زهرا تالانی: هنوز از آغاز سال تحصیلی دانشگاهها چیزی نگذشته بود که دوشنبه، 11 مهرماه، آمنه زنگنه دانشجوی رشته رنگ و پلیمر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه امیرکبیر در حمام این دانشگاه جان خود را از دست داد.
در روزهای اول، علت فوت وی گازگرفتگی ناشی از اسیدهای موجود در فاضلاب حمامهای دانشگاه اعلام شده بود اما مسئولان دانشگاه هرگونه گمانه زنی درباره مرگ آمنه زنگنه را رد می کنند و هنوز سکوت کرده اند.
دیروز مجلس ختم این دانشجوی کارشناسی ارشد در حالی برگزار شد که هم کلاسی هایش همچنان به مسئولان دانشگاه اعتراض دارند و خواستار روشن شدن حقایق این حادثه هستند.در همین حال با وجودیکه دانشجویان و خانواده آمنه زنگنه دلیل اصلی این حادثه را کم کاری مسئولان وزارت علوم و عدم تخصیص خوابگاه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی میداند، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه این دانشگاه مسئولیتی در قبال ارائه خوابگاه به دانشجویان نوبت دوم ندارد، می گوید: این دانشجویان باید تمام هزینه تحصیل خود را بپردازند.
ما وظیفه ای برای دادن خوابگاه نداشتیم
کیوان مرادیان در گفتگو با مهر می گوید: مرحومه زنگنه، در دوره شبانه دانشگاه امیرکبیر مشغول به تحصیل بوده است وخوابگاه به وی اختصاص نمییافت، هر چند حرکت دانشگاه (تبدیل نمازخانه خوابگاه) مثبت بوده اما در اجرا مشکل به وجود آمده است.
مرادیان در پاسخ به این پرسش که آیا اسکان دادن دانشجوی شبانه در نمازخانه دانشگاه قانونی است یا خیر، می افزاید:به هر حال، به جای رفتن به خارج از کشور می توانند از ظرفیت داخلی دانشگاهها استفاده کنند.
در همین حال خانواده «آمنه زنگنه» دانشجوی فوت شده دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بیانیهای از مقامات قضایی و مسئولان دانشگاه خواستند که با مسببین این حادثه برخورد قانونی را به عمل آورده تا در آینده شاهد این چنین اتفاقات ناگوار در کشور که باعث بهره برداریهای مختلف میگردد نباشیم.
در حال پی گیری هستیم
تا کنون اظهارات متفاوتی درباره این حادثه بیان شده است.محمود ملاباشی معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در گفتوگو با ایسنا، می گوید: این حادثه از سوی وزارتخانه در دست پیگیری است تا از اقدامات تکراری در این زمینه جلوگیری شود و مطابق اینکه چه کسی در این موضوع دخیل بوده است، پیگیریها و برخوردهای لازم انجام خواهد شد به عنوان نمونه اگر دانشجو سهل انگاری کرده باشد وظیفه معاونت دانشجویی است و ا گر کارمند سهل انگاری کرده باشد وظیفه پیگیری بر عهده شورای اداری میباشد.
در این میان هم دانشگاه امیرکبیر تاکنون دو اطلاعیه منتشر کرده است. در اطلاعیه اول خود آورده است که :«پیگیری لازم برای بررسی علت حادثه و سایر ابعاد دیگر مربوط به حادثه با توجه به بعد قانونی کشف علت حادثه توسط نهادهای ذیربط و قانونی از جمله پزشکی قانونی در حال پیگیری است که به محض دریافت نتیجه گزارش به اطلاع عموم دانشگاهیان رسانده خواهد شد.
در پی ابراز تاسف و تالم دانشگاهیان و تاکید مضاعف آنها مبنی بر رسیدگی بصورت خاص، کارگروهی متشکل از جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه و نمایندگان دانشجویان تعیین شده است.»
و در دومین اطلاعیه آمده است که علاوه بر مراجع قضایی که به طور جدی در حال رسیدگی و بررسی موثر موضوع هستند، دانشگاه امیرکبیر نیز با تشکیل یک کمیته اجرایی عوامل بروز حادثه را به دقت بررسی و پیگیری میکند. همچنین کمیتهای با شرکت جمعی از اساتید و دانشجویان از هفته گذشته فعال شده و با تشکیل جلسات منظم علل بروز حادثه را بررسی و دنبال میکند.
در بیانیه این دانشگاه با اشاره به فعال شدن یک کمیته ایمنی و بهداشت به منظور بازدید منظم و تعیین مشکلات و عوامل حادثهخیز در خوابگاهها و سپس در سطح آزمایشگاههای دانشگاه، عنوان شده: این کمیته در قالب یک برنامه کوتاه و سپس درازمدت اشکالات و عوامل حادثهساز را بررسی و استخراج کرده که با یک برنامه مستمر در جهت رفع مشکلات مربوطه اقدام شود. همچنین کمیته دیگری به مسئولیت اعضای هیأت علمی برای بازدید ادواری از خوابگاهها و تبادل نظر تشکیل شده است.
توضیحات کمیته حقیقت یاب در مورد فوت «آمنه زنگنه»
اما محمد صادق عظیمی فر که خود را از اعضای شورای دانشجویی کمیته حقیقت یاب حادثه خوابگاه شهید مرادی معرفی میکرد، می گوید: «نه تنها مرحوم آمنه زنگنه، بلکه دیگر دانشجویانی که در نمازخانه اسکان داشتند نیز باید از حمام کارگران استفاده میکردند.»
وی در تماس با خبرگزاری ایلنا توضیحاتی در مورد مرحوم آمنه زنگنه، دانشجویی که در حمام خوابگاه دانشگاه امیرکبیر فوت شده است، ارایه می کند و می گوید: دانشجویانی که به صورت اضافه ظرفیت به خوابگاه شهید مرادی اضافه شده بودند در محل نمازخانه این خوابگاه اسکان داشتند.بنابراین نه تنها مرحوم آمنه زنگنه، بلکه دیگر دانشجویانی که در نمازخانه اسکان داشتند نیز باید از حمام کارگران استفاده میکردند.»
وی در مورد خبر منتشره مبنی بر فوت مرحوم آمنه زنگنه در حمام نظافتچی مرد دانشگاه می افزاید:در خوابگاه شهید مرادی به دلیل آنکه خوابگاه دخترانه است، نظافتچی مرد حضور ندارد، حمامی که مرحوم زنگنه در آن فوت کرد به نظافتچیان خانم دانشگاه اختصاص داشت.پزشکی قانونی علت مرگ ایشان را خفگی دانست اما هنوز معلوم نیست که خفگی براثر گاز اسید یا بخار آب بوده است و گفتهاند که تا یک ماه دیگر این موضوع مشخص میشود.
نمایندگان چه می گویند؟
درباره این حادثه فراکسیون دانشگاهیان در مجلس تشکیل جلسه داد. سعدالله نصیری عضو این فراکسیون در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید: چون این حادثه در تعطیلات مجلس رخ داد هنوز فرصتی پیدا نکردیم که به این موضوع بپردازیم و در حد یک خبر فعلا عنوان شده است. اما در روز سه شنبه در حاشیه جلسه کمیسیون آموزش این موضوع هم پی گیری می شود و حتما موضوع فوت دختر دانشجوی دانشگاه امیر کبیر را در دستور کار قرار می گیرد و در وهله اول به صورت جدی از مسوولان آموزشی کشور درباره وقوع این حادثه توضیحات لازم را می خواهد و پس از آن نیز مسوولان دانشگاه امیر کبیر باید درباره این موضوع پاسخگو باشند.البته تا زمانی که به درستی بررسی شود نمی توانیم هیچ اظهار نظری داشته باشیم.اما قطعا مسئولان دانشگاه امیرکبیر باید پاسخگو باشند.
واکنش رئیس دانشگاه امیر کبیر
معاون دانشجویی و رئیس دانشگاه امیرکبیر تا روز سوم مرگ آمنه نسبت به این اتفاق تلخ هیچ گونه واکنشی از خود نشان نداد و سکوت خبری اختیار کرد. بهروز آرزو معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به پرسش مهر درباره پیگیری علت فوت این دانشجو نه تنها با توجه به سمت اجرایی خود هیچ پاسخی نداد بلکه تاکید کرد: این موضوع باید تنها از مرجع روابط عمومی پیگیری شود.
در هر حال، یک دانشجو در مقاطع بالای تحصیلی درخوابگاهی که منتسب به دانشگاه امیرکبیر بوده است جان خود را از دست داده است و حداقل عذر خواهی مسئولین دانشگاه امیر کبیر شاید بتواند مقداری از درد خانواده این دانشجو را کم کند که این اتفاق تا کنون رخ نداده است و تنها واکنش مسئولین این بوده که دانشگاه وظیفهای در قبال دادن خوابگاه به دانشجویان شبانه ندارد!
45232
نظر شما