کره جنوبی زبان خوش نمی‌فهمد؛ برای همین ایران شکایت کرد

ایسنا نوشت: عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این‌که کره‌ جنوبی کشوری غیر مستقل و تحت تاثیر ایالات متحده است،‌ اظهار داشت: کره‌ای‌ها که با زبان خوش نسبت به آزاد سازی پول‌های بلوکه شده ایران اقدامی انجامی ندادند با شکایت دولت از آنان، ناگزیر می‌شوند نسبت به بازپرداخت پول‌های بلوکه شده اقدام کنند.

علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از ارسال لایحه «ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به داوری» از سوی رئیس‌جمهور به مجلس در ارتباط با پول‌های بلوکه شده ایران گفت: تا جایی که مطلع هستم ظرف یکی دو سال اخیر تلاش‌های سیاسی و دو جانبه صورت گرفت برای این‌که این ثروت ملی به ایران منتقل شود، اما کره‌ای‌ها کشوری غیر مستقل به لحاظ سیاسی هستند و به شدت از آمریکا تاثیر پذیری داشته و تحت نظر ایالات متحده عمل می‌کنند. 

بروجردی همچنین خاطرنشان کرد: در واقع کره‌ای ها از روش‌های دو جانبه و سیاسی استفاده نکردند، تا این‌که جمهوری اسلامی ایران ناگزیر شد کار را از طریق بین‌المللی و شکایت  از کره به‌عنوان کشور متخلف پی‌گیری کرده و اقدام کند. 

اختلافات میان تهران و سئول بر سر موضوع دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی در سال ۲۰۱۸،‌ پس از خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و بازگرداندن تحریم‌های واشنگتن علیه تهران آغاز شد.

طی چند سال اخیر کره جنوبی همواره مدعی شده که تحریم‌های آمریکا مانع بازگرداندن این پول شده و علیرغم درخواست ایران برای آزادسازی دارایی‌ها هر بار مقامات سئول به بهانه‌ای از این موضوع سر باز زده و امتناع کرده‌اند.

کره جنوبی سیاست خود برای آزاد سازی پول‌های بلوکه شده ایران را تغییر نداد تا ایران مجبور شد اقدام و عزم جدی کرده و موضوع را با شکایت رسمی پی‌گیری کند. بنابراین طی مدتی که دولت جدید آمریکا روی کار آمده نه تنها تغییری در سیاست‌های کره دیده نشده بلکه برخی اقدامات آن ها به نوعی توهین و گستاخی به مردم ایران تلقی می‌شود، این ضرورت احساس می‌شد تا جمهوری اسلامی ایران اقدام جدی‌تری را در این زمینه در دستور کار قرار دهد.

این عضو سابق کمیسیون امنیت  ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین بیان کرد: این اولین بار نیست که ما با استفاده از ظرفیت نظام حقوق بین‌الملل موفق شدیم ثروت خود را برگردانیم. امیدوارم کره‌ای‌ها که با زبان خوش اقدامی انجامی ندادند با این روش ناگزیر شوند نسبت به بازپرداخت پول‌های بلوکه شده ایران اقدام کنند. 

در واقع کره‌ جنوبی یکی از کشورهایی بود که با خروج آمریکا از برجام، با سیاست موسوم به «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا علیه ایران همراهی کرد.

بر اساس گزارش‌های موجود، بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است. البته پیشتر خبرهایی منتشر شد مبنی بر این که کره‌ای‌ها می‌خواهند حدود یک میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را در قالب خرید کالاهای اساسی به ایران منتقل کنند.

کره یکی از مشتریان نفت ایران بود که طبق درخواست آمریکایی‌ها خرید نفت خود را کاهش داده و حتی به صفر رسانده و از طرفی مانع دستیابی ایران به دارایی‌های خود در بانک‌های این کشور شده است.

بروجردی یادآور شد: ما با این روش از انگلیس شکایت کردیم و در دادگاه‌ها انگلیس را محکوم کردیم و ناگزیر شدند تا پول‌های بلوکه شده ایران را پرداخت کنند،‌ همچنین با آمریکا در چند دهه گذشته چنین موارد مشابهی داشتیم که آمریکایی‌ها محکوم شدند به این که ثروت ملی ما را برگردانند. بنابراین استفاده از ظرفیت حقوق بین‌الملل روش متداولی است و می‌تواند تضمین کننده باشد. 

وی اظهار داشت: با توجه به این‌که ایران و تعدادی دیگر از کشورها غیر قانونی تحت تحریم آمریکا و هم پیمانان آنان هستند، استفاده از روش‌های قانونی و حقوقی بین‌المللی علیرغم همه مواضع منفی‌شان می‌تواند آن‌ها را وادار کند تا ثروت ملی را برگردانند و عملا خاصیت دیگر چنین اقداماتی این است که بخشی از تحریم‌های تحمیلی، ظالمانه و غیر قانونی را خنثی می‌کند.

 به موجب تحریم‌های آمریکا،‌ پول‌های ایران در دو بانک تجاری کره به نام‌های "بانک ووری" و "بانک صنعتی کره" بلوکه شده است و در این مدت نیز روابط دو جانبه تهران-سئول خدشه‌دار و تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفت. ظاهرا مقامات کره‌ای قصد ندارند تا تلاشی برای بهبود روابط دو کشور انجام دهند.

در پی طرح موضوع لایحه شکایت ایران از کره ناصر  کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری روز دوشنبه در پاسخ به سوالی در ارتباط با آغاز روند شکایت حقوقی ایران از کره جنوبی تصریح کرد: دولت و دستگاه دیپلماسی در استیفای حقوق ملت ایران مصمم و جدی است و از راهکارهای سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی در کنار هم به این منظور استفاده می‌کند.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به رغم قول‌های مقامات کره جنوبی مذاکرات در این زمینه پیشرفت‌های مورد نظر ایران را نداشته و در راستای گام‌هایی که ایران برای استیفای حقوق خود برداشته است این اقدام حقوقی نیز انجام می‌شود و یک اقدام تکمیلی برای استیفای حقوق ملت ایران است. ما در واقع از مسیر حقوقی در کنار روند مذاکراتی برای پیشبرد این موضوع استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: این اقدام دولت ایران یک پیام روشن به طرف کره‌ای است که دولت ایران در احقاق حقوق ملت خود بسیار جدی است و ایران به اقدامات خود در سطوح مختلف برای استیفای حقوق ملت ایران ادامه می‌دهد و اجازه تضییع حقوق ملت ایران را نمی‌دهد.

وی افزود: طرف ایرانی در حال رایزنی مستمر با طرف کره‌ای است و ما انتظار داریم که طرف کره‌ای با اقدام مدبرانه و عاقلانه هر چه زودتر اقدام به آزادسازی مطالبات ایران کند و سهم خود را در بازگشت روابط دو کشور به روابط طبیعی و عادی انجام دهد.

311311

کد خبر 1796356

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 17
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    مگر چین که ۴۵ میلیارد به ما بدهکار است زبان خوش می‌فهمد، خودتان اقتصاد کشورا به این سو کشاندید دنیا از آمریکا حساب می‌برند، ارزش پول کشورا آمریکا باسیاست خود به این روز کشانده، ژاپن با بمب هسته مورد هدف قرار گرفت الان با آمریکا قهر است?به فکر ملت و منافع ملی باشیم با دشمن باید مدارا کرد
  • داودصالحی RO ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    8 185
    خواهشا یک کاری کنیدزیاد تنبیهش نکنید.گناه دارن
  • بی نام CN ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    یا نمیفهمیم یا نمی خواهیم به روی خودمون بیاریم. کره جنوبی فقط اسما یه کشوره رسما توسط امریکا اشغال شده و هیچ چیزی از خودش نداره بنابراین کره همون امریکاست همونطور که بعد از جنگ جهانی ژاپن، آلمان، بیشتر اروپا هم جزیی از امریکاست و تقریبا طرح ترومن همه موسسات صنعتی و اقتصادی آنها را به اسم بازسازی خریده و بعضا به بهانه ورود به وال استریت سهامدار عمده انها امریکایی است. یک سوم اقتصاد کل جهان توسط یک کشور اداره میشود آنهم در همه زمینه های پر منفعت نه اسما اقتصادی. باید تصمیم بگیریم.
  • بهرام IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    149 5
    کاری نداره کشتی های کره اگرازتنگه خلیج فارس عبورکنه به سربازان سپاه بگین یک کشتی کره بگیرن بعدمیفهمن باکی طرفه مثال یک من آرد چندتافطیرمیده
    • عبوس IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
      3 1
      بهرام خان، ظاهرا این اقدام مقدمه انجام فرمایش شماست ایران اول میخواد به جامعه بین الملل بگه ما که قانونی درخواست کردیم ولی کره قبول نکرد ،هیچ کاری که نشه فقط برای کشتی های کره مزاحمت ایجاد بشه یعنی افزایش هزینه تجاری، مگر اینکه بخواد قید نفت و داد و ستد با خاورمیانه و خلیج فارس رو بزنه که این امر غیرممکن است.
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    9 176
    فقط خواهشا مثل حق آبه هیرمند و طالبان خشن برخورد نکنید
  • حسین IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    5 164
    مدیریت و مالکیت تمام سازمانهای بین المللی آمریکاست.این شکایت ایران ره به جای نمی برد.
  • یک هموطن IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    195 6
    از طریق محاکم بین المللی به پول نخواهیم رسید حتی اگر حکم محکومیت برای کره صادر شود فقط از طریق سرداران رشید سپاه و ارتش از طریق مرز دریایی این کار شدنی است کشتی های نفتی و تجاری کره در قبال مبلغ بدهی و ضرر و زیان چند سال توقیف شوند کره جنوبی که با یک عطسه کیم جونک اون کره شمالی سکته میزند برای کشور ما گردن کلفتی میکند
  • ع IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۰
    5 2
    از طالبان هم شکایت کنید اگر شهامت دارید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین