یک روزنامه روسی نوشت ترکمنستان سرگرم گسترش حضور نظامی خود در دریای خزر است.

به گزارش سايت خبري سازمان بنادر، روزنامه نیزاویسیمایاگازیه تا با اشاره به اینکه قربانقلی بردی​محمدف رئیس جمهور ترکمنستان به تازگی طی سخنانی اعلام کرده کشورش قصد دارد پیشرفته ترین کشتی ها و تسلیحات را برای نیروی دریایی خود خریداری کند،نوشت عشق اباد با تحکیم ناوگان خود به همسایگانش در حوزه خزر نشان می دهد که قصد دارد از منافعش در منطقه حفاظت کند.
این روزنامه نوشت بردی​محمدف تاکید کرده دریای خزر باید همیشه دریای دوستی و توافق باقی بماند اما ترکمنستان مانند هرکشور دیگر دارای دسترسی به این دریا به کشتی هایی برای گشت زنی در مرزهای دریایی و مقابله باتروریسم، صید غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر نیاز دارد. ولی کارشناسان معتقدند مقابله با قاچاقچیان یک دلیل رسمی است و تصمیم عشق اباد برای ایجاد پایگاه نظامی از وجود مشکلات جدی در دریای خزر حکایت دارد. به ویژه این که علاوه برترکمنستان بقیه کشورهای حوزه این دریا هم در حال مجهز کردن نیروهای خود هستند. بر اساس گزارشهای موجود ناوگان دریایی روسیه متشکل از 27 کشتی بزرگ و چندین کشتی کوچک در این زمینه پیشرو است.
دریادار ولادیمیر ویسوتسکی فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه در ماه مه امسال اعلام کرده بود تا سال 2020 ناوگان دریایی این کشور در خزر 16 کشتی جدید دریافت خواهد کرد.
ایران 50 کشتی کوچک و قایق های گشتی دارد و تصمیم گرفته دراینده نزدیک 75 کشتی و قایق مجهزبه موشک به انها اضافه کند که یا درکارخانه کشتی سازی شمال کشور ساخته می شوند یا از خلیج فارس به دریای خزر منتقل خواهند شد.
جمهوری اذربایجان 30 قایق گشتی دریافتی از ترکیه و سه قایق امریکایی دارد. علاوه براین واشنگتن به این کشور کمک کرده در طول ساحل رادار مستقر و مرکز هدایتی درباکو ایجاد کند.قزاقستان درحال ایجاد پایگاه دریایی خود در شهر بندی آکتاو است و 17 قایق دارد
ترکمنستان به هفت قایق گشت ساحلی که در سال 2003 از ایران و اوکراین خریداری کرده بود سه کشتی نگهبانی روسی مجهز به موشکهای قابل هدایت، دو قایق گشتی سوبول و دو قایق موشک دار مولنیا اضافه کرده است. علاوه براین ترکیه هم دو قایق گشتی تند رو به ارزش 55 میلیون یورو به این کشور تحویل داده است.
آلکساندر کنیازف کارشناس انستیتو شرق شناسی وابسته به آکادمی علوم روسیه معتقد است حوادث اخیر خاور میانه نشان داده که زور به مهمترین اصل در حقوق بین الملل تبدیل شده و به همین دلیل هرکشوری باید به فکر امنیت خودش باشد. ترکمنستان هم با وجود بی طرفی اش مستثنی نیست و نمی تواند بدون ارتش به سر ببرد به خصوص در دریای خزر که میادین نفتی مورد اختلافی با ایران و جمهوری اذربایجان دارد.
مناقشه بین ترکمنستان وجمهوری اذربایجان در خصوص سه میدان نفتی در دریای خزر سالهای طولانی است که ادامه دارد.
/2929
 
 
کد خبر 178422

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین