از آنجایی که عوامل متفاوتی بر روی قیمت یک محصول تاثیر میگذارند؛ اگر هر یک از آن عوامل تغییر کنند، قیمت نهایی محصول نیز کمتر یا بیشتر میشود. تنها کافی است که یک دستگاه در تولید آن محصول تغییر کند تا قیمت نهایی محصول بیشتر شود. در ادامه به عوامل موثر بر قیمت پروفیل و دلایل تفاوت قیمت آنها با یکدیگر میپردازیم.
عوامل موثر بر قیمت پروفیلها
شاید پس از بررسی قیمت تمام پروفیلها در شرکتهای مختلف، با این سوال که چرا قیمت پروفیلها با یکدیگر متفاوت است، مواجه شوید. دلیل تفاوت قیمت پروفیلها به عوامل زیادی بستگی دارد که در ادامه، هر یک از این عوامل را مورد بررسی قرار میدهیم.
مراحل تولید پروفیل
مراحل تولید یک محصول مانند پروفیل، از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، برای تولید پروفیل Z ابتدا باید شمش فولاد توسط عملیاتی به نام نورد گرم، به ورق سیاه تبدیل شود. در واقع، شمش فولاد را با دمای بسیار بالا به حالت ذوب درمیآورند و آن را از غلتکهای مخصوص عبور میدهند. در ادامه، این ورق سیاه آماده شده را باید رشته بری کنند تا به رولهایی با عرض مناسب تبدیل شوند. در نهایت، رولهای رشته بری شده در دستگاهی به نام رول فرمینگ قرار میگیرند و پروفیلهای نهایی آماده میشود.
همانطور که متوجه شدید، انجام هر یک از این مراحل برای تولید پروفیل، نیازمند دستگاهها و نیرو انسانی کاربلد است. هر یک از این موارد نیز هزینه ای متفاوت دارند که بر روی قیمت پروفیل نیز تاثیر میگذارند. در بسیاری از کارخانهها، از دستگاههای غیراستاندارد برای تولید پروفیل استفاده میکنند. همین موضوع میتواند دلیلی بر قیمت پایین برخی از پروفیلها باشد.
مواد اولیه پروفیل
مواد اولیه برای تولید پروفیل یا پروفیل Z، ورق سیاه است. جنس ورق سیاه نیز از فولاد است و فولاد هم از سنگ آهن تولید میشود. در نتیجه، قیمت پروفیل، ارتباط مستقیم با قیمت روز سنگ آهن و فولاد دارد. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت پروفیل، قیمت روز سنگ آهن است. البته، برخی از کارخانهها، برای تولید پروفیل خود از سنگ آهن وارداتی و برخی دیگر از سنگ آهن داخل کشور استفاده میکنند. از آنجایی قیمت محصولات وارداتی به قیمت روز دلار و هزینههای واردات به کشور بستگی دارد؛ هزینه پروفیل نهایی تولید شده نیز قطعا متغیر خواهد بود.
هزینه حمل و نقل
یکی دیگر از موارد مهمی که بر روی قیمت و تفاوت قیمت پروفیلها موثر است، هزینه حمل و نقل آنها است. جا به جایی مواد اولیه از کارخانه مبدا به کارخانه تولید پروفیل، جا به جایی پروفیلها از کارخانه به بازار و دیگر جا به جاییها، هزینههایی را به قیمت نهایی پروفیل اضافه میکنند. چرا که پس از فروش پروفیلهای تولید شده، باید دستمزد و حقوق نیرو انسانی کارخانه را پرداخت کرد. هزینه حمل و نقل سنگ آهن وارداتی، نسبت به سنگ آهن داخل کشور، خیلی بیشتر است. از این رو، تاثیر مستقیمی بر روی قیمت پروفیل و تفاوت قیمت با پروفیلهایی که از سنگ آهن داخل کشور تولید میشود، میگذارد.
شهرت کارخانه تولید کننده
از دیگر موضوعاتی که باعث تفاوت قیمت پروفیلها میشود، کارخانه تولید کننده آن پروفیل است. هر چه کارخانه تولید کننده مشهورتر باشد، قیمت محصولات تولید شده آن نیز بالاتر میرود. چرا که شهرت کارخانه از سابقه کار، کیفیت محصولات و مورد اعتماد بودن محصولات آن کارخانه نزد بازار و مصرف کنندگان به دست میآید.
شرکت شاهین فلز سپاهان
با توجه به این موضوع، هیچوقت یک کارخانه نوپا، پروفیلهای خود را با قیمت بسیار بالا به فروش نمیرساند. چرا که هنوز از نیاز بازار، تقاضای مصرف کنندگان و بازار خبر ندارد و هیچ اعتماد سازی در نظر مصرف کنندگان انجام نداده است. پس، در مرحله اول، تولیدات پروفیل خود را در چند درجه کیفی انجام میدهد تا از نیاز بازار و تقاضا مشتریان آگاه شود. در مرحله بعدی، میتوانید اعتماد سازی نزد مصرف کنندگان را انجام دهد تا به شهرت نسبی در بازار برسد.
وضعیت بازار
وضعیت بازار تفاوت قیمت میان پروفیلها ایجاد نمیکند، بلکه تفاوت قیمت پروفیل در امروز و فردا را مشخص میکند. به عنوان مثال، ممکن است امروز قیمت ارز افت کند. پس، قیمت فولاد و پروفیل نیز کاهش پیدا میکند. ولی اگر فردا قیمت ارز افزایش داشته باشد، قیمت پروفیل و فولاد نیز بیشتر میشود. برای آگاهی از قیمت دقیق، بهتر است روزانه قیمت پروفیلها را بررسی کنید. البته، قبل از هر چیزی، کارخانه مورد نظر و ویژگیهای فیزیکی پروفیل را هم در نظر بگیرید.
ویژگیهای فیزیکی پروفیل
تمامی پروفیلها، با ارتفاع و ضخامتهای مختلفی تولید میشوند و از این نظر دارای تنوع هستند. به همین دلیل، شما در هنگام خرید پروفیل باید ارتفاع و ضخامت مورد نظر خود را اعلام کنید تا یک پروفیل مناسب به شما معرفی و قیمت آن اعلام شود. هر چه ضخامت و ارتفاع پروفیل مورد نظر شما بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر میشود. ارتفاع و ضخامت را میتوان یکی از مهمترین عوامل تفاوت قیمت پروفیلها درنظر گرفت. پروفیلها معمولا در ضخامتهای ۲، ۲.۵، ۳ و ۵ میلی متر تولید میشوند و رایجترین ارتفاع آنها، ۱۸ میلی متر است. البته، پروفیل Z در ارتفاع ۱۴ و ۳۲ میلی متر نیز تولید میشود و کاربرد بسیاری دارد.
ویژگیهای فیزیکی پروفیل زد
در آخر
با توجه به مواردی که در این مقاله ذکر کردیم، باید بگوییم که این عوامل باعث تفاوت قیمت پروفیلها میشوند. برای آگاهی قیمت پروفیل زد، ابتدا باید مشخصات فیزیکی آن را به درستی اعلام کرده و قیمت تمام پروفیلها با آن مشخصات را بررسی کنید. اگر به دنبال پروفیل باکیفیتی هستید، بهتر است که آن را از کارخانههای درجه یک تهیه کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید. شاهین فلز سپاهان یکی از تولیدکنندگان پروفیل Z با درجه کیفی عالی است.
نظر شما