزیت کارشناسان ارشد پروانه‌دار در رشته‌های پیراپزشکی ۷۳ هزار تومان و ویزیت کارشناسان این رشته‌ها ۶۳ هزار تومان تعیین شده است. این درحالی‌ست که خسرونیا در ادامه گفت‌وگو به خبرآنلاین می‌گوید: «این تعرفه‌ها مطابق با تورم جامعه نیست، امروز تورم حدود ۵۰ درصد است درصورتی‌که تعرفه پزشکان حدود ۲۰ درصد اضافه شده است، جامعه پزشکی معتقد است تعرفه‌ها باید به سود مردم باشد، یعنی وقتی‌که تعرفه‌ها کم است مردم ضرر می‌کنند چراکه پزشکان مجبور می‌شوند با افزایش تعداد پذیرش بیمار هزینه‌های مطب را جبران کنند، این کار به ضرر مردم می‌شود.»

درهمین باره یاسر صالحی نجف‌آبادی، رئیس نظام پزشکی نجف‌آباد اصفهان به خبرآنلاین می‌گوید: «قیمت ارائه یک خدمت باید با خدماتی که ارائه می‌شود توازن داشته باشد، تعرفه‌ای که اعلام شده به هیچ وجه منطقی نیست و منجر به تعطیلی مراکز ارائه خدمت پزشکی می‌شود. تعرفه‌ها صرفاً شامل دستمزد پزشک نیستند، بلکه شامل کرایه مطب، حقوق و بیمه منشی، آب‌وبرق‌وگازوتلفن، دفع پسماند، و البته باید شامل محاسله ریسک‌پذیری ارائه خدمت باشد، دیه یک فرد در ماه حرام یک میلیارد و دویست میلیون تومان است، باید موقع محاسبه تعرفه‌ها ریسک‌پذیری ارائه خدمات پزشکی را هم حساب کرد. وقتی تعرفه‌ها متناسب با تورم و نوع خدمت افزایش پیدا نمی‌کند سبب می‌شود که کیفیت خدمات افت پیدا کند و یکسری از مراکز تعطیل شوند تا ارائه خدمت پزشکی متوقف شود. در این وضعیت برخی مراکز مجبور می‌شوند کمبود تامین هزینه‌ها را با افزایش تعداد ویزیت بیمار جبران کنند، دراین‌صورت مثلاً یک پزشک به جای ۳۰ بیمار، در روز ۷۰ بیمار را ملاقات می‌کند تا بتواند هزینه‌ها را جبران کند، این اتفاق حتما کیفیت ارائه خدمات را کاهش می‌دهد.»

هزینه درمان جلوتر از تورم؛ افزایش شدت بیماری به‌دلیل مراجعه نکردن به پزشک/ پزشکی که مهاجرت نمی‌کند تغییر شغل می‌دهد

باز هم داستان مهاجرت...

این روزها مهاجرت پزشکان با درآمد آن‌ها گره خورده است، طی سال‌های گذشته کم نشنیده‌ایم که اگر درآمد پزشکان ارزش سال‌ها درس و تحصیل را نداشته باشد آن‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای ماندن در ایران مهاجرت کنند، حالا یک‌بار دیگر همزمان با خبرهای مربوط به تعرفه‌های پزشکی در سال جدید مسئله مهاجرت کادر درمان بر سر زبان‌ها افتاده است. خسرونیا در واکنش به تعرفه‌های پزشکی امسال و تاثیر آن بر ادامه فعالیت مراکز پزشکی و البته خود پزشکان بیان می‌کند: «بیمارستان‌های خصوصی یکی یکی ورشکسته می‌شوند، به‌خصوص بیمارستان‌های درجه سه و چهار، چراکه قادر نیستند درآمد خودشان را حفظ و هزینه‌ها را تامین کنند. بیمارستان‌ دولتی هم ضرر می‌کنند چراکه آن‌ها هم باید بخشی از حقوق کادر درمان و کارمندان را از ارائه خدمات پزشکی تامین کنند، بودجه‌ای که برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود جوابگوی هزینه‌های آن‌ها نیست، با این وجود این تعرفه‌ها به ضرر همه است. به‌دلیل همین تعرفه‌های پزشکی است که مهاجرت پزشکان روز به روز بیشتر می‌شود، یک پزشک بعد از چهل سال درس خواندن و نبود درآمد کافی انگار باید چیزی از جیب خودش هم برای درمان هزینه کند، درنتیجه به کشورهای اطراف ایران مهاجرت می‌کند و با درآمد چهار پنج برابری مشغول به کار می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «تعرفه‌ها باید طوری باشد که تعداد پزشکان کم نشود، البته تصمیم‌گیران فکر می‌کنند کمبود پزشک را با پزشکان سهمیه‌ای جبران می‌کنند، درصورتی‌که پزشکان سهمیه‌ای، کسانی‌که نفر آخر هستند اما سر کلاس پزشکی می‌نشینند سواد پزشکی ندارند و دانش پزشکی افت می‌کند، امروز بهترین پزشکان ما دارند مهاجرت می‌کنند.»

هزینه درمان جلوتر از تورم؛ افزایش شدت بیماری به‌دلیل مراجعه نکردن به پزشک/ پزشکی که مهاجرت نمی‌کند تغییر شغل می‌دهد

مردم توان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارند...

درحالی‌که جامعه پزشکان به کم بودن تعرفه‌های پزشکی اعتراض دارند، بسیاری معتقدند مردم توان پرداخت همین تعرفه‌ها و هزینه‌های درمانی را هم ندارند، دراین باره یاسر صالحی نجف‌آبادی به خبرآنلاین می‌گوید: «این‌که باید مراقب هزینه‌ها از جیب مردم بود حرف کاملاً صحیحی است، اما متاسفانه دولت پشت آن مخفی می‌شود به‌خاطر این‌که از انجام مسئولیت‌های خود شانه خالی کند، دولت وظیفه دارد ۷۰ درصد تعرفه پزشکان را پرداخت کند و فقط ۳۰ درصد تعرفه‌ها را مردم بپردازند، آیا دولت این کار را انجام می‌دهد؟ متاسفانه با شانه خالی کردن از انجام مسئولیتی که قانون به‌عهده‌اش گذاشته است، سختی و مشقت زیادی به جامعه پزشکی و مردم وارد می‌کند، جامعه پزشکی مجبور می‌شود از جیب خودش سوبسید بدهد تا کم‌کاری دولت جبران شود، مردم هم مجبور می‌شوند پول درمان را از جیب خودشان بدهند و ضرر کنند. ضمن این‌که ممکن است بیماران در مراحل اولیه بیماری به‌دلیل هزینه‌های زیاد که به عهده آنان افتاده است از مراجعه به پزشک خودداری کنند، و در مرحله‌ای که بیماری به اوج رسیده برای دریافت خدمات پزشکی اقدام کنند. لذا از هر طرف به این روش تعرفه‌گذاری نگاه کنیم ایراد دارد.»

درهمین باره ایرج خسرونیا هم به خبرآنلاین می‌گوید: «قرار نیست هزینه ارائه خدمت را مردم پرداخت کنند، وقتی از تعرفه صحبت می‌شود پرداخت آن‌ها به عهده سازمان‌های بیمه‌گر است که باید ۸۰ درصد تعرفه‌ها را در هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی پرداخت کنند، منتهی سازمان‌های بیمه‌گر فقط از مردم پول می‌گیرند، ما نمی‌گوییم هم تعرفه‌ها زیاد شود و هم از جیب مردم پرداخت شود، بلکه سازمان‌های بیمه‌گر وظیفه پرداخت دارند بخش زیاد تعرفه پزشکی را پرداخت کنند، به‌نظرم اصلاً ارتباط مالی پزشک و بیمار نیاز نیست، وقتی یک بیمار وارد مطب می‌شود باید کلیه هزینه‌های آن را بیمه‌ها پرداخت کنند. امروز به‌قدری وضعیت خراب است که مردم نمی‌توانند هزینه‌ها را پرداخت کنند، از طرفی بیمه‌ها به آن‌ها کمک نمی‌کنند، لذا وقتی بیمار قادر به پرداخت هزینه‌های درمان نیست دچار عوارض می‌شود، یک بیمار مرض قند که نتواند هزینه‌های درمان را پرداخت کند کلیه و چشم او هم از کار می‌افتند، بنابراین هزینه‌های درمان مجدد افزایش پیدا می‌کند.»

بیشتر بخوانید:

درخواست وزیر بهداشت از پزشکان درباره رعایت تعرفه‌ها

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1756981

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    همه با هم به حال پزشکان ناله بزنید. آخ چه دستمزد پایینی دارن این پزشکان مظلوم. آی کارگرا آی کارمندا آی بیکارا آی فقرا به حال پزشکان ناله کنید. آی مظلوم پزشکان!!!!
    • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
      ای پزشکان مظلوم دماغ عمل میکنید ۵۰ ملیون بوتاکس میکنید چندین ملیون طرف میره تحت نظر پزشک موقع زایمان میگه حتما بیا مطب پزشکا خیلی مظلوم واقع شدن باید به حالشان😭😭😭😭😭😢😢😢😢😢
  • بی نام FR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    قشر سیری ناپذیر پزشکان... همیشه طلبکار...
  • نادر IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    سلام با این تعرفه های کمر شکن و عجیب و غریب و تبدیل کردن خدمات پزشکی به بیزنس.... سقوط اخلاق پزشکی ... حتی اگر به لحاظ اقتصادی ورشکسته نشوند به لحاظ مشروعیت و مقبولیت اجتماعی بسیاری از اینها ورشکسته هستند ... طی یک مراجعه اورژانسی ببه دلیل مصمومیت دخترم.. برای تزریق یک سرم هفته گذشته علاوه بر اخذ هزینه بالای ویزیت پزشک عمومی .... 194 هزار تومان بابت تزریق یک سرم از ما دریافت کردند. لیست بلندبالایی از خدمات نامربوط ذیل تزریق یک سرم به فیش واریزی الصاق می کنند و مردم بینوا از روی ناچاری در این شرایط اقتصادی مجبورند بپردازند.... آیا این همان علمی است که در فرهنگ وسنت ما به نخبگان و متخصصان آن حکیم می گفتند؟ قطعا خیر....
  • IR ۰۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    هیچ نظارتی نیست. برخی پزشکان هم واقعا بی انصافند.....
  • IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    مردم شدند عمله قشر مرفه کدام پزشک را سراغ دارید که مشکل معیشت داشته ...
  • IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    پزشک معلم نیست که ناچار از زیربار زور رفتن باشد. می‌رود و باید دنبالش بروی با ۲۰ برابر هزینه ی بیشتر...
  • کارمند IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    چرا داستان خیالی سرهم میکنید پزشکان درآمد عالی دارن یه پزشک عمومی تازه وارد درآمدش از کارمند ۳۰ سال خدمت بیشتره، درآمد متخصص ها که نجومیه، توی هر تعطیلاتی خارج از کشور تشریف دارن، دیگه چی میخان؟ ایران بهشت پزشکهای متخصصه
    • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
      خب شما چرا زحمت حداقل 8 سال روزانه بالای 10 ساعت درس خوندن رو به جونت نخریدی و پزشک نشدی که حالا از وضعت بنالی
    • IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
      چرا عزیزم من زحمت درس خوندن توی دانشگاه شریف رو کشیدم ولی درآمد شما رو ندارم! تمام همکلاسی های من رفتن هیچ کس نگفت چرا میرن. حالا شما هم اگر سختت هست برو.
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    83 72
    من پزشک هستم بعد از سالها درس خواندن الان حتی یک ماشین ندارم چرا فکر میکنید همه پزشکها درآمد خوبی دارند درآمد خوب فقط برای درصد کمی از پزشکان است نه همه ما
    • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
      یه مغازه اجاره کن.ژل لب تزریق کن. میلیاردر می شی
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    85 52
    اصلا اینطور نیست که یک پزشک پول پارو کند بعد از هفت هشت سال درس خواندن حتی نمیتوانم یک مطب اجاره کنم به دلیل تورم زیاد توان پرداخت اجاره ندارم کلی هم شیفت واستادم تا تخصصم بیاد اما همون شب هایی که کشیک بودم تورم داشت از من به سرعت فاصله میگرفت الان دیگه توان هیچی ندارم
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    83 26
    من شغلم را دوست دارم اما زندگی من را تامین نمیکند در شهری کوچک پزشک بودن با چیزی که مردم از پزشک فوق تخصص توی تهران دیدن فرق داره اینجا پولی نیست برای کار کردن
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    25 6
    کار از کار گذشت
  • نیما IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    73 40
    خب پزشکا کمتر بگیرن، پزشکی رو تبدیل کردن به تجارت، چرا یک پزشک باید درآمدش بیشتر از 1 میلیارد در ماه باشه؟
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    89 18
    هم پزشکا حق دارن هم مردم حق دارن
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    100 4
    واقعا چرا بیمه ها پول دوا درمان مردم ر. نمیدن که کسی ناراضی نباشه پزشک و مردم رو جان هم انداختن
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    74 24
    بخدا این درآمد میلیاردی که میگید برای همه پزشکا نیست، الان دیگه مثل قدیم نیست، کمتر پزشکی درامد بالا داره، اونم بعد سالها دود چراغ خوردن، همه پزشکا اینطوری نیستن که پول پارو کنن، دوست من تازه متخصص شده ، ختی نمیتونه یه پراید بخره، توی اجاره خونه گیر کرده، منی که کارم فنی هست از اون زندگی مادی بهتری دارم، از نزدیک در جریان زندگی خودش و زنش هستم، دوتا پزشک که نمیتونن درآمد بالایی داشته باشن
  • حکیم IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    67 17
    پزشکان برن خارج درآمدی ندارن و نمی تونن طبابت کنن چون قبول ندارن جای پرستار و تزریقات استفاده میشن اگر هم در بیمارستانی استخدام بشن حداکثر درآمدشون حدود ۲ هزار دلار از بقیه مردم اختلاف داره و ۶۵ سالگی بازنشست میشن .بخاطر همین خارج نشینان سالی چندماه میان ایران و پول درمیارن میرن اونور خرج میکنن
  • IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    60 8
    برای شکستگی پا برای یک شب ویزیت و عکس و دارو ۲ میلیون پرداخت کردم
  • IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    به بهانه جان مردم،از دادن مالیات طفره میرن ،نصف سال بچه ها شون خارجند ،شریک داروخونه میشن داروی بیهوده میدن ،از زمین و زمون طلبکارند از مریض طلبکارن ،خیلی با لحن بد صحبت میکنند،اول پول یا دلار،بعد درمون با این فرم اگر همه برن خارج ملت ضرر نمیکنه ،لااقل بابت مردن ویزیت نمیدیم
  • DE ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    94 10
    کلا نظام حکمرانی به‌ دلیل‌ ناکارآمدی در تمام زمینه ها تمام شاخص‌های کشور را نابود کرده. آموزش و پرورش، اقتصاد، بهداشت و درمان، فرهنگ و .... را به‌ ورشکستگی رسانده.
  • علی IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    23 5
    اگر مافیای نظام پزشکی اجازه دهد که پزشک کتخصص و پزشک عمومی جهت ورود به خدمت به جامعه پزشکی جلوشون اینقدر محدودیت نگذارند و این که تو سر و باور خودشون و مردم ایران نکنند که پزشکی باید خون مردم ایران رو تو شیشه نکنند و فقط پول در بیاورند و تو ذهن کودک دبستانی نکنند که بزرگ بشی چی کاره میشی بگه دکتر میشم پولدار بشم . و بجای طبابت تجارت پیشه نکنند و کار هم به کاردان بسپارند و مدیریت بیمارستان که همه میدانند کیسه هاشون سوراخه متاسفانه حالا طلبکارند و بها شو ملت ملت دارند
  • رضا خان IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    27 7
    مریض شدی بمیر دکتر نرو
  • حسین IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
    31 7
    من تا الان هر ساختمانی کار کردم یکی از شرکا پزشک بوده ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین