خودکشیِ ۶ کارگرِ یک کارخانه/ بنویسید بعضی از ما حتی وصیت‌نامه‌ی خود را هم نوشته‌ایم…

ایلنا نوشت: مدتی است که نامِ چوارِ با خودکشیِ کارگرانش تیتر رسانه‌ها می‌شود: محمد منصوری، علی محمد کریمی، آرش تبرک، حیدر محسنی و حالا هم جواد نوروزی و مصطفی عباسی. این‌ها اسامیِ شش کارگری است که در فاصله‌ی کمتر از دو سال دست به خودکشی زده‌اند.

پنجشنبه ۳۰ام آذرماه، دو کارگرِ پیمانکاریِ پتروشیمیِ چوار ایلام، داخل کارخانه خود را به دار آویختند! مدتی است که نامِ چوارِ ایلام با خودکشیِ کارگرانش تیتر رسانه‌ها می‌شود: محمد منصوری، علی محمد کریمی، آرش تبرک، حیدر محسنی و حالا هم جواد نوروزی و مصطفی عباسی. این‌ها اسامیِ شش کارگرِ پتروشیمیِ چوار ایلام است؛ کارگرانی که در فاصله‌ی کمتر از دو سال به یک دلیلِ مشخص دست به خودکشی زده‌اند: اخراج.

جواد نوروزی و مصطفی عباسی اکنون در آی سی یو هستند. با کارگرانِ کارخانه تماس می‌گیرم و از آن‌ها می‌پرسم در پتروشیمیِ چوارایلام چه خبر است؟ ناامیدند و می‌گویند مدیرِ کارخانه دست به یک اخراجِ دسته‌جمعی زده؛ به ۱۳ کارگر گفته‌اند دیگر به شما نیاز نداریم. می‌گویند از یک ماه پیش در کارخانه صحبت از اخراجِ این ۱۳ کارگر بوده و پنجشنبه کار را نهایی کرده‌اند. همان پنجشنبه جواد و مصطفی، داخلِ کارخانه خود را دار می‌زنند. داخلِ کارخانه دار می‌زنند تا مدیران نگویند دلیلِ خودکشی‌شان، مشکلاتِ خانوادگی بوده….

۸ تا ۱۸ سال سابقه‌ی کار دارند و حقوقشان بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است؛ یکی از کارگران می‌گوید: وقتی یک شبه بعد از سال‌ها کار همین ۱۰ میلیون تومان را هم از ما دریغ می‌کنند، دیگر چه امیدی می‌توان داشت؟ ما سال‌ها اینجا کارگری کرده‌ایم، نزدیکِ پتروشیمی زندگی می‌کنیم و خانه‌هایمان ده دقیقه با آن فاصله دارد، آلودگی‌هایش برای ماست، چرا باید اخراج شویم؟

یک ماه به هر دری زدند و از همه جا پیگیری کردند که کابوس اخراج به واقعیت تبدیل نشود؛ به وزیر، نماینده مجلس، دادستان و استاندار نامه نوشتند، اما صبحِ پنجشنبه آبِ پاکی را روی دست‌شان ریختند: دیگر به شما نیازی نداریم! کارگران اما می‌گویند عدم نیاز، بهانه بود تا نیروهای خود را جایگزین کنند. مگر می‌شود یک شبه به کارگران نیاز نداشته باشند. چه چیز تغییر کرده که می‌گویند دیگر به شما نیاز نداریم؟

آن‌ها می‌گویند: پتروشیمی تنها امیدمان است، تنها جایی که می‌توانیم کارگری کنیم. از اینجا اخراج شویم، کجا کار پیدا کنیم؟

بسیاری از کارگرانِ پیمانکاریِ پتروشیمیِ چوار ایلام نگرانند. طی سال‌های گذشته بارها در اعتراض به معوقاتِ مزدی، عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، دستمزدهای ناچیز، نداشتنِ امنیتِ شغلی و تعدیل‌های گاه و بی‌گاه اعتراض کرده‌اند، اما تداومِ خودکشی‌ها نشان می‌دهد مشکلاتِ کارگران پایدارتر از این حرفهاست.

چند ماه پیش، بعد از انتشار خبر خودکشیِ حیدر محسنی، دیگر کارگرِ اخراج شده‌ی این کارخانه، روابط عمومی از تصمیم شورای تأمین برای جلوگیری از وقوعِ مجدد چنین حوادثی خبر داد: جابه‌جا کردنِ برخی از نیروهای حراست و ممنوع‌الورود کردنِ برخی از مدیرانِ کارخانه. این راه‌حل اما جواب نداد و به فاصله‌ی ۴ ماه بعد از آن اتفاق، دو کارگرِ دیگرِ کارخانه دست به خوکشی زدند. چرا؟

این سوال را از کارگرانِ کارخانه می‌پرسم. مجموع صحبتشان این است که وقتی مشکلات، خروار خروار روی سرشان آوار شده و بعد از سال‌ها کار با حقوق ناچیز و بدونِ هیچ پس‌اندازی، ناگهان برگه‌ی‌عدم نیاز به دستشان می‌دهند و آن‌ها را در شهری که برایشان هیچ کارِ دیگری وجود ندارد به حالِ خود رها می‌کنند، راهِ دیگری باقی نمی‌ماند.

کارگران چوار ایلام می‌گویند: بنویسید کارگران کارخانه برای جلب توجه خودکشی نمی‌کنند. همه‌ی راه‌ها را رفته‌اند و چون راه دیگری برایشان نمانده به اینجا رسیده‌اند. بنویسید بعضی از ما حتی وصیت‌نامه‌ی خود را هم نوشته‌ایم…

آرش فقط می‌خواست بداند چرا ممنوع‌الورود شده؟

سال گذشته در چنین روزهایی، یکی از کارگرانِ جوانِ پتروشیمیِ چوار ایلام بعد از دیدنِ نام خود در لیستِ ممنوع‌الورودی‌ها به زندگیِ خود پایان داد. پنجم دی ماه سالگردِ «آرش تبرک» است. مهندس جوانی که می‌خواست بداند چرا ممنوع‌الورود شده اما پاسخی به او ندادند….

با خواهر آرش گفتگو کردم تا شاید کمی از زوایای پنهان آن اتفاقِ تلخ آگاه شوم و از آنچه در چوارِ ایلام بر کارگران می‌گذرد، اندک اطلاعاتی به دست آورم. جمله‌اش را اینگونه آغاز می‌کند: «آرش فقط می‌خواست بداند چرا ممنوع‌الورود شده اما هیچ‌کس پاسخی نمی‌داد. اسمش را جلوی درِ نگهبانی زده بودند و نمی‌گذاشتند وارد شود… .»

آن زمان روابط عمومی، علتِ خودکشیِ آرش را بی‌ارتباط با مسائل کارخانه دانسته بود، اما کارگران تأکید داشتند که آرش در پیِ اخراج از کار به زندگیِ خود پایان داده است؛ اطلاعاتی که خانواده‌ی آرش هم آن را تائید می‌کنند. ظاهرا چند روز قبل از اینکه آرش مرگِ خودخواسته را انتخاب کند، درگیریِ کوچکی بین او و یکی از همکارانش اتفاق می‌افتد. موضوع البته بعد از یک بگومگوی ساده به پایان می‌رسد. آنطور که خانواده می‌گویند، درگیری به قدری بی‌اهمیت بوده که اصلا آرش باور نمی‌کرد که علتِ ممنوع‌الورودی‌اش ممکن است همان بگومگوهای جزئی باشد.

خواهر آرش می‌گوید: «پدرم کارگرِ باسابقه‌ی پتروشیمیِ چوار است. زمانی که به او اطلاع می‌دهند نامِ آرش را در لیست ممنوع‌الورودی‌ها دیده‌اند، پیگیری می‌کند که ببینید علت چیست اما حتی او هم نمی‌تواند بفهمند چه شده و چرا آرش را ممنوع‌الورود کرده‌اند. برای ما عجیب بود که چه اتفاقی افتاده و برای آرش از همه عجیب‌تر که اصلا علت چیست؟ چرا چیزی نمی‌گویند؟ هر چه پیگیری کردیم فقط گفتند ممنوع‌الورود است….»

او ادامه می‌دهد: «تا لحظه‌ی آخر، علتِ اخراج را به برادرم نگفتند و وقتی آرش برای آخرین بار به شرکت رفت، بی‌رحمانه و بی‌ادبانه‌ای از شرکت بیرونش انداختند… .»

خواهر آرش می‌گوید: «مدیران کارخانه تمامِ سعی خود را می‌کنند که بگویند خودکشی‌های کارخانه، علتِ خانوادگی داشته، اما اینطور نیست. دو کارگری که به تازگی خودکشی کرده‌اند احتمالا می‌خواستند به همه بفهمانند که علتِ خودکشی‌شان مسائلِ خانوادگی نبوده، برای همین خود را در کارخانه دار زدند… .»

او در انتهای گفتگو از تبعیضِ شدید بین کارگرهای رسمی و بومی و فشارِ شدیدی که بر کارگران روزمزد و پیمانکاری وارد می‌شود می‌گوید: «بومی‌های اینجا با لیسانس و فوق لیسانس و دکتری به عنوان کارگرِ روزمزد پیمانکاری وارد پتروشیمی می‌شوند و وقتی هم که کارِ پیمانکار تمام می‌شود به راحتی اخراجشان می‌کنند.»

به راحتی حقوق کارگران پایمال می‌شود

به راحتی اخراج می‌کنند بدون آنکه حتی نیازی به توضیح ببینند، به راحتی حقوق نمی‌دهند، به راحتی بیمه رد نمی‌کنند و اصلا به راحتی قانون را زیر پا می‌گذارند بدونِ آنکه ذره‌ای بازخواست شوند. این وضعیت البته خاصِ کارگران چوار نیست که مربوط به کلِ کارگرانی است که حداقل قوانینِ حمایتی‌شان مدتهاست از کار افتاده، هیچ راهِ قانونی‌ای برای رسیدن به حقوقشان ندارند.

به این آشفته بازارِ روابطِ کار باید دشواری‌های زندگی در یک اقتصاد تورم‌زده، دستمزدهای پایین و معیشتِ دشوار را هم اضافه کرد تا به استیصالِ کارگران پی برد. وضعیتی که بالاترین نمودش را در خودکشیِ کارگران می‌توان یافت. وضعیتی که در محمد منصوری، علی محمد کریمی، آرش تبرک، حیدر محسنی، جواد نوروزی و مصطفی عباسی، این شش کارگرِ کارخانه‌ی چوار ایلام، تجلی پیدا کرده است. اینها البته تنها کارگرانی نیستند که دست به خودکشی زده‌اند؛ گویا مواردِ دیگری نیز در این کارخانه وجود داشته که خبری از آن‌ها به رسانه‌ها درز پیدا نکرده است.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1852265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 47
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    219 3
    واقعا یه نفر نیست ببینه اونجا چه خبره .استان دادستانن نداره ؟ نباید کسی به این موضوع رسیدگی کنه؟
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      124 0
      جزتاسف چکارمیتونیم بکنیم خدایاکارگرای زحمتکش رودریاب چقدراوضاع معیشتی رقت انگیزوخفت بارشده چراکسی یاکسانی بابت دادن انگیره خودکشی به افراد پایین دست وبی پناه محاکمه نمیشه وانگهی وجدان عمومی هم توخوابه اون هم دلایل خودشوداره
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      90 0
      رسیدگی خاصی که نیاز ندارد دلیلش این است که گروهی دیگر هم نیروهایشان را برای ثروت و ریاست تربیت می کنند.
    • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      70 0
      عمو مگه بدحجابی هست که رسیدگی کنن چی میزنی
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    96 2
    کار از کار گذشت
    • NL ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      22 3
      بی غیرت همه جا هست
  • . IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    56 2
    عجبببب
  • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    115 0
    خدایا قلبم گرفت
  • نرگس IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    عوضش امنیت داریم
    • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      6 81
      در سایه همین امنیت و آزادیه که لم دادی و تیکه میندازی. کاش امنیت نداشتی
    • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      2 72
      بلکه امنیت داریم.میخواهی اینم نداشته باشیم.درضمن ما که از موضوعی خبرنداریم بیخودی اظهارنظر نفرمائید.شایدمربوط میشه به نافرمانی پائیز گذشته.ویکسری توئیت وپستهای ضدنظام.
  • بهنام IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    144 3
    می توان به وزیر کار پاداش داد و تبریک گفت که چنین قوانین کاری دارد مرحبا
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    160 2
    دست مسولین درد نکنه که قشنگ مملکت را اداره می کنند
    • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      35 0
      دنیا وزندگی ان خیلی کوتاهه ومیگذره مدیران که این وضع فاجعه بار وتورم وحشتناک را به باراورده اند وحاضرنیستند ازنخبگان واقعی استفاده کنند دراخرت چه جوابی بابت این حجم سختی برمردم بدبخت دارند
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    133 1
    بجای اخراج کارگرها نورچشمی های بی خاصیت را برکنار کنند تا دیگه کارگری طبق دستور این نورچشمی های بی خاصیت اخراج نشه
  • IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    84 0
    آدم دلش میسوزه
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    107 2
    خدا شاهده با ۵ سال سابقه کار در یک شرکت نیمه خصوصی بسیار بسیار بسیار معتبر و مهم و حیاتی ، مدرک فوق لیسانس از دانشگاه دولتی و معدل 18، ماهیانه 10.300 حقوق میگیرم که کفاف حداقل های زندگی من و همسرم را هم نمی‌دهند و مجبورم هر کار دیگری از جمله کارگری ساختمانی انجام دهم. نه مسکنی، نه امنیت شغلی و نه هیچ دلخوشی خاصی کارگرها را دریابید...
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    85 0
    استان ایلام و شهرستانهاش کلا تو کار پارتی بازی اند تمام استخدام ها براساس بند پ می چرخه اصلا چیزی به اسم آزمون و نمره و شایستگی نداره هرکی پارتی داره و کسی پشتشه هرجا که بخوان استخدامش می کنند کک کسی هم نمی گزه حالا کارگر خودکشی کرده برای کسی اهمیت نداره اولین بار نیست آخرین بار هم نخواهد بود و این چرخه تاسف بار تکرار خواهد شد
    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      42 0
      برادر این مشکل کل ایرانه!!!
  • سید یوسف هاشمی کتکی IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    106 2
    بیشتر مردم دچار افسرگی و ناامیدی اند ببینید همه ارزشها غیر ارزش شده اند به قول چرچیل که گفت در یک سیستم معیوب اگر مدیرتان گفت رنگ ماست سیاه است شما هم از سیاه بودن آن دریخ نکنید تازه مبالغه هم بکنید این است حال و روز ما - آه از مردم وطنم
  • احمد IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    72 2
    این گوشه ای است از وضعیت و زندگی قشر کارگر ای کاش اینقدر که به فکر قشر فرهنگی بودند، کمی هم به کارگران توجه می کردند، کارگرانی که اگر همگی فقط یک روز دست از کار بکشند، کشور فلج خواهد شد.
  • مهدی IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    79 0
    در جایی که حق .عدالت .وجدان .شرافت .انسانیت نادیده گرفته میشود اینگونه حوادث برای احقاق حق طبیعی است
  • . IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    43 3
    دیگه نمیشه کاری کرد
  • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    26 4
    عجببب
  • یا علی IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    57 1
    مگه فقط اونجا فاجعه شرکت سی بی جی شاهرود هم همینه چند ماه کار باز تعطیلی وقتی ادم مستاجر باشه، زنش سرطان داشته باشه واقعا چه راهی بنظر شما میرسه؟
    • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      2 24
      واقع قانع کننده بود. پس بریم با یه خودکشی شیرین و جذاب خودمون رو جهنمی کنیم.
  • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    77 0
    خوب دیگه اوضاع مملکت بیش از حد خوب هست و ملت هم از خوشی دست به خودکشی میزنن
  • قمصری IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    25 8
    مرگ بر آمریکا همش زیر سر آمریکا هست !!!!!!!!!
  • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    83 1
    بودجه کارهای فرهنگی و پاچه خواری و چاپلوسی زیاد کنید دست رانت و فساد باز بزارید تابلو های شهر رو شعار چاپلوسی بزارید از خوشحالی و اینده روشن بگید
  • صابری IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    30 0
    چقد تلخ و وحشتناک، چقدر ناراحت کننده قلبم گرفت. یعنی هیچ کس نیست به دادشون برسه
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    38 0
    ضد کارگر ، ضد تولید ، ضد بازنشسته ، ضد رفاه ، شده وزیر کار و رفاه . هزاران بار لعنت به دنیایی که این آقا وزیرش هست .
  • علی IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    35 0
    مسئولین باید ازخجالت بمیرند اگر وجدان داشته باشند این چه روزگاری برای مردم درست کردید
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    26 1
    خدایا مردم دارند پرپر میشن ولی مسئولین انگار نه انگار.انگار کورند و پرپر شدن مردم رو نمیبینند
  • ابی ابی IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 22
    سلام ما در پیشوا دربدر دنبال کار گر هستیم کارگر نیست! مگر کار نداشتیم باید خود کشی کنیم !!
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    26 0
    واقعا به قله هاي پيشرفت رسيديم ، دم همه ي مسئولين گرم ، من واقعا موندم شب ها چطور ميتونيد راحت بخوابيد
  • اودئوس IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    18 2
    کار اسراییله
  • IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    27 0
    قابل توجه دولت محرومان!!!!!
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    13 0
    مشخصات ان دو کارگر را اعلام کنید تا شریک سفره خود گنیم ما ایرانی هستیم
  • علی IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    10 0
    🥺
  • حسین IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    26 1
    خود کشی کردند که کردند ،مهم حفظ پست وسمت وصندلی ریاسته ،شما خیال کردی این اقایان مفت به این مقام‌ها رسیدن ،کلی ،چاپلوسی کردن ،تملق کردن ،تظاهر کردن ،بله شما هم اگه استعداد داری بسم ا...،به سه سوت به همه جا و به هرمقامی که خواستی میرسی .
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    19 0
    تا بیشتر نشده جلوشو بگیرید
  • ناشناس IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    21 0
    ای داد از این همه بیداد
  • حامد IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    2 40
    خاک بر سرتون که به خاطر یه کار ۱۰ تکمنی خودکشی، میکنید ،،، بیاید تهرون گوشه خیابون راه برید ماهی سی تومن در میارید ،
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    22 1
    وقتی از کلمه مرگ خودخاسته به جای خودکشی استفاده کردی، معلومه چه دیدگاهی داری. خجالت بکش و با خون کارگر جماعت بازی نکن
  • جوادجوادی IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    20 0
    آیا بازرسی کل کشور هم بااین خودکشی کننده ها به رحمت خدا رفته که رسیدگی نمی کند ؟راستی دور انداختن مدیران شرکتهای دولتی مثل همین مدیران متخلف و ضدمردمی پتروشیمی ها باکیست؟
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    3 22
    احتمالا مربوط میشه به اغتشاشات پائیز.بالاخره حرفی حرکتی زده که باعث اخراج شده.یانکه مگر الکیه کسی رو ممنوع الورودش کنن.
  • سیروان IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    45 0
    تو همین استان ایلام خراب شده نمیدونید چه خبریه! پارکا پر شده از جوونایی که دستشون مواد هست، سانسور نکن جون مادرت بزار حرفمون رو بزنیم، پدرم جانباز ، هنگام الله و اکبر گفتن تیر میخوره ب دهنش و از لپش در میره و با خودش چهارتا دندون میبره، چند درصد بهش دادن؟ ۱۰ درصد ! حالا بماند که گواهی تیر خوردن تو دهان رو از پروندش کشیدن بیرون تا دیگه نتونه پیگیری کنه و به همون ۱۰ درصد قانع باشه، مادرم کارمند اداره ای هست ۲۳ سال هست که صبح بیدار میشه میره سر کار، اونوقت هنوز شرکتی هست!!! نه قرارداد و نه رسمی و هیچ، حق الزحمه هست، برید بگید امنیت داریم، برید بلندتر بگید مرگ بر امریکا! اولین کسی که قضیه شرکتی رو وسط اورد خدانیامرز رفسنجانی بود، حالا باز بگید کل مشکلات ما مربوط به امریکاست،، کل پولایی که قرار بود به عنوان حقوق رسمی یه کارگر در نظر بگیرد رفته تو جیب عده ای که قانون رو یجوری تنظیم کردن که سهم خودشون در نظر گرفته بشه ، دوست عزیزی که اینو میخونی شاید توام یجورایی هنوز باور نکردی عمق فاجعه کجاست و اصلا شاید مهم‌نیست برات، ولی بدون ما ۳۰ سال مستاجر این محله اون محله بودیم تا تونستیم یه آلونکی