طنز پردازی ایرانیان اگر در جهان بی نظیر نباشد کم نظیر هست، چند روزی بعد از انتشار خبر اختلاس در فضای پیامکی تلفن همراه ، پیامکی دست به دست می شد به این مضمون « نگران رقم اختلاس نباشید با حذف صفر از پول ملی رقم 3000 میلیارد تومان اختلاس به 300 میلیون تومان کاهش پیدا می کند».
این کنایه البته عکس العملی بود به طرح مجدد بحث اصلاح پول ملی در این فضای رسانه ، متاسفانه وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی دو مقام ارشد پولی کشور در حالیکه به دلیل بی تدبیری در عرصه سیاستهای پولی کشور مورد انتقاد هستند و با ابعاد عظیم اختلاس (و البته دیگر اختلاسهای صورت گرفته که در اخبار می شنویم) باید به پاسخگوی اذهان عمومی باشند با طرح مسائلی مانند اصلاح پول ملی مرد تمسخر مردم قرار می گیرند.
متاسفانه از اولین لحظات طرح خبر اختلاس در رسانه ها مدیران ارشد سیستم پولی که به نوعی در این موضوع درگیر بودند به بازی کی بود کی بود دست زده و در پاسخ به هر نوع ایرادی که به حیطه مسئولیت ایشان وارد آمده یا تقصیر را به گردن دیگری انداخته اند و یا اظهار بی اطلاعی کرده اند.
البته از نظر حقوقی هیچ یک از این دو اظهار نمی تواند به برأت ایشان از مسئولیتی که برگردن دارند کمکی بکند و این نوع موضع گیری تنها باعث بی اعتمادی مردم نسبت به مدیرانی می شود که حاضر نیستند بار مسئولیتی که بر عهده گرفته اند را بر دوش بگیرند.
در چند روز گذشته تصاویر وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در صفحه تلویزیون به نمایش درآمده است ، آنهم در حال سخنرانی در جمع مدیران ارشد بانکی در حالی که با عتاب و خطاب خواستار افزایش نظارت ها بودند! راستی این نوع خطاب کردن ها می تواند در اذهان عمومی ایشان را از خطایی که زیر دستانشان مرتکب شده اند مبرأ کند؟
متاسفانه فراتر از آنچه در رسانه ها منعکس شده، در پس پرده برگزاری لابی های متعددی بوده است از سوی مدیران ارشدی که در این پرونده ها دخیل بوده اند و... با مدیران رسانه های فلان و بهمان تا خود را از سیبل حملات رسانه ای بیرون بکشند و البته به دلیل فضای حساس به وجود آمده اگر یک رسانه یک نفر را از لیست خود حذف کرده رسانه های دیگر او را به لیست خود افزوده و هیچ یک از مدیران تا کنون از نیش رسانه ها در امان نبوده اند.
مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود تاکید کرده اند که این مسئله کش داده نشود و این رهنمود کمک می کند رسیدگی به پرونده در فضایی آرام تر و به دور از تنش های رسانه ای انجام گیرد، ولی این به معنای شانه خالی کردن و به اصطلاح به آن راه زدن نیست، روشی که به نظر می رسد از سوی مدیران پولی در پیش گرفته شده است.
سئوال اینجاست که طرح حدف صفر از پول ملی در فضایی که اندکی رو به آرام شدن می رفت چه معنایی می تواند داشته باشد؟ طرح این موضوع که من سنگر خود را ترک نمی کنم چرا باید از زبان رئیس کل بانک مرکزی طرح شود؟
راستی چرا وزیر امور اقتصاد و دارایی این شجاعت را نداشت که با رسانه ای شدن اختلاس به دلیل اتفاقی که در حوزه مسئولیت وی اتفاق افتاده از مردم عذر خواهی نکرد، البته ایشان یکی از معدود مدیران عضو هیات دولت است که در سوابق خود مسئولیت ارتباط با رسانه دو مجموعه حساس اقتصادی را هم دارد و عجیب آنکه به این نکته توجه نکرد، کاری که ضمن نشان دادن شجاعت و صداقتش می توانست به او در اصلاح وضعیت نابسامان پیش آمده نیز یاری دهد.
به هرشکل متاسفانه بازخوردهای رسانه ای از فضای عمومی نشان می دهد طرح بی موقع بحث حذف صفر از پول ملی درست در زمانی که همه انگشت اشاره را به سمت پای بست های ناهمگون نظام پولی کشور گرفته اند، تنها یادآورخواجه ای است که دل نگرانی نقش ایوان است.
/222/39
علی پاکزاد
کد خبر 177758
نظر شما