از «دیده شدن ساق پای مردان» تا «توهین به اصل حجاب» ؛ اضافه شدن ۳۰ جرم جدید/ مسافر روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه بدهد

یک حقوقدان می‌گوید: به طور مثال در جرم جدید «بدپوششی» که در ماده ۴۹ این لایحه پیش بینی شده است، برای مردان و زنان استانداردهایی تعیین شده که در طول تاریخ قانونگذاری در ایران بی سابقه بوده است. مثلا درباره جرم «بدپوششی» مردان آمده:پوشیدن لباسی که قسمتی از بدن پایین‌تر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود، مصداق بدپوششی است. برای آن هم مجازات سنگین ۲۴ میلیون تومان برای بار اول ارتکاب و برای بار دوم جریمه تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. فی المثل اگر مردی سوار بر دوچرخه با شلواری که ساق پایش دیده می شود در خیابان تردد کند، باید ۲۴ تا ۵۰ میلیون تومان به حکومت جریمه بدهد.

ایرن مهرگان: لایحه حجاب و عفاف، روز عاشورا و در تعطیلی عزاداری دهه اول ماه محرم، منتشر شد. در این لایحه، جرم‌ها و مجازات‌های زیادی علیه آنچه اعضای کمیسیون حقوقی مجلس، «بی حجابی، بی‌عفتی و بدپوششی» عنوان کرده‌اند، تعیین شده است. حالا باید دید مجلسی که تا ۵ ماه دیگر باید از مردم دوباره رای اعتماد بگیرد، قبول می‌کند مصوبه کمیسیون حقوقی مجلس تبدیل به قانون شود یا خیر؟ اگر این لایحه تبدیل به قانون شود، اجرا شدنی است؟ ایرادهای حقوقی و مشکلات این لایحه کدام است؟ اینها سئوالاتی است که از امید سلیمی بنی، دکتری تخصصی حقوق عمومی و روزنامه‌نگار پرسیدیم. آنچه در پی می آید، بخش‌هایی از گفتگوی ما با او است.

از «دیده شدن ساق پای مردان» تا «توهین به اصل حجاب» ؛ اضافه شدن ۳۰ جرم جدید/ مسافر روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه بدهد

لایحه حجاب و عفاف منتشر شده، ارزیابی کلی شما از این لایحه چیست؟

این لایحه، گام دیگری برای استانداردسازی پوشش و رفتار مردم در فضاهای عمومی و مجازی است. گامی که به نظر می رسد در راهی اشتباه برداشته شده است. بررسی اجمالی این لایحه نشان می دهد بیش از ۳۰ جرم جدید به نظام جرایم و مجازاتهای کشور اضافه شده که این نوع قانونگذاری باعث تورم قانونی و افزایش عناوین مجرمانه در کشور می شود. به عبارت دیگر، قانونگذار دارد رفتارهایی که پیش از تصویب این لایحه جرم نبوده را جرم انگاری می کند.

نکته اینجاست آیا این رفتارها به نظر عرف و مردم آنقدر زننده هستند که مستحق مجازات، باشند؟ به نظر نمی رسد نظر قاطبه جامعه با نظر لایحه نویسان یکسان باشد. به طور مثال در جرم جدید «بدپوششی» که در ماده ۴۹ این لایحه پیش بینی شده است، برای مردان و زنان استانداردهایی تعیین شده که در طول تاریخ قانونگذاری در ایران بی سابقه بوده است. مثلا درباره جرم «بدپوششی» مردان آمده:پوشیدن لباسی که قسمتی از بدن پایین‌تر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه فرد دیده شود، مصداق بدپوششی است. برای آن هم مجازات سنگین ۲۴ میلیون تومان برای بار اول ارتکاب و برای بار دوم جریمه تا ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. فی المثل اگر مردی سوار بر دوچرخه با شلواری که ساق پایش دیده می شود در خیابان تردد کند، باید ۲۴ تا ۵۰ میلیون تومان به حکومت جریمه بدهد.

شما از جرم شدن ۳۰ رفتار دیگر سخن می گویید. این رفتارها کدامند؟

ببینید، لایحه عجیبی است که واقعا نشان می دهد نظام فرهنگی و آموزشی کشور وقتی نمی تواند مردم را قانع کند فی المثل از حجاب استفاده کنند، نظام حقوقی، امنیتی، قضایی و پلیسی را به میان می آورد تا به زور و اجبار قانون، کسانی که قانع نشده اند را محجبه سازند. در مصوبه کمیسیون حقوقی مجلس رفتارهای عادی که تاکنون جرم نشده و اصولا مشخص نیست چه رفتارهایی است، جرم انگاری شده است.

فی المثل در ماده ۳۹ این قانون «توهین به اصل حجاب» به عنوان جرم مشخص شده و برای آن مجازات سنگین تا ۱۰۰ میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شده که در دفعات بعدی تکرار، تا ۱۵۰ میلیون تومان هم جریمه برایش نوشته اند. به طور تیتروار، جرم «ترویج بی حجابی» با مجازات افساد فی الارض (اعدام)، جرم توهین به اصل حجاب، جرم ترویج بدپوششی، جرم سفارش کار یا تبلیغ به مروجان بی حجابی، جرم ترویج بی حجابی یا بدپوششی توسط صاحبان حرف و مشاغل، جرم «برهنگی و بی حجابی و بدپوششی در محل کسب و کار»، مسئولیت اشخاص مشهور یا دارای تاثیرگذاری اجتماعی، جرم بی توجهی به گزارش بدحجابی توسط کاربران از سوی میزبان‌های اینترنتی، جرم واردات، تولیدتوزیع و فروش البسه ممنوعه، جرم «طراحی» البسه ممنوعه، تبلیغ البسه ممنوعه، طراحی و تبلیغ سازمانی البته ممنوعه، تشدید مجازات کارمندان و استادان دانشگاه مرتکب جرایم این قانون، جرم استنکاف از اجرای تکالیف این قانون توسط مدیران دولتی، جرم «بدپوششی»، جرم برهنگی یا نیمه برهنگی، جرم کشف حجاب زنان، جرم ارتکاب جرایم این قانون در مراسمات و اجتماعات، ارتکاب جرایم این قانون توسط اتباع خارجی، جرم بدپوششی یا بی حجابی حین رانندگی یا داشتن سرنشین بدپوشش و بی حجاب، جرم برهنگی یا نیمه برهنگی راکب و سرنشین موتورسیکلت، جرم بدپوششی یا بیحجابی همراه با مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه، ارتکاب جرایم این قانون توسط همسر و فرزندان مقامات سیاسی، جرم متعرض شدن به بانوان محجبه، جرم افترا یا توهین به زنان محجبه، جرم امتناع از دادن تصاویر اشخاص بدپوشش توسط صاحبان دوربینهای حفاظتی اماکن عمومی و خصوصی، جرم توهین و افترا حین امر به معروف و نهی از منکر، جرم امر به معروف و نهی از منکر با دعوا و پرخاش، جرم پرخاش و توهین به آمران به معروف و ناهیان از منکر، جرم تعرض، تمرد، مزاحمت و اخلال در اجرای قانون حجاب و عفاف عناوین مجرمانه کثیری هستند که در این قانون شمارش شده اند.

از «دیده شدن ساق پای مردان» تا «توهین به اصل حجاب» ؛ اضافه شدن ۳۰ جرم جدید/ مسافر روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه بدهد

و این جرمها چه مجازاتهایی دارد؟

برای این جرمها مجازاتهای سنگینی از اعدام به خاطر اجرای حد «افساد فی الارض» گرفته تا حبس طولانی مدت، انفصال از خدمت، عدم استخدام، اعدام صنفی و سایر مجازاتها پیش بینی شده است. ولی مسئله اصلی در مجازاتها، جریمه نقدی است.

مثلا در بخشی از قانون آمده اگر مسافر تاکسی روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه بدهد. یا اگر فرضا در یک تور طبیعت گردی، روسری یکی از گردشگران افتاد، مسئول آن تور باید جریمه ۵ میلیونی بدهد. این لایحه، نگاه عجیبی به مقوله مجازات دارد. بیشتر مجازاتهای این لایحه، از جنس جریمه نقدی است. با لحن عجیبی این لایحه می گوید دربرابر ارتکاب برخی جرایم، واحد صنفی باید جریمه بدهد یا ۳ ماه یا ۴ ماه سود کسب و کارش را بدهد و بلافاصله می گوید «هرکدام که بیشتر بود باید پرداخت شود.»

در بخش دیگری از این لایحه آمده، ۱۰ درصد از کل دارایی مرتکبان جرم که «مشهور یا دارای تاثیرگذاری اجتماعی» هستند، به عنوان جریمه اخذ می شود. کجای این نوع مجازات شرعی است که هرکس حجاب نداشت، ۱۰ درصد اموالش را باید حکومت تصاحب کند؟ سراسر آیات قرآن و احادیث و در طول تاریخ اسلام، چنین قانونگذاری‌ای سراغ نداریم.

در صورتی که این لایحه تبدیل به قانون مجلس شود، چه اثراتی در جامعه دارد؟

بعید است تنظیم کنندگان لایحه، اثرات آن را به خوبی مطالعه نکرده باشند. آنها می دانند این لایحه در صورت قانون شدن، اجراشدنی نیست. نمی توانید مردم را علیه همدیگر بسیج کنید یا وادارشان کنید آنطور که بند ۱ ماده ۳۰ لایحه گفته، با «دوربین هوشمند» مردم را در کوچه و خیابان رصد و جریمه کنید. نمی شود طبق بند ۲ ماده ۳۰، به اشخاص لباس شخصی و غیرمامور، اجازه بدهید ماموریتهای مربوط به حجاب یا در حقیقت، گزارشدهی و جاسوسی از مردم را انجام دهند. در این صورت، تمام این لایحه تبدیل به دستاویزی برای تصفیه حساب و به جان همدیگر افتادن مردم می شود. بر این اساس بعید است لایحه تبدیل به قانون و قانون، اجرایی شود.

به نظر شما این لایحه با همه شدت و گستردگی‌اش، بازدارندگی در مقابل بی‌حجابی ندارد؟

مخاطب و مساله این لایحه، بی حجابی نیست. این لایحه تعریف تازه ای از جرم و مجازات می دهد. ما تاکنون نداشتیم که توهین به اصل حجاب، جرم تلقی شود. آیا مگر حجاب، اصل است؟ «اصل» چه چیزی است؟ اصل دین یا مذهب یا اخلاق است؟ مسلما که حجاب از اصول دین نیست. از اصول مذهب هم نیست و درباره اخلاقی بودن حجاب هم صحبت زیاد است. وانگهی، توهین به اصل حجاب یعنی چه؟ آیا اگر کسی بگوید «حجاب اجباری» و اجباری بودن را برای وصف حجاب، به کار ببرد، به آن توهین کرده؟ اگر کسی روسری اش را به کنار بیندازد به اصل حجاب توهین کرده؟ شاید منظور از توهین به اصل حجاب، روسری سر چوب زدن یا آتش زدن نمادهای حجاب اجباری است که در اعتراضات بسیار دیده ایم. قطعا این قبیل مسایل، توهین به اصل حجاب نیست و گونه ای اعلام بیزاری از اجبار و زور در پوشش است. اصلا توهین به اصل حجاب یعنی چه؟ معنی و مصداق خاصی برای آن نمی توان یافت. این لایحه بازدارندگی نخواهد داشت و کل دستگاهها و داویر دولتی هم آنقدر عِده و عُده ندارند که بتوانند از پس تکالیف این قانون بربیایند. طبق معمول، پلیس مجبور می شود دوباره گشتهای ارشاد را راه بیندازد و در چند دادگاه و دادسرا احکامی صادر خواهد شد که عملا نتیجه عکس در جامعه دارد. اینطور، جامعه و معترضان به خصوص دختران جوان احساس می کنند با این لایحه به آنها توهین شده و جری تر خواهند شد.

از «دیده شدن ساق پای مردان» تا «توهین به اصل حجاب» ؛ اضافه شدن ۳۰ جرم جدید/ مسافر روسری نداشت، راننده باید ۵۰۰ هزار تومان جریمه بدهد

شما در ابتدای مصاحبه گفتید نظر جامعه با نظر نویسندگان این لایحه یکسان نیست. چه دلیلی برای این حرف دارید؟ اگر لایحه تبدیل به قانون و اجرایی شد و کسی اعتراض نکرد، حرف شما نقض نشده؟

نمی توان اینطور نتیجه گرفت. اگر مردم با حجاب مشکلی ندارند و خیابانها پر از افراد باحجاب است، پس چرا برای معدودی بی حجاب که استثنا هستند، قانون وضع می شود؟ قانون باید کلیات و مسائل مبتلابه جامعه را بیان کند نه این که برای معدودی استثنا، قانون وضع کنیم. اگر هم آنقدر افرادی که مثل من با حجاب اجباری مخالفند، زیادند، چطور قانونگذار می خواهد بر خلاف اراده بخش زیادی از جامعه، قانون وضع کند؟ به نظر می رسد اگر حامیان حجاب اجباری در جامعه فراوان بودند، نیاز نبود کل قشون نظامی و امنیتی و اطلاعاتی و بدنه اداری کشور بسیج شوند تا جلوی حامیان حجاب اختیاری را بگیرند. معلوم است که بخش زیادی از بدنه جامعه با اجباری بودن حجاب مخالفند که مدافعان حجاب اجباری، به حربه زور و قانون متوسل شده اند.

به فرض که صحبت شما درست باشد، آیا وقتی قانون وضع شد، نباید همه از آن اطاعت کنند؟ پس فقط می توان تا قبل از تصویب قانون به آن اعتراض کرد؟

هیچ شهروندی حق بی قانونی و رفتار خلاف قانون ندارد ولی «حق بر اعتراض» همیشه چه قبل از تصویب و چه بعد از تصویب وجود دارد. چرا نباید به قانونی که بر خلاف مصلحت و خواست و اراده عامه مردم است، اعتراض کرد؟ دادگاه چقدر می توانند برای جرایم این قانون، مردم را جریمه کنند؟ ایران کشور بزرگ و پهناور با جمعیت فراوانی است. آیا حکومت می تواند پای قانونی که نوشته است، بایستد؟ دادگاهها اخیرا دو سه حکم «ترهیبی و ترذیلی» مانند نظافت اماکن عمومی یا شستن میت و ارجاع به روانپزشک برای عدم رعایت حجاب اجباری صادر کرده است، صدای همه درآمده و حتی رئیس قوه قضاییه به قضات تذکر داده احکامی که باعث وهن دستگاه قضایی می شود را صادر نکنند.

کد خبر 1795168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 64
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    عجب
    • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      خیلی هم عالی قانون باید ضمانت اجرایی داشته باشه
  • IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    تاسف
    • IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      37 99
      منم برای شما متاسفم. در همین فرانسه قبله آمال شما پدر به خاطر اغتشاشات فرزند 15 ساله 1600 یورو جریمه میشود.
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    چه بد جایی رسیدیم حجاب اجباری برای احترام به زن بعد زنی که در چهاراه ها پلیس راهها با بچه ی دو سه ساله ش داره گدایی میکنه تو سرما تو گرما انگار نه انگار چقد از اصل دور شده اییم
    • محمدی FR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      باسلام حکم خدا به حجاب است ، ما نباید به عناوین مختلف از حکم خدا فرار کنیم .
    • درک صحیح IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      17 76
      بعضی این فقیرا از تو پولدارتن که بیان اینجا وقتشونو واسه حرف های یک نفر تلف کنند که همش قانون رو رد می کنه و خودش قانون بازدارنده ای تعریف نمی کنه!!
  • مجتبی IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    چرا من راننده تاکسی باید جریمه بشم. خرو نمیتونید بچسبید پالونشو میگیرید. من هیچوقت از آینه وسط عقب و نگاه نمیکنم. حرف بزنیم هم فیلم میگیرن ما رو به ارگانهای حکومتی میچسبونن. گرفتار شدیم خداوکیلی.
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      قیاس به نفس نفرمایید
    • زهرا IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      122 8
      در جواب اون آقای که گفتن قیاس به نفس نفرمایید جناب اگه شما هم مثل این راننده محترم صبح تا شب تو گرما واسه دو قرون پول کار میکردید اینطوری حرف مفت نمیزدید راست میگن اگه بهشون بگن خواهر من میشه لطفا روسریتوت بپوشین هزار تا حرف میزنن چرا راننده بیچاره باید جریمه بشه مگه به قول خودشون با هوش مصنوعی نمیتونن تشخیص چهره بدن خب بکنن دیگه چرا یک بد بخت بیچاره باید جور بکشه
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    هر کسی شش کلاس هم درس خونده باشه میدون این لایحه سرتاسر تناقض وایراد قانونی وشرعی هستش به من راننده چه که روسری طرف میفته یا افتاده؟؟؟؟ یا مثلا من با دوربین زوم کنم و تو بالکن طرف ببینم روسری نداره باید گزارش بدم؟؟؟اگر ندم باید عذاب وجدان بگیریم که چرا نکردم و..... اقایون قانونی بذارید که اجرا بشه
  • IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    خانه از پای بست ویرانست خواجه در بند نقش ایوان است
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      آیت الله طالقانی: میترسم روزی برسد غارت بیت المال و فقر و فلاکت عادی شود و موضوع حساس جامعه بشود دوتار موی زن. بعدها در مرداد 1362 قانون حجاب اجباری تصویب شد.
    • محمدی FR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      21 82
      باسلام آیا حجاب که در قرآن با صراحت آمده نقش ایوان است !!!!!!؟
    • محمدی FR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      14 70
      باسلام نباید با یک شعر سرودن حاکم الهی را کتمان کرد و شما هم آن را منتشر کنید ، باید آزاد مرد باشیم .
  • IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    مگه تو از نظر همه مردم آگاهی ...
    • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      68 11
      از مثبت و منفی ها نظر اکثریت مطلق را متوجه شو
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    این نماینده ها ... با این لایحه پیشنهادی ..خیال کرده ن مملکت ارث پدرشونه و ما هم برده هاشون...
    • من IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      شما رانندگان عزیز که اعتراض دارید چرا زمان کرونا که ماسک رو الزام کردند اعتراض نکردین و خودتون هم همراهی کردین حالا یه تذکر برای رعایت حجاب که امر خداوند هست اینقدر ناراحت می شید.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    خطا می روید
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    چه قوانینی فایده داره
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    خبر آنلاین انتظار داری ما اینجا کامنت بزاریم که چی بشه؟ ...
  • امیررضا US ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    151 9
    ایران درست میشه جون داداش، اینم مثالش
  • حسن IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    96 7
    اگر در تابستان باشد مجاز است؟
  • باقر US ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    من میگم ب ای گربه ها و کبوتر ها هم لباس بدوزید که مبادا جایی معلوم شودکه نباید بشود
  • وحید IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    به نظر نمی رسد نظر قاطبه جامعه با نظر لایحه نویسان یکسان باشد.... جالبه ایشون حقوق دان هستن یا جامعه شناس؟ شاید مسئول امار گیری؟ کلا قحط الرجال شده تو این مملکت.... پوپولیسم بیداد می کنه....پیش بینی می کنم با این دست فرمون تا 5-6 سال اینده جامعه به فروپاشی اخلاقی و به تبعه اون اضمحلال تمام ارکان اخلاقی وانسانی برسه... اگر تا دهه ی پیش فقط در روز های خاص سر هر چهارراه مامورین نیروی انتظامی می ایستادن امروز هر روز شاهدیم که حظور دارن و بزودی باید سر هر کوچه یه ماشین گشت بزارن تا مردم به مال و جان و ناموس هم تجاوز نکنن... دولت همین الان هم هزینه ی زیادی بابت امنیتی کردن کشور داره پرداخت میکنه اما تا پایان دهه حاضر با این دست فرمون امثال سایت شما و اقایان منورالفکر هر چی در میاره باید خرج نیروهای نظامی وکمک به خانواده های بی سرپرست و بد سرپرست به جای مونده از فروپاشی اخلاق اجتماعی و نهاد خانواده بکنه... این فقط یه پیش بینی ساده نیست ... ایران نه از تحریم اقتصادی که بزودی از فروپاشی اخلاقی به فروپاشی سیاسی و امنیتی میرسه
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    این قانون علنا بی قانونی را ترویج میکند یعنی مصونیت کامل به امر به معروف کننده می دهد که در نگاه عرف و جامعه یک مزاحم تلقی می شود و عامل شروع نزاع و درگیریست
    • کاوه US ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
      9 72
      البته نظر شما محترمه اما به نظر نمیرسد نظر شما نظر اکثریت مردم ایران باشه که هیچ به علاوه اون وکیلی که متاسفانه اکثرا برای جیب خلق الله کیسه دوختن در اقلیت هستید باور نمی کنید به عزا داری امام حسین ع و مردمی که برای عزا داری امام حسین آمده بودند ومثلا پویش نه به عزا داری یا نه به لباس مشکی نگاه کنید .این قوانین گرچه هنوز نپخته هستند اما در همه جای دنیا هست .کتاب قانون هم سوپر مارکت نیست که هر کدومش رو دوست داشتی انتخاب کنی و هر کدومش رو دوست نداشتی بزاری کنار بگی به صلاح جامعه نیست بعد ربطش بدی به همه مردم .گرچه اگر بنابر رای اکثریت و دموکراسی هم باشه شما در اقلیت هستی
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    این قوانین غیر قابل اجرا و زن ستیزانه است، والا فکر میکنم اسیر و عبیر شدیم از زور گویی و اجبار کردن سلیقشون ، کاش وقتشونو جای بهتری صرف کنن
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    اماکن دولتی شهرداری ها قانون رعایت چی
  • جاوید FR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    16 5
    باسلام از شمای خبرآنلاین چنین انتظاری نداشتم .
  • جاوید FR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    3 60
    باسلام آیا هرچه در این لایحه است منفی است !!!!؟ بنظر شما این اطلاع رسانی درست است ، کمی فکر کنید.
  • احمد IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    74 3
    سلام بازیکنان فوتبال چطور که در تلویزیون در معرض دید عمومی قرار دارند چه خواهد شد یا اینکه بچه که شلوار نداره و.... واقعا کشور ما را به کجا میبرن ببینید بجای این همه از حجاب حرف میزنند در خیابانها دو تا توالت دست کنند که شهرستانیها مجبور نشوند به خیابون ها دستشویی کنند متشکرم
  • جاوید FR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    7 14
    باسلام اگر می خواهید درست قضاوت کنید موافق ومخالف را باهم و با توجه به بند بند لایحه یا موارد مورد نظر باشد ، نه اینطوری که بنظر یک نوع .....
  • علی IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    77 5
    خوب دیگه با این قانون مشکلات حل میشه ،بی آبی و خشکسالی هم تموم میشه
  • IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    48 2
    ای کاش این جریمه برای رانندگانی که کرایه زیاد میگیرن میزاشتی و تاثیر داره
  • جاوید FR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    10 52
    باسلام شما اگر می خواهید خیلی علمی بررسی کنید بی حجابی این چند ماه و اثراتش روی خانواده ها و افراد مجرد و .... را بررسی کنید نه اینکه تا لایحه ای بیرون آمد چنین کنید ، باید ازاد مرد بود .
  • حسین IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    15 86
    نگران رای نباشید بهتون رای میدم فقط قاطعیت بیشتری در برخورد با قانون شکنان حجاب داشته باشد متشکرم
  • IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    83 9
    این جار و جنجال‌ها راه به جایی نمی‌بره. مردم از حق خودشون در انتخاب پوشش شخصی نمی‌گذرند. اینقدر باعث تنفر و لجبازی و اعتراض ملت و تحقیر خودتون نشوید.
  • خسرو AT ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    67 12
    قانون باید برخاسته از اراده عموم باشه و آزادی فردی و شهروندی رو نقض نکنه در غیر اینصورت جامعه خودش قانون رو پس میزنه. در قرن 21 هستیم. مردم ما مردم دهه 50 نیستن ، بسیار آگاهن و میدونن با نام خدا و دین نمیشه حقوقشون رو ازشون بگیرن ، میدونن ایران مرکز دنیا نیست و جاهای دیگه دنیا مردم چه حق حقوقی دارن. دیگه گذشته زمان حرف زور و قلدری
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    10 89
    به نظر من قبلا هم که گفتین میخواین این بی حجابها رو ببرین توغسالخانها مرده هارو بشورن بخدا اگه چندنفررو ببرید درس عبرت میشه وازترس دیگه بی حجاب وارد جامعه نمی شن
  • امیر IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    66 3
    فقط برنامه این است که مردم را به جان هم بیندازند . وقتی تو به عنوان مامور انتظامی نمی‌توانی جمع بکنی راننده تاکسی چه کار میتونه بکنه یا انتظار دارید کار نکند
  • IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    39 2
    در تمام دنیا برای هنجارهای اجتماعی الگوهایی وجود دارد که از سلبریتی ها برای رواج این حنجارها استفاده می‌شود، مگر گذاشتن ریشهای بلند که مدتی هست در بین آقایان مد شده را با چوب و چماق رواج دادند ، که با جریمه و برخورد بخواهند نوع پوشش مردم را اجباری کنند ، این یک چالش عظیم جامعه شناختی است که با لایحه افراد غیر منتخب ملت قابل اجرا نیست ، این یک تیغ دو دم است ، و باید کاشفان آن مسئولیت عواقب آن را پذیرا باشند .
  • IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    67 4
    کاش بجزحجاب چیزای مهمتردیگه ای دغدغه آقایون بود
  • زهراموسوی IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    14 75
    وقتی باحرف و آرامش حجاب رو رعایت نکنند پس حقشونه که بااجبار وزور پوششون رو درست کنن
  • ی جوووون IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    68 4
    کاش سر ماشین خانه اقتصاد و و و و هم شال میگذاشتین ک زمانی این شال افتاد به داد این گرونی های سرسام آور هم میفتادین حتی تو دینتونم از حجاب اسمی نبردن فقط میتونم بگم براتون متاسفم
  • Setare IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    16 71
    برای برچیدن بی حجابی و بی حیایی هر کاری باید کرد، جریمه هم راه خوبی است. ما ایرانیان با بی عفتی و بی حیایی به شدت مخالفیم
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    55 2
    بیاید به وضعیت اقتصادی بدمعیشت مردم برسین که بیشتر از همه چیز زندگی ها را نا بود می کنه
  • امیرحسین IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    37 2
    با این اوصاف باید به رانندگان تاکسی و مسئولان تور گردشگری دستبند و لوازم دستگیری بدهند تا اگر مسافر یا گردشگر به قانون حجاب عمل نکرد از سوی آنان اعمال قانون شوند.چون اگر این عزیزان کاری نکنند باید کفاره گناه آنان را خود پرداخت کنند.
  • زهرا IR ۱۷:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    64 3
    جریمه نقدی؟!!! دیگه چه روشی مونده از مردم پول بگیرین مالیات کم بود
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    43 5
    هراعمال قانونی درموردپوشش بانوان تنهاپیامدی که خواهدداشت افزایش تنش وخشونت درجامعه وخوانواده هاخواهدشدبهترین کاراین است که پوشش بلنوان رابه خودشان واگذارکنیدوبیشترازاین ارامش کشورمان رابازیچه منافع عده ای قرارندهید
  • رویا IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    14 65
    قانون بی نقصی است باید تصویب بشه مملکت اسلامی هست یه مشت قانون شکن که عده شون روز به روز زیاد میشه رو باید فکری اساسی کرد کاش این قانون زود تصویب بشه تا کار سخت‌تر نشده
  • محمد LU ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    49 5
    مسافرروسری نداشت علاوه برجریمه راننده تولیدکننده خودروی موردنظر روهم جریمه کنید اگه خواستید اشدمجازات برقراربشه همسایه های مسافربی حجاب روهم جریمه کنیدتاعبرتی باشد برای همه بی حجابان.
  • Fh IR ۱۷:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    19 62
    حجاب حکم خداست چرا اینقدر در مورد حکم خدا مقاومت میکنید،برای پاک موندن جامعه،اگر رعایت نکنیم باید منتظر فروپاشی خانواده باشیم از بار دارشدن دختران نوجوان بگیرید تا فساد و نابودی پسران
  • احمد IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    52 6
    به من راننده چه مربوط مگه مشه همش چشممون به ناموس مردم باشه بگیم روسریتوسرت کن به زورمگه مشه کاری روکرداقادوس داره بره جهنم مگه زورکی بهشت
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    67 4
    شرم آور ترین دوره تاریخ به سر می‌بریم تاسف برای مدیران نالایق که مردم را به مسخره گرفتند
  • حمید IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    61 5
    اگر با زور و مامور ماهواره ها جمع شد، قانون حجاب هم اجرا میشه
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    45 4
    هیچ راهی نیست فقط باید رفت ، اگه بتونیم ، هرکی رفت به شکوفه ها به باران برسان سلام ما را
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    51 3
    حضرات به درآمدش فکرمیکنند ؟
  • سارا IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    21 77
    نه بزاره لخت بیایی تو خیابون ؟ نه بنظرت بهتر نیست ؟ خفه شو کسی که چراغ قرمز رد میکنه باید جریمه بشه ؟ کس که کشف حجاب میکنه باید جریمه بشه ؟ حالا میخواد ۱۰ نفر باشه یا ۱۰ میلیون ؟ لعنت به هرچی دشمن دین خدا
  • IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    55 3
    قانونی که در عمل غیر قابل اجرا است واسه ترسوندن بچه هاست
  • IR ۱۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    56 8
    اگه مسافر حجاب نکنه ،دومسئله پیش میاد اگه ماشین محیط عمومیه که جلوگیری از کشف حجاب به عهده راننده نیست ،اگر ماشین مکات خصوصیه که دیگه به کسی مربوط نیست پس کسی حق نگاه کردن به داخل ماشین و جرم انگاری نداره.
  • علی IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    51 4
    آیا باین ترفند میشه قانون اجرا کنی آقا دردمردم دریابید
  • اذرگون IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    8 58
    این حقوق دادن معلوم نیست مدرکش رو کجا گرفته وقتی حقوق دان ما این شکلی حرف میزنه از مردم چه انتظاری دارید ، دوم این ، این لایحه بعضی از مواردش درست وبعضیهاش اشتباست ، مثلا قانون پوشش برای اقایان در دین اسلام اینجور قانون پوششی برای اقایان نیست ، ویا جریمه گردش گر کسی که از خارج میاد اول باید تذکر بدن علم غیب نداره ، ولی قانون برای هنرمندان درسته وترویج کنندگان بی حجابی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین