عباس وکیل <BR>

مدير كل روابط عمومي سازمان حج به خبرگزاري مهر گفته است: بر اساس آخرين آمارها حدود 5 ميليون نفربرای عمره ثبت نام كرده‌اند و بعد از قرعه‌كشي حدود دو ميليون و 500 هزار نفر به عمره مفرده اعزام مي‌شوند كه عمليات اعزام آنها از سال 93 آغاز مي‌شود.»
بررسي اين اظهارات ضمن اينكه ابهامات طرح شده در شماره قبل را بيشتر و بيشتر پررنگ مي‌نمايد، ابهامات و سئوالات ديگري را مطرح مي‌سازد كه ضرورت دارد براي شفافيت بيشتر سازمان حج و زيارت به آن پاسخ دهد.
1- چرا وقتي تعهدات قبلي سازمان براي اعزام متقاضيان به سفر عمره هنوز طي سالهاي 90، 91 و 92 ادامه دارد ثبت نام متقاضيان در سال 90 انجام گيرد تا سازمان مجبور شود از سال 93 به تدريج نيمي از ثبت نام كنندگان را طي چند سال اعزام نمايد.
2- چه زماني ثبت نام انجام مي‌گيرد و وديعه آنهايي كه طبق قرعه برگزيده نمي‌شوند چه سرنوشتي پيدا خواهد كرد؟ آيا به آنها گفته مي‌شود مي‌توانيد پول خود را باز پس گيرید و يا آنكه با وعده اولويت دادن به آنها در قرعه كشي‌هاي بعد آنها را تشويق بر نگهداري وديعه خود در بانك خواهند كرد و بالاخره تا قبل از تعيين تكليف قرعه كشي چرا اين پول بايد در اختيار بانك قرار گيرد؟
3- مديريت اين منابع كه حدود 4 هزار ميليارد تومان است با كيست؟ با بانك ملت و ملي يا سازمان حج و زيارت؟
4- اگر بانكهاي مذكور مديريت منابع ثبت نام مذكور را به عهده دارند چرا اين منابع براي تمامي سيستم بانكي و يا حداقل تمامي بانكهاي دولتي در نظر گرفته نشده؟
آيا اين امر نوعي رانت براي بانك ملي و بانك ملت نيست كه ديگر بانكهاي دولتي از آن بي بهره مي‌شوند؟(قبل و بعد از قرعه كشي)
5- اگر مديريت 4 هزار ميليارد توماني با سازمان حج و زيارت است، سازمان مذكور دقيقاً بايد گزارش دهد و شفاف سازي نمايد كه اين منابع را به چه مصارفي مي‌رساند؟
6-  به نظر مي‌رسد جز در موارد خاص و برداشت‌هاي احتمالي سازمان حج و زيارت، بخش عمده آن در اختيار دو بانك مذكور باشد كه 5 الي 6 درصد سود به آن داده و با آن به مردم تسهيلات با سود 12 تا 17 درصدي اعطا كند.
آيا همه وديعه‌گذاران به بانك يا سازمان حج و زيارت اجازه داده‌اند كه وديعه يك سفر روحاني آنها با اين شبهات آلوده گردد؟
7- به راستي اگر فردي بخواهد بدون اين شبهات هزينه سفر عمره خود را بپردازد چرا سازمان حج و زيارت فرايند اجرايي آن را روشن نمي‌كند.
8- به قول خردمندي سفر عمره يك سفر مستحب است متاسفانه سازمان حج و زيارت در رابطه با حج تمتع كه يك عبادت واجب است نيز با همين شبهات دست به گريبان است و تا زماني كه باور اين سازمان بر آن قرار نگيرد كه عبادت‌هاي مستحب و واجب نبايد ابزار دست جذب منابع مالي گردد اين راه ادامه خواهد يافت و متأسفانه كسي به فكر اصلاح آن هم نيست.

1717

 

کد خبر 181881

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    1 0
    حرف دل ما زدید. اگر کسی نخواهد مالش به این معاملات ان شاءا... حلال بانک ها آلوده شود نمی تواند حج برود. وقتی بر همه واضح است که معاملات بانک ها کلا صوری و دور زدن نص صریح قران است مراجع قم چرا سکوت می کنند و فتوا نمیدهند تا ربا خواری این چنین عادی و علنی نشود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین