در این محتوا با توضیحات وکیل طلاق توافقی گروه وکلای عدل محور در خصوص شرایط طلاق توافقی همراه باشید. برخی از این شرایط از این قبیل هستند که زوج اعتیاد به مواد مخدر داشته به نحوی که به زندگی مشترک آسیب شدیدی وارد کند یا آنکه مرد دست به زدن داشته باشد و زوجه را به دفعات مورد ضرب و شتم قرار دهد و زوجه بتواند این امر را در دادگاه ثابت کند یا اینکه مرد به مدتی که در قانون تعیین شده است مفقود شده باشد، زندگی مشترک را ترک کند یا نفقه ندهد و اینکه زوجه وکالت در طلاق داشته و ... موارد فوق مواردی هستند که زوجه میتواند با استفاده از آن ها و با استفاده از اثبات آن ها در دادگاه، طلاق خود را اصولاً در مقابل بخشش مهریه و نفقه پرداخت نشده و ... بگیرد.
طلاق توافقی چیست؟
اما در این میان یک راهکار دیگری نیز برای افرادی که دارای مشکلات و شرایط فوق نیستند وجود دارد و آن این است که زن و شوهر هایی که به هر دلیلی نمیتوانند به زندگی مشترک ادامه دهند، با همدیگر برای طلاق توافق کنند. طلاق توافقی همانگونه که از اسمش پیداست، دادخواستش نه از طرف مرد صورت میگیرد و نه از طرف زن بلکه زن و شوهر با توافق یکدیگر دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه میدهند. برای طلاق توافقی باید زن و شوهر در خصوص همه چیز توافق کنند. منظور از همه چیز تمامی حقوقی مالی و غیرمالی است که پس از طلاق برای آن پدید می آید نظیر نفقه، مهریه، اجرت المثل، حضانت فرزندان مشترک و ...
برای این کار زن و شوهر باید با مراجعه به سامانه، تصمیم درخواست خود را ثبت خود و حداقل پنج جلسه مشاوره اجباری و الزامی را بگذرانند که البته می توانند با گرفتن وکیل، انجام تمام این کارها را به وکیل بسپارند. پس از جلسات مشاوره و گرفتن گواهی عدم امکان سازش، پرونده آن ها به دادگاه ارجاع میشود و دادگاه پس از تشکیل جلسه داوری رای به طلاق توافقی آنان میدهد.
معایب و مضرات طلاق توافقی
حقیقت آن است که طلاق توافقی برای زن و شوهری که نمیتوانند باهم زندگی کنند راهی مناسب است اما آیا تا به حال به این فکر کردید که طلاق توافقی چه مضراتی میتواند در جامعه داشته باشد؟
دین اسلام همیشه به حفظ بنیان خانواده و تحکم آن تاکید داشته است و قانون گذاران ما نیز بر همین اساس بسیار برای حفظ بنیان خانواده تلاش و کوشش های فراوان کرده اند و قانون گذاری های سختگیرانه ای نسبت به از هم پاشیدن بنیان خانواده وضع کرده اند.
وقتی زن و شوهری به همین راحتی بتوانند با توافق به زندگی مشترک پایان دهند تبعات بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت. شاید در آن لحظه آنان از دست یکدیگر عصبانی باشند یا تحت فشار و مشکلات زیادی باشند اما آسیب های ناشی از طلاق را نمیتوان نادیده گرفت. دیدگاهی که جامعه نسبت به فرد مطلقه که فرقی هم در خصوص زن و مرد ندارد، دارد را نمیتوان نادیده گرفت. مشکلاتی که در پی طلاق برای طرفین به وجود می آید و آزار و اذیت هایی که بعد از طلاق برای آنان رخ میدهد، میتواند مشکلاتی جدی برای آنان در پی داشته باشد و هنگامی که در جامعه یک نفر دچار آسیب باشد میتواند افراد آسیبی را در این گرداب با خود گرفتار کند و به آنان نیز آسیب وارد کند.
چنانچه زن و شوهری که به صورت توافقی جدا میشوند دارای فرزند باشد آن کودک به شدت آسیب می بیند و آسیب های ناشی از فرزند طلاق بودن بسیار بسیار خطرناک است. متاسفانه در جامعه ما فرهنگ استفاده از مشاور و روانشناس نیز جا نیفتاده است و آن فرزند با همین آسیب های روحی بزرگ شده و در آینده هنگامی که خودش تصمیم به شروع زندگی مشترک گرفت ممکن است به دیگری نیز آسیبی برساند.
حال به نظر شما با تمام تفاسیر فوق آیا شما با طلاق توافقی موافق هستید یا مخالف؟
گروه وکلای عدل محور به نشانی اینترنتی https://adlmehvar.com آماده ارائه مشاوره حقوقی به صورت حضوری و تلفنی در امور خانوادگی به هموطنان عزیز است. شماره تماس برای هماهنگی: 02122710546
نظر شما