هنوز سالن یاقوتی اتاق تهران از فعالان اقتصادی پر نشده بود که مهدی چمران یکه و تنها و بدون آنکه عضوی از اعضای شورای شهر را به همراه داشته باشد وارد سالن شد.

او با مشایعت علاء میرمحمدصادقی و محمدمهدی راسخ در جایگاه هیأت رییسه اتاق تهران نشست و در حالی که لقمه های نان و پنیر و گردو را به دهان می برد منتظر ماند تا فعالان بخش خصوصی از راه برسند و گفت و شنود پارلمان اجتماعی و پارلمان اقتصادی تهران رسما آغاز شود.
رییس شورای شهر تهران برای نخستین بار پا به پارلمان بخش خصوصی می‌گذاشت و وقتی با انتقاد برخی فعالان اقتصادی مبنی بر ارتباط کمرنگ شورای شهر با اتاق تهران مواجه شد قول داد این ارتباط را نزدیک و نماینده ای از شورای شهر را به کمیسیون امور اجتماعی و تشکل های اتاق تهران معرفی کند.
با این حال، در طول دو ساعتی که مهدی چمران مهمان سفره صبحانه اتاق تهران بود با سؤالات متعدد نمایندگان بخش خصوصی مواجه شد که نقاط تاریک مدیریت شهری تهران را نشانه گرفته بودند. او پس از شنیدن پرسش‌ها و اظهارنظرهای فعالان اقتصادی سعی کرد به همه آنها پاسخ دهد اگرچه او باید بلافاصله پس از جلسه اتاق تهران خود را به دانشجویانش در دانشگاه می رساند و از این رو برخی از سؤالات بی پاسخ ماند.

رئیس شورای شهرتهران درحاشیه نشست امروز از هیأت رئیسه وهیأت نمایندگان اتاق تهران دعوت کرد تا در یکی ازنشست های رسمی شورای شهر شرکت کنند.
مهدی چمران افزود:ما با خوردن نان وپنیر،نمک گیر اتاق بازرگانی تهران شده ایم واز آنها دعوت می کنیم برای خوردن چای و شیرینی به شورای شهر بیایند.
وی با اشاره به این که ارتباط خوب میان اتاق تهران وشورای شهرمی تواند نتایج مثبتی برای فعالان کسب وکار داشته باشد،گفت:دراتاق بازرگانی چهره های مثبت واثرگذاری وجود دارند که می توانند به مدیریت شهری مشورت بدهند وهردو پارلمان می توانند با معرفی نماینده وحتی برگزاری نشست های مشترک،برای رفع مشکلات فعالان کسب وکار پایتخت،اثر گذار باشند.


تمرکز 70درصد اقتصاد ایران در تهران
یحیی آل اسحاق رییس اتاق تهران، در نشست صبحانه با رییس شورای شهر تهران،در ابتدای سخنان خود یاد شهید مصطفی چمران را گرامی داشت و از او به عنوان سردار بزرگ اسلام و ایران یاد کرد. وی سپس با تقدیر از حضور مهدی چمران در نشست صبحانه با مسوولان اتاق تهران، گفت: کلان شهر تهران 60 تا 70 درصد اقتصاد ایران را در خود جای داده است و فعالان اقتصادی پایتخت از ضریب بالایی در اقتصاد کشور برخوردار هستند.
رییس اتاق تهران اظهار امیدواری کرد که ارتباط میان پارلمان اقتصادی تهران با نهاد شورای شهر تهران به عنوان پارلمان اجتماعی پایتخت پررنگ تر شده و تبادل آرا و نظرات این دو پارلمان در توسعه هر چه بیشتر کلانشهر تهران اثرگذار باشد.
رئیس اتاق تهران گفت:ما در صدد ایجاد ارتباط بهتر با همه نهادها وسازمان های مرتبط با کسب وکار هستیم ودر نظر داریم ارتباط کاری خود را با نهادهایی مثل شورای شهرتهران نهادینه کنیم.
وی افزود: به طور قطع مشکلاتی در حوزه کسب وکار شهر تهران وجود دارد که شورای شهر وشهرداری تهران می توانند با کمک یکدیگر در صدد رفع آن برآیند.


معرفی نماینده چمران در کمیسیون تشکل ها
پس از سخنان یحیی آل اسحاق، علاء میرمحمدصادقی رشته کلام را در دست گرفت و او نیز با انتقاد از ارتباط کمرنگ شورای شهر تهران با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، تأکید کرد که برای تقویت روابط این دو نهاد، شورای شهر تهران باید یک نماینده در کمیسیون امور اجتماعی و تشکل‌های اتاق تهران داشته باشد. نایب رییس اتاق تهران همچنین از رییس شورای شهر تهران خواست هر سه یا چهار ماه خود و دیگر اعضای شورای شهر در جلسات اتاق تهران حضور داشته و پیرامون مسائل مختلف و مورد اشتراک دو طرف به بحث بنشینند.

انتقاد چمران از شورای شهر
رییس شورای اسلامی شهر تهران پس از خوشامدگویی میزبانانش در هیات رییسه اتاق تهران با تبریک هفته بسیج سخنان خود را آغاز کرد و با خطاب کردن اتاق بازرگانی تهران به عنوان مغز اقتصادی شهر بر لزوم همکاری های بیشتر بین اتاق و شورای شهر تاکید کرد. مهدی چمران با اشاره به دو فصل مربوط به قوانین شوراها در قانون اساسی گفت: «براساس قانون اساسی یک پارلمان محلی به نام شورا شکل گرفته که باید در مسایل مدیریتی شهرها و روستاها فعال باشد».
چمران افزود: «همان گونه که برای مسایل کلان و عام مملکت توسط پارلمان اصلی کشور یعنی مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفته می شود امور خرد و جزئیات و اصول مدیریتی شهری و روستایی باید به شوراها واگذار شود. در حالی که متاسفانه هنوز مردم برای امور خردشان به نمایندگان مراجعه می کنند و نمایندگان مجلس نیز وارد دخالت در امور خرد شهری می شوند».
چمران در سخنان خود شورای شهر را هنوز «شورای شهرداری» لقب داد و ابراز امیدواری کرد تا با اجرای کامل قانون شوراهای شهر و روستا این شورا بتواند به طور کامل به وظایف خود برسد و «شورای شهر» شود. چمران توضیح داد: «متاسفانه قوانین شورا در غیبت شورا تهیه و تصویب شده و به همین دلیل با آنچه که برعهده شوراها گذاشته شده شورای شهرداری است نه شورای شهر. و به همین دلیل است که روابط ما با نهادهایی چون اتاق بازرگانی کم است و ما هم نمی توانیم در امور شهری چندان دخالت کنیم».
مهدی چمران از سیستم فاضلاب تهران به عنوان یک نمونه یاد کرد و توضیح داد: «مثلا اگر ما در سیستم فاضلاب تهران ورود نمی کردیم بر طبق محاسبات خودشان تکمیل آن 180 سال طول می کشید. بودجه در نظر گرفته شده برای فاضلاب تهران در سال 82 حدود یک میلیارد تومان بود که ما موفق شدیم با مذاکره و رایزنی آن را 50 برابر کنیم تا بتوانیم در 12 سال آینده فاضلاب را تکمیل کنیم. خود این سازمان ها نیز برای رتق و فتق امور خود از ورود و حضور شورای شهر استقبال می کنند».
چمران در ادامه اتاق تهران را پایگاه و مغز اقتصادی شهر توصیف کرد و گفت: «اقتصاد شهر بسیار مهم است. شهری که اقتصاد قوی نداشته باشد همانند شهری است که پایه های فرهنگی ندارد وما هم به عنوان شورای شهر که در امور فرهنگی حضور داریم می خواهیم در امور اقتصادی هم حضور داشته باشیم و به این شهر کمک کنیم. مثلا شهر تهران شهری نیست که کارخانه های بزرگ احداث شوند بلکه باید در حداقل شعاع 120 کیلومتری تاسیس شوند».
تکمیل طرح تفصیلی تهران در آینده ای نزدیک
مهدی چمران با اشاره به این که تهران از سال 1349 تاکنون طرح تفصیلی جدیدی نداشته است از تصویب طرح تفصیلی جدید خبر داد که به زودی تکمیل می شود.رییس شورای شهر تهران با مختصر کردن مقدمات صحبت هایش تریبون را به فعالان بخش خصوصی واگذار کرد تا آن ها نیز موانع و مشکلات موجود در شهر تهران را از دید خود بیان کنند و راهکارهای مدنظر خود برای حل این مشکلات را ارائه دهند.
 

/39/39

کد خبر 186299

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین