شکست بزرگ اف ۲۲ مقابل این جنگنده کم‌ سر و صدا/ عکس

اف ۲۲ نخستین جنگنده نسل پنجم جهان و از مشهورترین جنگنده‌های برتری هوایی است اما یکبار نبرد هوایی را به رافال فرانسوی باخته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در یک نبرد هوایی کدام جنگنده می‌تواند مقابل اف ۲۲ رپتور قد علم کند و حتی شکستش دهد؟ پاسخ شاید آنچه فکر می‌کنید نباشد.

نبرد دو جنگنده از دو نسل متفاوت

بله اف ۲۲ رپتور هم شکست‌ناپذیر نیست. بیش از یک دهه پیش، یکی از هیجان‌انگیزترین رویدادها در صنعت هوایی رخ داد و جنگنده رافال فرانسوی، جنگنده رادارگریز آمریکایی را در نبرد آزمایشی شکست داد.

اف ۲۲ رپتور، جنگنده رادارگریز تک‌سرنشین آمریکایی است که برای عملیات برتری هوایی طراحی شده است. این پرنده دو موتوره اولین جنگنده رادارگریز جهان و یکی از چهار جنگنده رادارگریز عملیاتی موجود در کنار اف ۳۵ دیگر جنگنده آمریکایی، سوخو ۵۷ روسیه و جی ۲۰ چینی است.

در نقطه مقابل داسو رافال جنگنده نسل ۴.۵ فرانسوی قرار دارد. جنگنده‌ای دو موتوره و چند منظوره که برای انجام طیف گسترده‌ای از عملیات‌ها علیه اهداف هوایی، زمینی و دریایی طراحی شده است.

تقابل این دو جنگنده سال ۲۰۰۹ و طی یک مانور با حضور نیروهای هوایی انگلیس، آمریکا، فرانسه و امارات در آسمان امارات متحده عربی صورت گرفت.

آمریکایی‌ها با اف ۲۲، انگلیسی‌ها با تایفون، اماراتی‌ها با میراژ ۲۰۰۰ و فرانسوی‌ها با رافال به این میدان قدم گذاشته بودند.

شکست بزرگ اف ۲۲ مقابل این جنگنده کم‌ سر و صدا/ عکس
رافال جنگنده نسل چهار و نیم فرانسوی

در این مانور سناریوهای متفاوتی تمرین شد و البته اف ۲۲ در بسیاری نبردهای شبیه‌سازی شده رقبا را از میدان به در کرد. نتیجه نبردهای هوایی نیز کاملا به نفع اف ۲۲ بود و توانست در عملیات شبیه‌سازی شده ۶ رافال را هدف قرار دهد و در پنج داگ‌فایت نیز نتیجه برابر شد اما در یک نبرد از عهده رافال برنیامد و در داگ فایت مغلوب این پرنده چالاک فرانسوی شد.

شکست اف ۲۲ در داگ‌فایت چنان برای آمریکایی‌ها باورنکردنی بود که از فرانسه درخواست کردند تا فیلم کابین خلبان رافال هنگام داگ‌فایت را منتشر کند. در فیلم منتشر شده به وضوح مشخص بود که خلبان در موقعیتی بود که می‌توانست جنگنده آمریکایی را ساقط کند و در نبرد واقعی شانسی برای جان به در بردن اف ۲۲ وجود نداشت.

البته بخشی از این پیروزی مدیون مهارت خلبان فرانسوی بود که جنگنده‌اش را به حداکثر توان رسانده بود و حتی در برخی موارد گرانش سنگین 9G را تحمل می‌کرد.

پیروزی خلبان فرانسوی در این نبرد نقش مهم مهارت‌های انسانی را به نمایش گذاشت.

۵۸۵۸

کد خبر 1758947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • ,عباس امینی IR ۰۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۸
    19 23
    این چرت وپرتهارو از کجا در میاری خود فرانسه مشتری پروپا قرص جنگنده‌های آمریکا هست وبرای آف ۳۵ جان میده که بخره در صورتی که آف ۲۲ برترمطلق هوایی داره و اصلا به کسی فروخته نمیشه
    • افشین IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۸
      18 32
      شما این اراجیف رو از کجات در اوردی؟؟اولا فرانسه ختی خریدار جنگنده ناقص الخلقه اف ۳۵هم نیست و آف ۲۲هم صادر نشده و در هیچ جنگی تا حالا نبوده که امتحان پس بده. نه آف ۳۵و نه ۲۲ وقتیکه با پکفا مقایسه میشن هیچ توانایی بالاتری ندارند و در بسیاری از موارد پایینتر هم هستند. رافائل درسته که یک نسل چهار دو پلاس هست ولی در بسیاری از موارد از یک جنگنده نسل پنج کمتر نیست و حتی در آیتم رادار گریزی هم اوضاع بسیار خوبی داره و تنها عیبش قیمت بالاش هست. شما ها یا سواد نظامی ندارید و یا واقعا غربزده هستید. موردی که در مقاله ذکر شده در یکی از مانورهای مشترک این دو کشور اتفاق افتاده. امروزه با ورود سامانه های تصویر ساز حرارتی آیتم رادار گریزی دیگه چندان اهمیتی ندارد و برای همین هم ارتشها بدنبال نسل شش افتادن که با سرعت بالا ضعف در کشف شدن را جبران کنند که البته کاری سخت هست و فعلا عملیاتی نشده. ضمنا رادار گریز به معنی دیرتر کشف شدن هست نه نامریی بودن.