با ادامه روند افزایش قیمت سکه که از هفته پیش آغاز شده است امروز قیمت هر سکه بهار آزادی از مرز 616 هزار تومان عبور کرد.

علی پاکزاد: اوج گیری قیمت طلا در بازار جهانی باعث شده که قیمت سکه در بازار ایران نیز دوباره از مرز 600 هزار تومان عبور کند البته اینبار به نظر می رسد بازار طلا در ایران به استقبال قیمت رفته است.
در دور قبل که قیمت سکه در بازار ایران از مرز 600 هزار تومان عبور کرد در شهریور ماه و مصادف بود با دهه اول ماه سپتامبر که طی این دوره قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی به حدود 1850 دلار افزایش پیدا کرده بود ولی در هفته گذشته که قیمت سکه بهار آزادی از مرز 600 تومان عبور کرده می بینیم قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی هنوز از مرز هر اونس 1790 دلار هم نرسیده است.
البته نکته قابل تامل اینجاست که اخذ مالیات بر ارزش افزوده از اردیبهشت ماه امسال از معاملات سکه اخذ می شود و نمی توان گفت این تفاوت زمانی ناشی از اعمال این مالیات در مبادلات بوده است، واقعیت ان است که در سری اول افزایش قیمت ها بازار به دو دلیل اول حجم سکه عرضه شده از سوی بانک مرکزی در شهریور ماه بیش از ماه جاری بوده است.
اما انچه به نظر می رسد در شرایط کنونی در بازار سکه در حال رخ دادن است استقبال از رشد قیمت است، بازار سکه و سفته بازی به حدی افزایش پیدا کرده که بازار در پاسخ به هر تحرکی در بازار جهانی عکس العمل جهشی از خود نشان می دهد.
این وضعیت ناشی از انتظار رشد قیمتی است و اگر وضعیت بازار (با توجه به تابعیت بانک مرکزی از قیمت مبادلاتی بازار) ادامه پیدا کند می توان انتظار داشت در ماههای آتی حتی در صورت کاهش قیمت طلا در بازار جهانی، روند سعودی قیمت سکه در بازار ایران ادامه پیدا کند.

 


البته برآیند خوب این روند افزایش واردات رسمی و غیر رسمی طلا به بازار ایران می تواند باشد که با توجه به رکود فعلی فعالیت های اقتصادی حداقل رونق بازار طلا و افزایش حجم در گردش این کالا در بازار بتواند به تضمینی برای سرمایه ها تبدیل شود.
از سوی دیگر بانک مرکزی با تکیه بر این شرایط می تواند ریال بیشتری به ازای حراج سکه های ضرب شده خود کسب کند و به نوعی در تامین بودجه ریالی دولت با مشکل کمتری مواجه شود؛ ولی به رغم این برآیند ها تشدید کمبود نقدینگی در بخش های مولد و افزایش ریسک فعالیت در بخش های تولیدی از تبعات غیر قابل اجتناب فعلی محسوب می شود.

در نهایت ذکر این نکته ضروری است که مقایسه قیمت مبادلاتی و واقعی سکه نشان می دهد هنوز در بازار سکه شاهد حباب قیمتی هستیم، حباب کهنه ای که نزدیک به سه ماه است در این بازار وجود دارد و بانک مرکزی نیز در قبال آن همچنان سکوت کرده و دلیل این سکوت را باید در جمع منافعی پیدا کرد که در بالا در تحلیل از وضعیت فعلی بازار به آن اشاره کردیم.
/22231

کد خبر 184607

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام GB ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۲
    10 0
    تمام نشانه ها حکی بر بالا رفتن طلا و دلار است. اگر طلا هم بخواهد پایین بباید٬ با بالا بردن دلار جلوی ان گرفته می شود. بانک مرکزی توانایی پایین اوردنشان را ندارد. سال گذشته من دلاری را ۱۰۶۵ خریدم و حالا شده ۱۳۴۳ یعنی ۲۶ درصد سود. و سکه تمام ۳۴۵ هزار تومان و حالا شده ۶۱۲ هزار تومان یعنی ۷۷ درصد سود اسان. سخنرانی های داخلی سودم را می برد بالا و مخالفتهای خارجی یعنی سود بالاتر. هفمندی یارانه ها= سود عالی تر. بنزین ۷۰۰ درصد. نان ۴۰۰ درصد.اجیل یکشبه ۲۰ درصد بالا رفت. تخم مرغ ۱۰۰ درصد. پس اموختم که چه کنم. حفظ مال گناه نیست. و این است تجربیات شیرین من. و شما( ﷼ داران) ساده اندیش٬ دلم بحالتان می سوزد.
  • بدون نام IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۲
    3 0
    بعضی روزنامه ها دریافت مجوز انتشار اوراق صکوک در صنعت نفت را اعلام کردند. اینهم جواب من: سود سالانه طلا ۷۸ درصد. سود سالانه دلار ۲۶ درصد.حتی افغانی افغانستان سود سالانه ۲۷ درصد است. مگر مردم دیوانه اند که فرضا بیایند برای سود اوراق صکوک ۱۷/۵ درصدی تازه انهم با تعهد ۴ ساله و اگر زیر ۴ سال برداشت شود باید مردم بدبخت جریمه هم بدهند. دیگر کلاه سرمان نمی رود. اگر این و بقیه اوراق صکوک خیلی خوب است٬ خود دولت بخردشان.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین