بیانیه روحانی بعد از ردصلاحیت / چرا دلایل رد صلاحیت را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ / شورای نگهبان جریان مأیوس‌سازی‌ مردم را تقویت کرد

رئیس جمهور سابق ایران تاکید کرد: گرچه در زمان ثبت‌نام هم، می‌شد حدس زد که وقتی عده‌ای در دو انتخابات قبلی به جرم حمایت از روحانی رد شده‌اند، خود روحانی را هم رد کنند؛ اما من نمی‌توانستم به بهانه عمل نادرست دیگران، به وظیفه‌ای که خود درست تشخیص می‌دادم عمل نکنم. این بار هم به عشق مردم و برای پیشگیری از خطراتی که میهن را تهدید می‌کند، خود را در معرض حملات و تعرضات قرار دادم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن روحانی پس از اعلام نظر منفی شورای نگهبان درباره نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری بیانیه ای منتشر کرد.

این بیانیه در حالی منتشر شده که روحانی در ماه های اخیر بسیار بر موضوع افزایش مشارکت در انتخابات و دعوت و تشویق مردم بر این موضوع تاکید کرده است.

در متن این بیانیه آمده است:

به نام خدای دانا و توانا

ملت بزرگ و شریف ایران

سلام و درود خداوند بر شما باد

با آغاز مرحله ثبت‌نام برای برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه بر کلیه شئون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور سایه افکنده و اکثریت ملت ایران با مشکلات معیشتی و کاهش امید نسبت به آینده دست‌وپنجه نرم می‌کنند، علیرغم فضای سرد مشارکت عمومی در انتخابات پیش‌رو، اینجانب با اعتقاد عمیق به نقش انتخابات آزاد، رقابتی و متکی به آراء مردم در ایجاد تحول در جامعه و با توجه به اهمیت مجلس خبرگان در تعیین سرنوشت کشور و تأکید مکرر رهبری معظم انقلاب اسلامی بر برگزاری انتخابات سالم، رقابتی و همراه با سلامت و مشارکت عمومی، پس از مشورت با بزرگان و اهل نظر برای نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان ثبت‌نام نمودم، به امید آنکه بتوانم در این شرایط حساس تاریخی به وظیفه دینی و ملی خود عمل کنم.

انبوه مشکلات داخلی و شرایط بحرانی منطقه و تهدیدات خارجی، نگرانی از آینده کشور و دغدغه دین‌گریزی در جامعه ناشی از سیاست‌ها و رویکردهای تنش‌زا و فاجعه‌بار کنونی، از جمله دلایل من برای ادامه راهی بود که سالیان دراز در مسئولیت‌های سخت و دشوار پیموده‌ام.

امروز خبر رسید که شورای نگهبان، مانع ورود این خادم کوچک ملت ایران در انتخابات مجلس خبرگان شده است. اینک لازم می‌دانم چند نکته را در این رابطه با شما که صاحبان اصلی کشور و ولی‌نعمتان نظام هستید، در میان بگذارم:

۱– آنان که با انگیزه‌های سیاسی دست به رد صلاحیت اینجانب زده و هزاران نفر از داوطلبان مجلس شورای اسلامی را نیز به دلایل عمدتاً سیاسی رد صلاحیت کرده و حق مشارکت مردم را از آنان سلب نموده‌اند، نه مالک انقلاب و کشورند و نه صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از خدمتگزاران صدیق و دلسوز کشور را دارند.

۲– گرچه در زمان ثبت‌نام هم، می‌شد حدس زد که وقتی عده‌ای در دو انتخابات قبلی به جرم حمایت از روحانی رد شده‌اند، خود روحانی را هم رد کنند؛ اما من نمی‌توانستم به بهانه عمل نادرست دیگران، به وظیفه‌ای که خود درست تشخیص می‌دادم عمل نکنم. این بار هم به عشق مردم و برای پیشگیری از خطراتی که میهن را تهدید می‌کند، خود را در معرض حملات و تعرضات قرار دادم.

اینک حجت تمام شده است و شاهدی روشن و غیرقابل انکار بر رویکرد حذف‌گرایانه و ضد قانون اساسی جریان اقلیت تمامیت‌خواه حاکم، پیش چشم ملت ایران آشکار گشته است.

۳ – شورای نگهبان قانون اساسی به جای آن که با مصوبه اخیر خلاف قانون اساسی مجلس که حق انتخاب مردم در انتخابات را محدود می‌کرد، مخالفت کند، با تأیید آن مصوبه و صحه گذاشتن بر اقدامات غیرقانونی هیأت‌های اجرایی و نظارت، عملاً جریان مأیوس‌سازی مردم از انتخابات را تقویت کرد و نه فقط در گفته صریح سخنگوی این شورا، که در عمل هم، خود را نسبت به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، بی‌مسئولیت نشان داد. این واقعیت تلخ، در تضاد روشن با خواست رهبری است که زمینه‌سازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات را وظیفه همه نهادها برشمردند.

۴– با این شواهد روشن، دیگر تردیدی نمی‌ماند که اقلیت حاکم، رسماً و علناً کاهش حضور مردم در انتخابات را می‌خواهند. آن‌ها می‌خواهند انتخابات و صندوق را از تعیین‌کنندگی در سرنوشت مردم بیاندازند تا خود بتوانند با تصمیمات محفلی، سرنوشت مردم را تعیین کنند. به این سبب، هم اکنون نیز، بیش از پیش باید بر اهمیت رأی مردم و تعیین‌کنندگی صندوق رأی پای فشرد و به نقشه حذف صندوق و حذف جمهوریت از نظام اعتراض کرد. راه اعتراض هم جز صندوق نیست. باید راهی یافت که «رأی اعتراضی» صدای رسای مردم ایران شود. باز هم معتقدم باید در انتخابات شرکت کرد اگرچه مرا هم رد کرده باشند. باید با رأی، اعتراض کرد. رأی ندادن، عمل به خواست آن‌هاست که می‌خواهند ما رأی ندهیم و به تدریج مردم را از حق مسلم «انتخاب» محروم نمایند. لذا وظیفه نمایندگان مقبول سیاسی مردم است که شیوه رأی اعتراضی را به آنان نشان دهند.

۵– از این آقایان باید پرسید آیا در این تصمیم، شما بی‌طرفی سیاسی را رعایت کرده‌اید؟ شما اگر نیت سیاسی جانبدارانه نداشتید، به کدام دلیل قانونی، صلاحیت کسی که بیشترین سابقه نمایندگی مردم در نظام را داشته و تا امروز، پنج دوره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده است، سه دوره نماینده مجلس خبرگان بوده است، دو دوره رئیس‌جمهور منتخب مردم بوده است، عضو و رئیس اصلی‌ترین شوراهای تصمیم‌گیری نظام بوده است را زیر سؤال برده‌اید؟ اگر نیت جانبدارانه سیاسی ندارید و از ترس رأی‌آوری او خود دست به کار حذف پیشاپیش نشده‌اید، چرا این دلایل را با مردم در میان نمی‌گذارید؟ و اگر نیت سیاسی جانبدارانه داشتید، آیا این عملکرد، صلاحیت شما در نظارت منصفانه بر انتخابات را از شما سلب نمی‌کند؟

۶ – باید پرسید آیا این رویکرد، به نفع نظام و کشوری است که پس از عنایت الهی، جز مردم قدرت دیگری به عنوان حامی و یاور ندارد و در مقابله با تهدیدات گوناگون، تنها انسجام و مشارکت مردم است که امنیت و پیشرفت کشور را تضمین می‌کند؟ آیا شما مصلحت نظام را بهتر از مردم و رهبری تشخیص می‌دهید که مشارکت و رقابت را برای یک انتخابات حداکثری لازم می‌دانند؟

۷– باید پرسید آیا این رویه حذف و طرد خادمان مردم و افراد شاخصی که مورد اعتماد مردمند، اعتماد مردم به نظام را بالا می‌برد یا به اعتماد عمومی ضربه می‌زند؟ آیا سرمایه اجتماعی کشور و نظام با این محدودیت‌ها و رد صلاحیت‌ها افزایش می‌یابد و جوانان را به آینده کشور و نقش‌آفرینی در سرنوشت خود، امیدوارتر می‌کند یا آنان را از اصلاح امور کشور مأیوس می‌کند؟ بدیهی است اینگونه اقدامات خودسرانه که با استناد به نظارت استصوابی و تفسیر ناصحیح و سلیقه‌ای از قانون اساسی صورت می‌گیرد، نه تنها اراده اینجانب را در ادامه راه دفاع از حقوق ملت و ایران عزیز و نظام جمهوری اسلامی سست نخواهد کرد بلکه با افتخار اعلام می‌دارم همچنانکه در دوران سخت دفاع مقدس و بحران‌های مختلف داخلی و خارجی که دامنگیر کشور بوده است همواره در راه اعتلاء و سربلندی کشور و ملت ایران به طور خستگی‌ناپذیر تلاش کرده‌ام به پیمان خود با ملت وفادار بوده و تا پایان عمر همچنان به عنوان خادم ملت در کنار مردم صبور و شریف ایران خواهم بود و عمیقاً اعتقاد دارم که تنها راه رهایی کشور از تنگناهای کنونی و تحقق آرمان‌های انقلاب در دستیابی به توسعه و تحکیم ارزش‌های اخلاقی، تکیه بر آراء مردم، حفظ وحدت ملی، تعامل سازنده با جهان و همسایگان و تغییر رویکرد حکمرانی در جهت تأمین منافع ملی کشور است.

پروردگارا، ما از این که دسترنج این انقلاب عظیم اسلامی، که خون و آبروی عزیزترین سرمایه‌های این ملت برای آن ریخته شده است، این چنین بر باد می‌رود، رنجیده خاطریم. قرار بود در این نظام، خود این مردم، سرنوشت خود را تعیین کنند نه آن که اقلیتی چند نفره انتخاب آنان را به آنان دیکته کنند. این اسلامی نبود که به مردم معرفی شده بود و این آن امانتی نیست که مردم به پایش جان و جوانی دادند.

خدایا تو بارها در لحظه‌های خطر تأییداتت را به این مردم ارزانی داشته‌ای. اکنون نیز دادرس این مردم نجیب و صبور و قهرمان باش. خدایا این ملت را از آسیب انحصارطلبان و حاسدان و متملقان و تفرقه‌افکنان مصون بدار. خدایا صلح و عدل و آزادی و آبادی را به کشور ارزانی دار. پروردگارا میهن‌مان را از دشمن و خشکسالی و دروغ در امان نگهدار.

حسن روحانی

۱۴۰۲/۱۱/۰۴

۲۱۹۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1864873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 51
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    تایید هم می شد رای نداشتن ولی بهانه دستش افتاد .
  • بازنشسته IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    درود بر مرد سختیها....
  • عبدالله IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    آفرین
  • احمد IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    برو استراحت کن یه کم
  • ملت ایران IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    خالص سازی حداکثری... انتخابات فقط یک شوی نمایشی بیشتر نیست...
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    ردصلاحیت دیگه عجیب نیست چه هاشمی بزرگ چه روحانی امروز
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    ایشون نباید رد میشد جریان ها را آزاد بزارید
  • IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    190 9
    آقای روحانی از گردونه بیرون افتادن هر روز قرعه بنام یکیست
  • رونالدو IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    علی برکت الله
  • IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    75 18
    خب نامه رسمی ای به شما دادند همان را خودتان منتشر کنید
  • جانباز جنگ تحمیلی IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    الحمدلله رب العالمین خدای شما شاهدیم که در شورای نگهبان چگونه اعمال سلایق می کنند ومجریانی خود رادر صداوسیما می گمارند تا یک شخص مناظره یا مباحثه کنند و این جوانان که زمان صدر انقلاب را درک نکرده اند بدروغ به آنها الهام می کنند که اصلاح طلبان در انتخابات قبل رای نیاورده اند ومردم از آنان روی گردان شده اند و در این انتخابات نیز شورای جبهه پایمالی (پایداری) و اصولگرا ی خودرا تافته جدا بافته از دیگران می بینند شورای به اصطلاح نگهبان فقط نگهبان جناح رقیب اصلاح طلبان است وتمام اصلاح طلبان را جنتی با کارت قرمز از میدان مبارزه خارج کرده ومدعی هستند که اصلاح طلبان رای ندارند دروغی بزرگتر از این نداریم وافراد که ازجناح خودشان تائید کرده ومدعی هستند که اینبار چند برابر انتخابات قبل کاندید تائید شده است اما فقط از یک جناح جناب آقای جنتی مجلس ودولت یک دست فعلی کدام مشکل کشور حل کرده اندافرادی که تائیدمی شوند بنا به دفاعیه قوه قضائیه در تدوین لایحه حجاب وعفاف ک۱۰ نفر درکمیسیون قضائیه وحقوقی ۱۴۲ علط داشتن که ۲۳ مورد آن غلط املایی بود آیا خجالت نمی کشید که چنین مجلسی را تدارک دیده اید.باعث شرمندگیست.
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    اصول گرا اصلاح طلب ندارد همتون سر و ته یه کرباسید...
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    از قدیم گفتن،راست گفتن :انقلاب بچه های خودش رو میخوره
  • ارسلان پنجه IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    98 17
    به نظرم این سیاست و رد کردن روحانی به ریاست جمهوری اینده ارتباط خیلی نزدیک داشته باشد می خواهند از الان ایشان را که از اول انقلاب در پستهای کلیدی جمهوری اسلامی بوده در نزد ملت خدشه دار کنند
  • IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    71 30
    فدای شهامتت
  • IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    شما که میدانید کسی رای نخواهد داد چرا کاندید شده آید ؟؟
  • IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    فرقه ای که از اسم دکتر روحانی هم ترس واهمه دارد مشخص بود که تایید دکتر روحانی عزیز را تایید نمی‌کند انشااله پایدار و سلامت باشید دکتر
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    آخه هیچ فرقی بین هیچکدومتون نمیشه قائل شد. یعنی بود و نبود روحانی و رئیسی و احمدی نژاد و .‌‌.. هیچ توفیری به حال عوام نمیکنه.
  • حسن علوی تبار IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    87 13
    افسوس که شورای نگهبان یکطرفه شده و با خواست مردم ایران هماهنگ نیست.
  • ناشناس IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    95 7
    نیاز به توضیح نیست،مردم در جریان هستند
  • مهدی آذر IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    138 7
    تو ایران ینفر که رییس جمهور میشه 8 سال بعد از هرچیزی تو ایران رد صلاحیت میشه نمیدونم طرف اگه صلاحیت نداشته چطور قبول کردن 8 سال رییس جمهور یه کشور بشه این موضوع تو ایران یه چیز عادی و طبیعی شده مردمم متوجه این جریان شدنو هستن دیگه لازم نیست بما دلیلشو بگن
  • IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    61 91
    آقای روحانی شما دستاوردهای 8ساله خودتان را بگید و انتقاداتی که وارد میکنند جواب بده .دعا کردن را بذار برا بعد
  • رضا بی کس IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    تایید بشی تایید نشی ما رای نمیدیم
  • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    75 51
    درود بر حسن روحانی
  • علی IR ۲۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    واقعا درست میگه شورای نگهبان ازمنافع اقلیت حمایت میکنه ولاغیر
  • سعید IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    حیف قدر شما را حالا میفهمیم حیف شد اقای روحانی واقعا الان بهت نیاز داریم مامردم