۱۸ نفر
۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
خبر خوب درباره آب و هوای پاییز امسال

تسنیم نوشت: رئیس مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز اعلام کرد که در تحقیقات انجام شده احتمال اینکه بارش بیش از معمول در پاییز امسال داشته باشیم، نزدیک به ۷۰ درصد و در برخی نقاط تا ۱۰۰ درصد پیش‌بینی می‌شود.

سیدمحمد جعفر ناظم‌السادات با اشاره وضعیت جوی و بارش‌های سال زارعی در دو فصل پیش‌رو، اظهار داشت: امسال پدیده ال‌نینو بر اقیانوس آرام حاکم است و سطح آب در قسمت شرق این اقیانوس که معمولا دارای آب سرد است، گرم‌تر از حد معمول است.

وی ادامه داد: در تحقیقات انجام شده احتمال اینکه بارش بیش از معمول در پاییز امسال داشته باشیم، نزدیک به ۷۰ درصد و در برخی نقاط تا ۱۰۰ درصد پیش‌بینی می‌شود.

استاد تمام دانشگاه شیراز اضافه کرد: پدیده دوم روی اقیانوس هند نیز تحت عنوان MJO در حال فعالیت است که تا اندازه زیادی موجب بارش‌های خوبی در ایران خواهد شد، لذا اکنون در شرایطی قرار داریم که از نظر پدیده‌های راه دور، بستر برای بارش مهیا است.

ناظم‌السادات با ابراز امیدواری از اینکه در هفته‌های آینده شاهد بارش‌های خوبی باشیم، گفت: بیشترین بارش‌هایی که انتظار می‌رود مربوط به نواحی غربی در امتداد زاگرس تا استان‌های غربی همچون آذربایجان، کردستان و تهران است و در فارس نیز مقدار بارش به ویژه در نواحی غربی قابل توجه خواهد بود.

وی اضافه کرد: البته در فصل زمستان احتمال اینکه با کمبود بارش در بهمن ماه مواجه شویم نیز وجود دارد، چرا که این پدیده همان گونه که بارش در پاییز را افزایش می‌دهد، در فصل زمستان و در برخی نقاط موجب کاهش بارش می‌شود، بنابراین کشاورزان باید آمادگی داشته باشند که کشت را بهمن و یا اسفندماه با اطلاع قبلی انجام دهند.

استاد هواشناسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در صورت تداوم این پدیده، احتمال افزایش بارش را در بهار خواهیم داشت، گفت: روی هم رفته سال زارعی خوبی در پیش خواهیم داشت.

خبر خوب درباره آب و هوای پاییز امسال

ناظم‌السادات همچنین با بیان اینکه یکی از عوامل موثر در پیش‌بینی بارش‌ها، پدیده ال نینو است و پدیده‌های دیگر نیز وجود دارند که بر بارش ایران موثر باشند، گفت: اگر بخواهیم پیش‌بینی خوبی داشته باشیم نیازمند مدل‌ها هستیم تا بتوانیم یافته‌های تحقیقات مختلف را با هم آمیخته و پیش‌بینی بهتری برای بارش نقطه‌ای داشته‌ایم.

وی اضافه کرد: کار نهایی هواشناسان این است که بتوانند پیش‌بینی خوبی در فواصل زمانی مختلف را در اختیار مردم قرار دهند که گاهی این فواصل زمانی ممکن است برای چند هفته پیش و یا چندماه پیش باشد و هر کدام تخصص خاصی می‌خواهد.

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز، افزود: پیشنهاد ما این است استانداری و دستگاه‌های ذی‌ربط همانند کشورهای صنعتی که نقشه را در اختیار مردم می‌گذارند، به ما کمک کنند تا میزان بارش و تغییرات آن برای استان فارس را مشخص و به صورت هفتگی در قالب نقشه به مردم اعلام کنیم.

ناظم‌السادات بیان کرد: مبانی علمی این مهم در استان فارس فراهم است، اما برای چنین کاری نیازمند یک تیم هماهنگ برای بررسی مدل مشخص پیش‌بینی بارش هستیم.

وی اضافه کرد: بارش سخت‌ترین بخش فعالیت هواشناسی است، اما دما با مدل‌های ساده‌تری پیش‌بینی می‌شود. به عنوان مثال دمای هوا در زمانی که پدیده ال‌نینو حاکم است، دما نسبتا بالاتر از حد معمول است. چون فصولی که بارش داریم، انرژی کم‌تر از دست می‌رود و ابر بیشتر تشکیل می‌شود و دما تا اندازه‌ای بالاتر از حد معمول است.

بیشتر بخوانید:

پیش‌بینی وضعیت هوا طی چند روز آینده/ این استان‌ها بیشترین بارش‌ها را خواهند داشت

هشدار نارنجی هواشناسی برای ۳ استان

۴۷۲۳۶

کد خبر 1827436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =