به گزارش خبرنگار اعزامي خبرآنلاين به مدينه منوره، حجتالاسلام و المسلمين سيدعلي قاضيعسكر صبح امروز در همايش منزلت «زن و خانواده» با اشاره به اينكه خداوند چند عرصه را براي رشد و بالندگي باز گذاشته است، افزود: عرصه اول كمالات روحي و اخلاقي است كه خداوند زمينهي رشد را براي بانوان به گونهاي فراهم كرده است كه ميتوانند به عاليترين درجهي كمال برسند و نمونهي روشن، حضرت فاطمهي زهرا (س) است كه همچون حضرت علي (ع) به عاليترين كمالات دست پيدا كرد.
وي خاطر نشان كرد: اين موضوع نشان ميدهد كه اسلام زمينه را براي رشد روحي و كمالات انساني بانوان به گونهاي فراهم كرده است كه كمتر از مردان نيست.
نمايندهي ولي فقيه در امور حج و زيارت با بيان اينكه عرصهي دوم براي رشد و پيشرفت بانوان عرصه فعاليتهاي اجتماعي است، يادآور شد: عرصهي كار و تلاش در حوزههاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي براي بانوان فراهم است و در زمينهي علمي، اسلام محدوديتي براي بانوان قائل نيست و آنها ميتوانند در مطالب علمي رشد كنند و به عاليترين سطح برسند.
وي ادامه داد: در كنار اين بسترها يكسري مسائل براي بانوان درنظر گرفته شده است تا اگر در جامعه هستند، شخصيت آنها آسيب نبيند و ابزار دست مردان نشود.
قاضيعسكر عرصهي ديگر براي فعاليت بانوان را تربيت و زندگي خانوادگي دانست و گفت: نگاه اسلام در اين زمينه نيز بسيار مهم است و تعريف بسيار ارزشمندي دارد، يعني از ديد اسلام زن در خانه نقش يك خدمتكار را ندارد، بلكه به عنوان ركن اساسي به او نگاه شده است.
وي ادامه داد: متاسفانه در جهان كنوني اين سه عرصه مهم مورد بيتوجهي قرار گرفته است. نگاهي كه از حدود 150 سال پيش در غرب بهوجود آمد و زن را به صورت ابزار در اختيار مردان قرار داد و عرصه را به گونهاي باز گذاشت كه هرگونه هرزهگي، ايراد تلقي نميشد. زيرا سياست غرب اين است كه جايگاه زن را ويران كند و زنان را به عنوان ابزار در اختيار مردان قرار دهد.
سرپرست حجاج ايراني با تاكيد بر اينكه در شرايط كنوني يكي از مهمترين وظايف زنان اين است كه جايگاهي را كه اسلام براي آنها در نظر گرفته است براي جهانيان تبيين كنند، افزود: بايد به اين موضوع كه زن ميتواند از لحاظ روحي، اخلاقي و حضور در اجتماع به كمال مطلوب برسد و با فرهنگ ابتذال غرب مبارزه كند، مورد توجه بانوان قرار گيرد.
قاضيعسكر ادامه داد: برنامهريزي غربيها اين است كه دقيقا بر ضد شكلگيري يك خانوادهي رفيع تلاش ميكند تا بنيان خانواده را سست كنند و قوانيني خلاف حقوق خانواده تصويب ميكنند.
وي با بيان اينكه بايد با تصويب قوانين درست حقوق بانوان را آنگونه كه اسلام ميخواهد ترسيم كنيم، افزود: هنوز در برخي جوامع اسلامي با اين موضوع كه زنان در جامعه حضور داشته باشند، پاي صندوقهاي رأي بيايند و فعاليتهاي اجتماعي داشته باشند، مشكل دارند.
نمايندهي ولي فيقيه در امور حج و زيارت در ادامه با اشاره به پيشرفتهاي بانوان ايراني در حوزههاي مختلف، يادآور شد: امروز بانوان ما در حوزهي علوم اسلامي و تخصصها و دانشهاي ديگر سرآمد شدهاند و در دانشگاهها اساتيد برجستهي زن، بسيار است و حضورشان در فعاليتهاي اجتماعي كمتر از مردان نيست. اين الگو بايد براي جهانيان تبيين شود و بستر آن آماده است.
قاضيعسكر ادامه داد: امروز در غرب نيز گرايش بانوان به اسلام بسيار بيشتر از گذشته است كه اميدواريم برگزاري اين همايشها به ويژه در موسم حج بتواند در رفع مشكلات مسلمانان و به ويژه بانوان جهان اسلام موثر واقع شود.
سرپرست حجاج ايراني همچنين نقش بانوان در بيداري اسلامي را موثر دانست و گفت: در فضاي بيداري اسلامي و حركت جدي به سوي اسلامخواهي زنان نقش جدي دارند و توانستند نهضتها را سريعتر به پيروزي برسانند و با موفقيت بيشتري همراه كنند كه اميدواريم اين اثرگذاري گسترش يابد تا شاهد تحولات و توفيقات زيادي براي همهي امت اسلامي باشيم.
/2727
نظر شما