چین،ژاپن و کره جنوبی به دنبال بازگرداندن همسایه خود به پای میز مذاکرات هستند.

پرونده هسته‌ای کره شمالی در سطح بین‌المللی همچنان مفتوح است. در شرایطی که به ظاهر ایالات متحده در برابر فعالیت‌های هسته‌ای این کشور سکوت کرده است کشورهای همسایه چین ، ژاپن و کره جنوبی همچنان نگران فعالیت‌های هسته‌ای پیونگ یانگ هستند که هرزچندگاهی جامعه جهانی را در شوکی غریب فرو می‌برد . این بار شانگهای میزبان وزرای امور خارجه چین، ژاپن و کره جنوبی بود که آمده بودند تا در خصوص پرونده هسته‌ای پیونگ یانگ تصمیم گیری کنند. علاوه بر کره شمالی طرح ژاپن برای شکل‌دهی اتحادیه‌ای از کشورهای آسیا شرقی مانند اتحادیه اروپا هم مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت .
علاوه بر این وزرای امور خارجه سه کشور در خصوص محورهای مورد بحث در نشست سران خود در پکن نیز بحث و تبادل نظر داشتند . نخست‌وزیری ژاپن ، رئیس‌جمهوری کره جنوبی و نخست وزیری چین در دهم اکتبر دور هم جمع خواهند شد . سخنگو وزیر امور خارجه ژاپن در این خصوص به خبرنگاران گفت : سه کشور باید متفق‌القول پیامی را به کره شمالی بفرستند . کره شمالی باید به روند مذاکرات شش جانبه بازگردد.
این مقام در ادامه سخنانش افزود : متاسفانه کره شمالی به هیچ کدام از راهکارهای ما برای حل گره کور این پرونده پاسخ نمی‌دهد . بنابراین اگر ما می‌خواهیم گفتگویی با هم داشته باشیم ، باید پیامی جامع و یکصدا به پیونگ یانگ بدهیم.
سه کشور کره‌جنوبی، ژاپن و چین از چند ماه پیش در مسیر افزایش سطح همکاری‌ها قرار گرفته‌اند . بحث در خصوص جایگزینی برای پروتکل کیوتو نیز از جمله محورهایی است که طرفین را به هم نزدیک کرده است . این پروتکل در سال 2012 مشروعیت قانونی خود را از دست می‌دهد و جامعه جهانی برای مهار تغییرات جوی به دنبال جایگزینی برای ان است . رهبران سه کشور اخرین بار در دسامبر سال گذشته در ژاپن دور هم جمع شدند . در ان زمان تارو آسو نخست وزیری ژاپن بود .
در شرایطی که کره شمالی پیش از این به صراحت مخالفت خود را با بازگشت به مذاکرات شش جانبه اعلام کرده بود ، کشورهای حاضر در این مذاکرات مصرانه خواهان از سرگیری این برنامه هستند . از ماه اوریل تا کنون رهبران کره شمالی این نشست را تحریم کرده اند . انتقادهای جامعه بین المللی به آزمایش‌های موشکی کره شمالی و البته آزمایش دومین بمب هسته‌ای این کشور منجر به نارضایتی رهبران پیونگ یانگ شد . البته کیم جونگ ایل اوایل ماه جاری در گفتگو با نماینده ارشد هسته‌ای چین از آمادگی و تمایل دولتش برای از سرگیری مذاکرات دو و چند جانبه هسته ای سخن گفت .
از سوی دیگر اخبار رسیده از چین حاکی از این است که نخست وزیری این کشور هفته آتی راهی کره شمالی می‌شود . این سفر همزمان با افزایش فشارها بر پیونگ یانگ برای متوقف کردن فعالیت‌های هسته‌ایش انجام خواهد شد . نماینده ارشد هسته‌ای ایالات متحده با استقبال از این سفر از آن به عنوان حرکتی مثبت یاد کرد .

کد خبر 18351

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین