به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ هدا حقیقی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین با اشاره به فعالیتهای بهزیستی در امر فرزندخواندگی اظهارکرد: با توجه به این امر مهم که عموماً حمایتطلبی و بهرهمندی از کانون گرم خانواده از نیازهای اصلی هر فرزندی است؛ لذا بسیار طبیعی است که تمامی فرزندان حاضر در خانههای کودکان و نوجوانان، خواستار بازگشت نزد خانواده زیستی یا حضور نزد خانواده جایگزین باشند.
او افزود: در این خصوص با در نظر گرفتن رعایت اصول حقوق کودکان و نوجوانان و همچنین منافع عالیه آنان، مطلوبترین مسیر پیش روی این افراد قرار خواهد گرفت و تصمیمات مناسبی اتخاذ میشود.
حقیقی گفت: با توجه به آگاهسازی گستردهای که توسط سازمان بهزیستی صورت گرفته، پذیرش فرزندان بزرگسال حتی فرزندان نیازمند درمان در استان قزوین با چشمانداز خوبی روبرو بوده و امید است این مهم در سنوات آتی نیز با رشد مطلوبی روبهرو شود.
این مسئول ادامه داد: با عنایت به وجود دستورالعملهای موجود در خصوص واگذاری فرزندان بدسرپرست و بی سرپرست به فرزندخواندگی و امین موقت که بیانگر واگذاری اطفال بالای پنج سال به زوجین دارای ردههای سنی بالای ۴۴ سال میباشد، لذا زوجین مذکور در رأس پذیرش و قبول سرپرستی اطفال یاد شده هستند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن لزوم ارائه خدمات آموزشی و روانشناسی به تمامی زوجین بالاخص زوجین متقاضی فرزند بزرگسال، ارائه آموزشهای مورد نیاز به فرزندان یادشده و زوجین مذکور توسط روانشناس مراکز نگهداری و مراکز مشاوره و کارشناسان خانه و خانواده به آنان ارائه خواهد شد؛ ضمن اینکه حمایتهای آموزشی در دراز مدت ادامه دارد.
او افزود: در خصوص واگذاری فرزندان نیازمند حمایت درمان به زوجین فرزندپذیر و بهرهمندی آنها از کانون گرم خانواده، علیرغم حمایت طلبی از زوجین متقاضی استانی و معرفی فرزندان به آنان، اقدامات متعددی از جمله مکاتبات با سازمان بهزیستی کشور و سایر استانها صورت میپذیرد که در صورت وجود متقاضی از استانهای دیگر، مقدمات واگذاری فرزندان به سایر استانها نیز فراهم شود.
این مسئول توضیح داد: این در حالی است که با واگذاری فرزندان معلول و نیازمند حمایت درمان به زوجین فرزندپذیر، مستمری ماهیانه جهت تأمین بخشی از هزینههای فرزند یاد شده، توسط سازمان بهزیستی به خانواده فرزندپذیر پرداخت خواهد شد.
حقیقی یادآورشد: از ابتدای سال جاری تاکنون در سطح استان قزوین ۲۱فرزند به فرزندخواندگی و امین موقت واگذار شده که از این تعداد ۲۰پسر و ۱۱دختر بوده و تعداد ۱۹نفر از آنها زیر هفت سال و تعداد دو نفر نیز بالای هفت سال بودهاند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین بیان کرد: از تعداد ۲۱فرزند واگذار شده به فرزندخواندگی و امین موقت، ۲۰ فرزند به زوجین فرزندپذیر و یک فرزند به خانم مجرد واگذار شدهاند.
او افزود: با توجه به پذیرش فرزندان در شیرخوارگاه مهر مینودری، تعداد فرزندان در هر ماه متغیر میباشد و در هفت ماهه سال جاری بالغ بر ۲۳۰متقاضی فرزندپذیری، پشت نوبت دریافت فرزند بوده و اطلاعات آنان در سامانه فرزندخواندگی ثبت شده است.
این مسئول ادامه داد: در هفت ماهه سال۱۴۰۱، جمعاً ۱۶کودک به فرزندخواندگی و امین موقت واگذار شده و با مقایسه هفت ماهه سال جاری که جمعاً ۲۱کودک به فرزندخواندگی و امین موقت واگذار شدهاند، رشد ۳۱درصدی را شاهد بودهایم.
حقیقی با بیان اینکه اکثریت قریب به اتفاق زوجین متقاضی پذیرش فرزند سنین زیر هفت سال هستند؛ گفت: از آنجا که تشکیل پرونده فرزندخواندگی زوجین فرزندپذیر منوط بر پذیرش و وجود فرزندان قابل واگذاری به فرزندخواندگی و امین موقت است؛ بنابراین با توجه به رعایت حق تقدم متقاضیان یاد شده، عموماً بازه زمانی انتظار متغیر بوده و در حال حاضر نیز تقاضاهای ثبت شده در سال ۱۴۰۰ در دست اقدام میباشد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین در پایان اظهارکرد: با توجه به دستورالعمل اجرایی مراقبت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست در خانواده و لزوم نظارت بر فرزندان واگذار شده به فرزندخواندگی، نظارتها به صورت مستمر به ویژه در بازه زمانی شش ماهه نخست واگذاری صورت میگیرد.
نظر شما