جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به این سوال که بعد از اعلام نتایج احراز صلاحیت داوطلبین انتخابات مجلس شورای اسلامی، برنامه حزب برای انتخابات آتی به چه صورتی است، گفت: با توجه به اینکه حزب اعتدال و توسعه کنگره خود را در ماه گذشته برگزار کرد، با نشاطتر از گذشته، بسیار امیدوار به وسط صحنه آمده است. حزب اعتدال و توسعه برای کسب بسیاری از صندلیهای مجلس به میدان انتخابات ۱۴۰۲ وارد شده و به همین خاطر برنامههای بسیار مدون و جدی برای حل مشکلات کشور، ایجاد رضایت عمومی، مبارزه با فساد و حتی بحث رفع تحریمها پیشبینی کردیم. در این راستا احتمال ائتلاف با گروههای دیگر هم وجود دارد و در بحث سیاسی و انتخاباتی همه دنیا مرسوم است که اگر نیاز باشد احزاب میتوانند حتی با مخالفین خودشان هم ائتلاف کنند.
انتظارات حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان پس از بیانات مهم رهبری/ دیپلماسی دولت رئیسی شکست خورد
وی افزود: لذا حزب اعتدال و توسعه تمام همت و سعی خود را بر این گذاشته است که از مشارکت نخبگان حزب و حتی از جریانات دیگر هم استفاده کند. این نهایت خوشبینی و انعطافی است که حزب اعتدال و توسعه در پیش گرفته است. ما خیلی امیدوار هستیم، با فضایی که حزب دنبال میکند بتواند افرادی را در لیست خود ارائه کند که فارغ از تنگنظری و سختگیریهایی که منتج به خشونت در جامعه میشود، باشند، کسانی به عنوان نماینده آتی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی حضور داشته باشند تا بتوانند در کاهش مشکلات مردم و سختیهایی که در جامعه وجود دارد طرحهای جدی را مطرح کنند یا لوایحی که از جانب دولت مطرح میشود را منطبق با خواست و رضایت مردم تبیین کنند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: لذا برنامه حزب در بخش داخلی این است که بیشتر به سمت رضایت مردم و کاهش نارضایتی مردم حرکت کنیم و تیمی که انتخاب خواهند شد به صورت خیلی مصمم، باید تابع شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب باشند. در مجلس و چه در خارج از آن، در بحث خارجی هم تلاشمان این است که مجلسی داشته باشیم که بتواند در رویکرد خود در حوزه نظام بینالملل تنشزدایی جدی را داشته باشد. پیوستن به FATF مدنظر ما است و در نظام بینالمللی، براساس همان چیزی که رهبری فرمودند عزت، حکمت و مصلحت را دنبال خواهیم کرد. این شاید کلیاتی از برنامه حزب در این دوره از انتخابات باشد.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به این سوال که چه تعداد از اعضای حزب در انتخابات ثبت نام و صلاحیتشان تایید شده است، گفت: در شورای مرکزی و دفتر سیاسی چند نفر از دوستانمان توانستند احراز صلاحیت شوند و چند نفری هم متأسفانه تا این مقطع عدماحراز شدند که امیدواریم بتوانند تأیید صلاحیت خودشان را بگیرند. در سطح کشوری میشود گفت در تمام استانها افراد شاخصی را رصد کردیم و روی آنان کار میکنیم، رایزنیها انجام میشود و تصور میکنم این بار تیمی که حزب در انتخابات مجلس ارائه کند تیمی بسیار منسجم و قوی خواهد بود. البته حزب تمامیتخواه نیست و خیلی نمیخواهد به تنهایی به انتخابات ورود پیدا کند. ما طبیعتا از چهرههای شاخص حزب خودمان استفاده خواهیم کرد. یعنی تمام تلاش ما این است که بتوانیم بهترینها، کارشناسترین، باتجربهترین و خبرهترین افراد را برای صندلیهای مجلس انتخاب کنیم و در صورتی که نیاز باشد از احزاب دیگر هم استفاده خواهیم کرد.
هروی در پاسخ به این سوال که همانطور که اشاره شد احتمال ائتلاف با جریانات مخالف حزب نیز وجود دارد. آیا حزب اعدال و توسعه با جریانات اصولگرایی وارد مذاکره جهت ائتلاف شده یا خیر، گفت: اگر بخواهیم چیزی را به طور رسمی اعلام کنیم، زمان آن ۱۵ دی ماه خواهد بود که نتیجه هیأتهای نظارت و بررسیهای هیأتهای اجرایی برای ما مشخص میشود و میتوانیم رسما اسامی افراد را اعلام کنیم. تا آن مقطع فعلا رایزنیها و صحبتهایی که انجام میشود بیشتر براساس گمانهزنی است و هیچ حزبی نمیتواند صریحا موضع خود را بگوید. اما این موضوع را در دستور کار شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب داریم که از شایستگان اعتدالی و کسانی که در جریانات مختلف شاخصه اعتدال را دارند، استفاده کنیم. یعنی حزب خیلی قاعده را بر این نگذاشته که فقط از نیروهای خودی استفاده کند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به نظرسنجیها و نگرانی از آمار میزان مشارکت، حزب اعتدال و توسعه چه راهکارهایی برای افزایش میزان مشارکت دارد، گفت: یکی از مسائلی که حزب باید در رسانهها ابراز کند مسأله حضور در انتخابات است که این موضوع به صراحت و شفافیت اعلام شده است. ما موضع پنهانی اعلام نکردیم و اعلام کردیم در انتخابات حضور فعال خواهیم داشت. اگرچه ما به دیدگاههای دولت سیزدهم منتقدیم و شاید بخواهیم ایراداتی را بگوییم اما بیش از اینکه بخواهیم بر نقد یا ایراد بر دولت سیزدهم پافشاری کنیم، بیشتر به دنبال این هستیم تا بتوانیم یک برنامه جاذب برای مردم را داشته باشیم. یعنی به سمتی برویم تا مردم احساس کنند که کاهش نارضایتی آنان در برنامههای حزب انجامشدنی است. در جلسات، مناظرات، گفتوگوها، سخنرانیها یا مصاحبههایی که انجام خواهد شد شاهد این مسئله خواهید بود که حزب بدون هیچ واهمه و صراحتی وارد میدان سیاسی میشود. ما هیچ نگاه و واهمهای از گروههای دیگر نداریم و از حضور چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب استقبال خواهیم کرد.
هروی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط موجود، آرایش سیاسی اصلاح طلبان و اصولگرایان در انتخابات را چه طور میبینید گفت: در حال حاضر شواهدی که در تحرکات سیاسی احزاب تا قبل از اعلام اسامی هیأت نظارت وجود دارد، مبتنیبر چالشهای جدی از دو جناح اصولگرایی و اصلاحطلبی است. این چیزی نیست که من به عنوان سخنگوی حزب اعتدال و توسعه بگویم. چیزی است که مردم به عینه میبینند و تصور ما این است که هر دو جناح دچار چالش شدند و اینکه بتوانند در این فرصت ده هفتهای از این چالشها خارج شوند، به تصور خیلی از صاحبنظران کار سختی است.
وی افزود: این در حالی است که حزب اعتدال و توسعه فارغ از هرگونه چالشی که در دو سمت اصولگرایی و اصلاحطلبی به وجود آمده با شتاب به حرکت خودش ادامه میدهد و ما به همین خاطر بیشتر به حرکت خودمان باور داریم که میتوانیم توفیقاتی را در انتخابات ۱۴۰۲ در مجلس و کسب صندلیهای بهارستان داشته باشیم. امروز هر دو اردوگاه اصولگرایی و اصلاحطلبی دچار بحران وحدت رویه و تمشیت صحیح سیاسی شدند و این حداقل موقعیت خوبی را برای ما فراهم میکند تا بتوانیم با کسب رضایت مردم در انتخابات مجلس موقعیت خوبی ایجاد کنیم و در حال حاضر خیلی به این موضوع امیدوار هستیم.
هروی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید میزان مشارکت مردم در انتخابات چند درصد است، گفت: تصور میکنم اگر احزاب بتوانند خواسته مردم را نه بر اساس نگرش پوپولیستی، بلکه براساس برنامههای مدون و قوی جلب کنند میشود مردم را وارد انتخابات کرد. هرچند کار بسیار سختی بوده و مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد و متاسفانه نارضایتیهایی که به وجود آمده و دولت سیزدهم هم در این موضوع دخیل است، کار را سخت میکند. گسترش فساد به گونهای که شما نمونههای متعدد آن را میبینید و این قبیل موارد موجب سردرگمی مردم و نهایتا نارضایتی آنان خواهد شد. حزب اعتدال و توسعه برنامههای جدی دارد تا بتواند با خروج از چالشهایی که دو گروه به آن دچار شدند، نظر مردم را جلب کند و با ائتلافاتی که طی هفتههای آینده براساس نظر شورای مرکزی و دفتر سیاسی اعمال و اعلام خواهیم کرد، مردم با یک لیست خیلی جدی و غافلگیرکننده روبهرو خواهند شد.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا حزب اعتدال و توسعه با آقای لاریجانی وارد ائتلاف و گفتوگو شده است، گفت: برای ورود به گفتوگو و رایزنی خیر این کار انجام نشده است اما زمینههای گفتوگو با آقای لاریجانی فراهم شده است. به دلیل اینکه مشی ما اعتدالی است و میتواند نظر گروههایی مثل آقای لاریجانی و یا گروههای دیگر اصولگرا را به سمت خود جلب کند. اما ورود به میدان رایزنیها عملا بعد از ۱۵ دیماه خواهد بود.
هروی در پاسخ به این سوال نگاه شما به عملکرد مجلس یازدهم چیست، گفت: نارضایتی که در سطح عمومی وجود دارد نشان میدهد که مجلس نتوانسته رضایت مردم را کسب کند. بنابراین انتظارات عمومی از مجلس دوازدهم و احزابی که در انتخابات شرکت میکنند خیلی بالا رفته است. یکی از مهمترین دلایلی که چالشهای درونی اصولگرایان را به وجود آورده و متأسفانه رسانهها از آن ابا دارند که بیان کنند همین موضوع است. یعنی بسیاری از احزاب اصولگرا به دلیل اینکه نتوانستند مجلسی که رضایت عامه مردم را برآورده کند داشته باشند، الان در بیان برنامههای خودشان دچار چالش شدهاند و به همین خاطر است که روند وحدت کمی سخت شده است.
وی گفت: لذا انتخابات ۱۴۰۲ با توجه به مشکلاتی که به ویژه در مقوله اقتصادی، سیاسی و مسائل بین الملل بر جامعه عارض شد، یک مقدار مردم را نگران کرده که نکند مجلس دوازدهم بخواهد با ترکیب فعلی پیش بیاید. به همین خاطر برنامهها و شعارهایی که برای مجلس آتی داریم به زودی اعلام خواهد شد، رغبت مردم را برای حضور در انتخابات بیشتر خواهد کرد و به نظر میرسد اقبال عمومی به جریان اعتدال در مقایسه دو جریان اصولگرا و اصلاحطلب بیشتر باشد.
۲۱۹۲۱۱
نظر شما