ییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: متاسفانه ایران استراتزی توسعه ندارد و در تمام برنامه‌های توسعه این فقدان وجود دارد. عبدالناصر همتی گفت: اصلا مشخص نیست که ما می‌خواهیم صنعتی بشویم یا کشاورزی؟ توسعه‌ی ما بر مبنای منابع طبیعی است یا برنامه‌ی دیگری داریم. وی با تاکید بر این‌که در این فضا تکلیف رشد اقتصادی روشن است، گفت: رشد ما منابع محور است. در این فضا وقتی در سال ۱۳۹۹ کرونا افت کرد و قیمت نفت افزایش یافت و صادرات نفت ایران نیز با شکست ترامپ افزایش یافت ، وارد مرحله‌ی جدیدی از رشد شدیم. وی گفت: با این اتفاقات رشد اقتصادی چهار درصد شد. حالا می‌گویند ما توانستیم کشور را اداره کنیم و آنها نتوانستند. به هر حال کرونا قیمت نفت را زیر ۱۰ دلار آورده بود و صاردات ایران به سیصد هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

. حالا نگاه کنید اگر سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ که فشار حداکثری ترامپ در آن اتفاق افتاد را با سه سال اخیر در نظر بگیریم می‌بینیم مجموع دو سال پیاپی رشد اقتصادی منفی پنج درصد و شش درصد با سه سال رشد چهار ردصد، در مجموع صفر است یعنی ما در پنج سال گذشته رشد صفر درصدی داشتیم .
وی با اشاره به اینکه بهتر است درباره‌ی دولت صحبت نکنیم بلکه در خصوص حکومت صحبت کنیم، اضافه کرد: این حرف‌ها که دولت قبل اوراق چاپ کرد و ما بدهی ان‌ها را پرداخت می‌کنیم اصلا مبنا ندارد دولت قابل تفکیک نیستند، اگر این موضوع هست خوب دولت قبی پتروشیمی ساخت و شما استفاده می‌کنید . هزینه‌ی اوراق تبدیل به پروژه شد و بهره‌اش را می‌برید.
او ادامه داد: اگر روال دولت های سازندگی و اصلاحات ادامه داشت ، ما وضعیتمان فرق می کرد . چون آن رشد ادامه نیافت ثروت کشور ۴۵ ردصد کاهش یافته است . در حقیقت از سال ۱۳۹۲ که تحریم‌های جدید اتفاق افتاد نیز فشار بیشتر شد.
به گفته وی باید رشد هشت درصدی و ۱۰ ردصدی داشته باشیم تا ۱۰ سال قبل به جایی برسیم که این عقب‌ماندگی را جبران کنیم که البته با تحریم امکان پدذذیر نیست.
او گفت: از رشد چهار درصدی اقتصاد راضی نباشید. ما به این وضعیت می‌گوییم فاجعه‌ی رشد . باید با رشدهای بالا از این تله خارج شویم که طبیعتا با تحریم امکان‌پذیر نیست. منبع: خبرآنلاین

۲۶۵ ۳۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1831716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =