قول وزیر ارشاد برای حمایت از گروه‌های هنری دانشگاه‌ها / آمر به معروف را به حجاب‌بان تقلیل ندهید

ایسنا نوشت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هیچ محدودیتی در فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی در دانشگاه‌ها وجود ندارد و وزارت فرهنگ از این فعالیت‌ها حمایت می‌کند.

محمد مهدی اسماعیلی در نشست «زنگ فرهنگ دانشگاه صنعتی شریف» در پاسخ به سوالی در خصوص حضور حجاب بانان در خیابان ها گفت: احساس می کنم با استفاده از برخی کلمات به دنبال ایجاد شکاف در جامعه هستند. حجاب بان معنی ندارد و همه ما طبق قانون اساسی موظف هستیم نسبت به هم حالت دلسوزی داشته باشیم؛ مردم نسبت به مردم، مردم نسبت به دولت و مردم نسبت به مردم.

وی افزود: اگر کسی امر به معروف می کند آن را تقلیل ندهیم به حجاب بان. یک قاعده شرعی داریم و عده ای برای آن تذکر می دهند و اگر خارج از آن قانونی عملی صورت گیرد با آن مخالفم.

اسماعیلی امر به معروف را وظیفه هر فردی دانست و یادآور شد: تقلیل دادن آن به حجاب یک نوع کج سلیقگی است. یکسری بر اساس وظیفه شرعی که دارند به خیابان ها می آیند و به رفتار ها تذکر می دهند؛ چرا غلیظش می‌کنیم. مخالفم که توهین شود؛ اما نصیحت محترمانه وظیفه همه ماست.

وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به روز دانشجو و با گرامیداشت شهدای کشور، گفت: من به عنوان وزیر فرهنگ کشور حضور در جمع های مختلف با سلائق گوناگون را وظیفه خود و وزارت ارشاد را خانه همه هنرمندان با همه سلایق و گراشی می دانم.

وی هر ایرانی را در هر نقطه از کشور را مخاطب این وزارتخانه دانست و یادآور شد: مرزهای جغرافیایی کشور محدود به مرزهای سیاسی نیست؛ بلکه شامل آسیای مرکزی، شرق کشور تا مرزهای چین، در عرب تا مدیترانه‌ و شمال آفریقا، خلیج‌فارس همگی پر از مظاهر فرهنگی ماست و وزارت ارشاد متولی و مسوول حفظ این فرهنگ است.

اسماعیلی اضافه کرد: در گفت و گوهایی که با نخبگان فرهنگی خارجی داشتم، این اعجاب را در سخنان آنها مشاهده می کنم و از عظمت و قدرت فرهنگی ایران که قرن ها و گذر سال‌ها، در عظمت آن خللی وارد نشده است.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی با اشاره به تنوع کانون‌های فکری و فرهنگی متنوع در دانشگاه شریف خاطر نشان کرد: من به کانون تئاتر دانشگاه شریف قول می دهم از آنها حمایت کنم و در اولین فرصت جلسه ای با انها خواهم داشت. ما هیچ محدودیتی برای حمایت از فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها نداریم.

وی با اشاره به برخی نقدهایی که دانشجویان در این نشست داشتند، با تاکید بر اینکه برخی از این نقدها به دلیل سو برداشت هاست، اظهار کرد: ما در دولت نظریه روشنی در حوزه فرهنگ و هنر داریم که بر اساس آن به دنبال حذف و رها سازی گروهی نیستیم؛ بلکه بر اساس نظریه حکمرانی نوین که در حال اجرای آن هستیم، معتقدیم نهاد حاکمیتی باید نظارت، حمایت و تسهیل گری کند و مردم در آن نقش آفرینی کنند.

اسماعیلی یادآور شد: بر این اساس شاهدیم که در حوزه سیما برای مجموعه های غیر دولتی دارای استعداد زمینه فعالیت را فراهم کردیم؛ به گونه ای که صدور مجوز برای این مجموعه ها حذف شده است.

وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه باید انجمن های علمی و نخبگان تنظیم گری را برعهده داشته باشند، افزود: اگر قرار است کتابی مورد ارزیابی قرار گیرد باید از سوی نخبگان کشور باشد و ما در طی دو سال ۲۵۵ هزار مجوز کتاب صادر کردیم و کمتر از یک درصد آن رفت و برگشت میان نویسنده و وزارت ارشاد داشته است.

وی با تاکید بر اینکه به شعارهای مخالفان فرهنگ توجهی نکنید، گفت: من فرد دانشگاهی هستم و با عدد و رقم صحبت می کنم و با صراحت اعلام می کنم که این دوره از پر رونق ترین دوره های حوزه فرهنگی است از ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ یک میلیون نفر در اجراهای هنری (کنسرت‌ها) شرکت کردند و برخی از خوانندگانی که سال ها مجوز اجرا نداشتند به انها مجوز اجرا دادیم.

اسماعیلی با اشاره به رونق ایجاد شده در سینما اضافه کرد: روزی که ما به این وزارتخانه وارد شدیم انجمن سینما بیانیه ای برای تعطیلی را صادر کرد؛ ولی امروز سینماها پر رونق ترین دوره خود را سپری می کند. به گونه ای که پرفروش ترین فیلم تا قبل از این ۵۰ میلیارد تومان نبود ولی امروزه پرفروش ترین فیلم اول ۳۰۰ میلیارد تومان، فیلم دوم ۱۸۰ میلیارد تومان، فیلم سوم ۸۰ میلیارد تومان و ۵۰ میلیارد تومان بوده است.

وزیر ارشاد، اینها را نشانه های رونق دانست و یادآور شد: در حوزه تئاتر در اجراهای تئاتر شهر یک صندلی خالی وجود ندارد. دشمنان ما تبلیغ می کردند که اگر این جریان شروع به کار کنند فاتحه فرهنگ و هنر کشور خوانده است و انسداد ایجاد می کنند؛ افتتاح و انشراح فرهنگی این دوره در هیچ دوره دیگری اتفاق نیفتاده است.

اسماعیلی با اشاره به افتتاح ۸۱۰ امین سینما در کشور با تاکید بر اینکه در کمتر از ۲ ماه سینماها بیش از ۵۰ درصد رشد داشته اند، اظهار کرد: تالارهایی که امروز در کرمان، ارومیه، اراک و یزد و مشهد ساخته شد در حالی که برخی از آنها ۱۰ سال بوده که باید تحویل داده می شد. بیش از ۸ هزار میلیارد تومان هزینه کردیم و امروز همه زیر ساخت های فرهنگی کشور و تحویل مردم داده شده است.

وزیر ارشاد، با بیان اینکه زبان ما الکن است،‌گفت ما کار رسانه ای بلد نیستیم تا به شما دانشجویان عزیز بگوییم که چه اتفاقاتی افتاده است. امروز در این نشست دوست عزیزی می گوید وزیری که ممنوع الورود به اروپا است چگونه می خواهد کار فرهنگی در خارج از کشور اجرایی کند ولی باید بگویم که وزارت ارشاد بعد از وزارت امور خارجه بیشترین تعاملات بین المللی و بیشترین هفته های فرهنگی را در خارج اجرایی کرده است. همچنین بیشترین هفته های فرهنگی خارجی در ایران انجام شده است.

اسماعیلی با بیان اینکه من بین بخارا و همدان که موطن ابوعلی سینا است، خواهر خواندگی ایجاد کردم، یادآور شد: ما ادعایی نداریم که همه کارهای کشور با لبخند اروپایی‌ها انجام می‌شود و ما با همین کشورهای منطقه و همسایگانمان و ۴ میلیارد ادمی که در منطقه بریکس زندگی می‌کنند، روابط خود را گسترش دادیم.

وی با بیان اینکه به زودی جشنواره فیلم کشورهای شانگهای را برگزار می کنیم با طرح این سوال که آیا انها انزوا به شمار می‌رود، تاکید کرد: ما معتقد به انسداد نیستم و برخی از دوستان همراستا با ما از ما گله می‌کنند که چرا با فلان افراد چکشی برخورد نمی‌کنیم؛ ولی ما فرهنگی هستیم و اهل برخورد چکشی نیستیم و اگر کسی به ما هم ناسزا بگوید تلاش می کنیم با سعه صدر حرف هایشان را بشنویم و با حرف و صحبت، قانعش کنیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برخورد چکشی از وزارت فرهنگ بر نمی آید، گفت: وزارت فرهنگ، وزارت فرهنگی است و با افتخار عرض می کنم که حوزه فرهنگی که ما از آن صحبت می کنیم حوزه گفت‌وگو، اجماع، تعامل، همفکری و همکاری و سعه صدر و پذیرش تفاوت سلیقه هاست به این دلیل است که چتر آن باز است.

وزیر ارشاد اظهار کرد: افرادی امروزه برای جشنواره فجر فیلم می سازند که ممکن است با اسماعیلی نامی مخالف باشند چه اشکالی دارد و ما باید اینها را تمرین کنیم چون آنها شهروند و فرزند ایران هستند. در چارچوب قانون اساسی، هر ایرانی واجد حق است و هیچ کس حق ندارد وی را از حقوقش محروم کند و وظیفه ما صیانت از این حقوق است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در اتاق من بر روی همه اهالی فرهنگ و هنر باز است، گفت: من حرف های آنها را می شنوم چون به آنها نیاز دارم.

تهیه لباس عفیفانه

اسماعیلی با طرح این سوال که چرا نباید خانم‌ها با سلایق مختلف نتوانند از شهر و محله‌ها، لباس مناسب تهیه کنند، افزود: حتما شرایطی را فراهم می کنیم که هر کس بتواند لباس عفیفانه خود را تهیه کند و من به عنوان رییس کارگروه لباس کشور هستم و باید این شرایط را فراهم کنم.

وی با بیان اینکه حتما نقض‌هایی بر کار من وارد است و آنها را نیز قبول دارم، یادآور شد: وظیفه ما گسترش مرزهای فرهنگی است؛ از این رو یکی از بانوان فارغ التحصیل فرانسه که به زبان فرانسوی مسلط است، به عنوان رایزن فرهنگی ایران در پاریس منصوب کردم و یک برادر اهل سنت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در مصر است. سابقه نداشته است که نمایندگان فرهنگی کشور با این تنوع انتخاب شوند.

۵۷۵۷

کد خبر 1845078

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    2 0
    پول میگیرم امر به معروف میکنم چه خوب!!!!!!!
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۵
    1 0
    هنوز دنبال امپراطوری فارسید؟ پدر مردم رو درآوردید و بودجه ی کشور رو صرف دخالت در این کشور و اون کشور کردید و آنقدر در رویای امپراطوری فارس غرق شدید و از کشور خودتون غافل شدید که الان جوانان نه نماز می خونند و نه روزه می گیرند و زنا و شراب خواری هم در بینشون رواج داره و فساد به شکل تاسف باری در جامعه رخنه کرده ولی هنوز می گویید مرزهای سیاسی ....تا مرزهای چین و شمال آفریقا و...شما رو به خدا همین ایران رو درست کنید از شما ممنون می شویم اون کشورها خودشون صاحب دارند ، فرهنگ و تاریخ و تمدن دارند نیازی به فرهنگ سازی شما ندارند .شما خودتون رو درست کنید تا مجبور نشوید برای رعایت حجاب از حجاب بان استفاده کنید ، شما خودتون رو درست کنید تا مساجد موقع نماز قفل نباشند و نمازگزار داشته باشند .خدا وکیلی چند درصد مساجد ما موقع نماز صبح ، نماز جماعت برگزار می کنند؟ چند درصد مردم خمس و زکات پرداخت می کنند؟ اصلا چند در صد مردم به شما اعتماد می کنند و اعتقاد دارند که خیانت در امانت نمی کنید و کمک های نقدی و نذورات مردم رو به فقرا می دهید؟