رابرت مالی پیشنهاد تمدید ۱۰ تا ۱۵ ساله برخی بندهای غروب برجام را داده بود / گفتگوهای او و سفیر ایران پیشرفت چشمگیری تا پیش از ماجرای تعلیقش داشت

المانیتور نوشت: یک منبع آگاه در اردوگاه محافظه کاران در گفت‌وگو با المانیتور گفت که رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چندین گفتگو رو در رو با امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد داشته و پیشرفت‌های چشمگیری داشته است.

یک منبع آگاه در اردوگاه محافظه کاران در گفتگو با المانیتور گفت که رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران چندین گفتگو رو در رو با امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد داشته و پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. به گفته این منبع، مالی گفت که دولت بایدن دیگر تمایلی به بازگشت به برجام اولیه ندارد، زیرا آن‌ها با دولتی در ایران روبرو هستند که به تعهدات خود عمل نمی‌کند، چراکه در سپتامبر ۲۰۲۲ به یک توافقی «بله» گفته بودند، اما روز بعد، عقب نشینی کردند.

در ادامه این مطلب آمده است: به گفته این منبع، مالی گفت که دولت بایدن دیگر تمایلی به بازگشت به برجام اولیه ندارد، زیرا آنها با دولتی در ایران روبرو هستند که به تعهدات خود عمل نمی کند، چراکه در سپتامبر 2022 به یک توافقی «بله» گفته بودند، اما روز بعد، عقب نشینی کردند.

این منبع همچنین گفت که مالی پیشنهاد تمدید برخی بندهای غروب برجام را برای 10 تا 15 سال داده است. این منبع مدعی شد، علاوه بر این، مالی از سیاست دولت ایران مبنی بر عدم مذاکره مستقیم با مقامات آمریکایی انتقاد کرد. ایروانی در پاسخ به طنز گفته بود: «سئوال سخت نپرس».

همان منبع فاش کرد که مالی اذعان داشت که تحت فشار برخی از ایرانیان مقیم آمریکا و جمهوری خواهانی است که مخالف توافق با تهران بودند.

علاوه بر این، یک دیپلمات سابق ایرانی که خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت: «این اعتقاد من است. فکر می‌کنم ویژگی‌های رابرت مالی به گونه‌ای است که تعلیق وی را می‌توان اتفاقی منفی در جریان مذاکرات تلقی کرد.»

او گفت: «رویکرد جدید دولت آمریکا به رهبری جیک سالیوان و برت مک گورک برای امضای یک توافقنامه غیررسمی موقت ممکن است با منافع ایران همخوانی نداشته باشد».

وی افزود: «به نظر می‌رسد قصد کاخ سفید رهایی از دردسری به نام تهران به صورت موقت است و در عین حال کاهش محدود تحریم‌ها در میان انبوهی از مسائل اولویت دار مانند اوکراین است. در نتیجه، این رویکرد به ایالات متحده زمان کافی می‌دهد تا در آینده امتیازات بیشتری را از تهران دریافت کند، زیرا اهرم ایران به دنبال حل نگرانی‌ها و اولویت‌های آمریکا مانند جنگ اوکراین تا حدودی کاهش خواهد یافت.»

در هفته‌های اخیر مذاکرات غیرمستقیمی بین ایران و آمریکا در عمان انجام شده است که ظاهراً در مورد توافق احتمالی آتش‌بس صحبت کرده‌اند.

310310

کد خبر 1788841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۲
    2 0
    بر کناری رابرت مالی زیر سر غرب و خود آمریکا هست اینها دیدند مذاکرات داره تا حدودی به نتیجه می رسه جلوی انرو گرفتند اینها همین روش رو با کشورمان ادامه خواهند داد اصلا سازمان ملل رو خودشون برای اهداف استعمار و استثمار کشورها درست کردند شورای امنیت سازمان ملل برای همین کار درست شده شما ببینید در هر کجا که وارد شدند بنفع آمریکا و غرب قطعنامه صادر کردند و اگر آمریکا و غرب بخواهند یک کشوری رو تحریم و اقتصادش زو فلج کنند سریعا انرو می برند.شورای امنیت به کشور عراق به دلایل وا هی حمله کردند زیر ساختهای ان کشور رو نابود کردند سریعا یک مجوز سازمان ملل برای آن کشور صادر کردند حالا بعد چندین سال هم نفت ان کشور رو مجانی می بردن و هم دولت عراق هیچ اراده ای در کشور داری نداره نفت در برابر غذا