دانش‌آموزان و طلاب با استعداد بدون کنکور معلم می‌شوند

سالانه حداقل ۱۰ درصد ظرفیت جذب در مقطع کارشناسی دانشگاه فرهنگیان به جذب دانش آموزان و طلاب نخبه دارای استعداد برتر در حوزه‌های مختلف اختصاص می‌یابد.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مدت دو سال و به صورت آزمایشی، سالانه حداقل ۱۰ درصد ظرفیت جذب در مقطع کارشناسی دانشگاه فرهنگیان به جذب دانش آموزان و طلاب نخبه دارای استعداد برتر در حوزه‌های مختلف اختصاص می‌یابد و این دانش‌آموزان و طلاب بدون شرکت در کنکور و تنها با شرکت در مصاحبه و انجام ارزیابی تکمیلی از سوی یک هیات جذب و گزینش، وارد دانشگاه فرهنگیان شده و معلم می شوند.

در گزارش ایسنا آمده که، آبان ماه سال جاری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادی در راستای معلم شدن دانش آموزان با استعدادهای برتر به این شورا ارائه کرد.

دو ماه بعد «آئین‌نامه جذب و پذیرش استعدادهای برتر ملی در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی، هنری، تربیتی، قرآنی و ورزشی در دانشگاه فرهنگیان» در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و ۱۲ بهمن نیز برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد.

هدف از این اقدام کیفیت‌بخشی به نیروی انسانی آموزش‌وپرورش از طریق ارتقاء سطح ورودی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان با تمرکز بر استعدادهای برتر دانش‌آموزی عنوان شده است که طبق آن افراد دارای استعداد برتر ملی در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی، هنری، تربیتی، قرآنی و ورزشی اعم از دانش آموزان و طلاب می توانند بدون شرکت در کنکور دانشگاه فرهنگیان و به صرف قرار گرفتن در فرآیند گزینش و احراز صلاحیت از طریق هیات جذب و گزینش، دانشجو دانشگاه فرهنکیان شده و معلم شوند.

البته این آیین نامه فقط برای مدت دو سال به صورت آزمایشی اجرا و پس از آن با تصمیم ستاد تعلیم و تربیت ملغی یا تثبیت می شود.

کدام دانش آموزان و طلاب بدون شرکت در کنکور معلم می شوند؟

شناسایی استعدادهای برتر از طریق فراخوان عمومی انجام خواهد شد و دانش‌آموزان و طلاب واجد شرایط ذیل با شرکت در فراخوان می توانند امتیازاتی را طبق دستورالعمل های مربوطه کسب کرده و بدون کنکور و صرفا با فرآیند ارزیابی تکمیلی و شرکت در مصاحبه و گزینش در هیات جذب و گزینش جذب دانشگاه فرهنگیان شود:

ـ راه‌یافتگان به المپیادهای ملی و دارندگان مدال‌های کشوری المپیادها با تأیید باشگاه دانش‌پژوهان جوان

ـ برگزیدگان مسابقات رسمی قرآنی، فرهنگی-هنری و ورزشی، در سطوح استانی و کشوری، با تأیید معاونت مربوطه در وزارت یا سازمان رسمی مسئول

ـ برگزیدگان جشنواره‌ها و رویدادهای رقابتی معتبر بنیاد ملی نخبگان (بخش دانش‌آموزی جشنواره جوان خوارزمی، روبوکاپ آزاد ایران و مانند آن)، جشنواره‌های فنی-مهارتی و المپیاد ملی مهارت و مانند آن، برگزیدگان مسابقات ملی ‌دانش‌آموزی (مانند جشنواره پژوهشسراهای دانش‌آموزی و...) و مسابقات رسمی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در سطح ملی، برگزیدگان مسابقات و جشنواره‌های معتبر ملی حوزوی، با تأیید بنیاد ملی نخبگان، سمپاد، معاونت مربوطه در وزارت یا سازمان رسمی مسئول

ـ حافظان کل یا ۱۰، ۱۵ و ۲۰ جزء قرآن کریم، با تأیید سازمان دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی یا معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی

ـ اعضای مجامع ملی تشکل‌های دانش‌آموزی با تأیید بالاترین مقام تشکل

ـ برگزیدگان استانی رویداد ملی استعداد معلمی (راه‌یافتگان به مرحله کشوری)

ـ دارندگان رتبه‌ زیر ۱۰۰۰ کشوری در کنکور (با ضریب تأثیر متفاوت)

جذب تا دو سال پس از دانش آموختگی

نکته حائز اهمیت آن است که پذیرش برای دانش آموزان تا دو سال پس از دانش آموختگی و صرفا برای یک‌بار و پذیرش برای طلاب تا دو سال پس از فارغ التحصیلی از سطح یک و صرفا برای یک‌بار امکان‌پذیر است. از سوی دیگر مدت خدمت سربازی داوطلبان ذکور به حدود سنواتی این آیین نامه اضافه می‌شود.

شرایط عمومی جذب متقاضیان موضوع این ‌آیین‌نامه مطابق با شرایط عمومی استخدام معلم در آموزش‌و پرورش و شرط اختصاصی جذب متقاضیان، موفقیت در کسب حدنصاب یا امتیازات تعیین‌شده در ‌آیین‌نامه است.

اختصاص ۱۰ درصد ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای جذب دانش آموزان با استعداد برتر بدون کنکور

بر اساس آیین نامه یاد شده به مدت دو سال و به صورت آزمایشی، سالانه حداقل ۱۰ درصد ظرفیت جذب در مقطع کارشناسی دانشگاه فرهنگیان بر اساس مجوزهای سازمان اداری و استخدامی کشور و مبتنی بر نیازسنجی نقطه‌ای و همراه با تعیین رشته و شغل‏ محل‌های به‌کارگیری افراد در آموزش‌ و پرورش، به جذب استعدادهای برتر دانش‌آموزی و طلاب اختصاص می یابد. به طوری که این دسته از دانش آموزان و طلاب بدون شرکت در کنکور با ثبت نام از طریق انتشار آگهی عمومی و به صرف احراز صلاحیت و شایستگی معلمی آنها در فرآیند مصاحبه، گزینش و ارزیابی تکمیلی در هیات جذب و گزینش دانشجو دانشگاه فرهنگیان شده و بعدها معلم می شوند.

تشکیل هیات جذب و پذیرش برای ارزیابی دانش آموزان واجد شرایط

در همین راستا و طبق این آیین نامه ابتدا باید هیات جذب و پذیرش متشکل از رئیس دانشگاه فرهنگیان (رئیس هیأت جذب و پذیرش)، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش‌ و پرورش و معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور و چهار عضو حقیقی از میان متخصصان تربیتی، معلمان یا مدیران موفق مدارس با معرفی ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود تا ‌برنامه‌ریزی، راهبری و نظارت بر ‌آیین‌نامه مذکور را به عهده گیرند.

وظایف و اختیارات هیأت جذب و پذیرش

هیأت جذب و پذیرش وظیفه تصویب دستورالعمل‌های اجرایی و تعیین شایستگی‌ها، امتیازات، حدنصاب‌ها، ابزارهای ارزیابی و صلاحیت ارزیابان برای شناسایی و جذب استعدادهای برتر، تصویب دستورالعمل‌های لازم برای اعطای مشوق‌ها، تعیین شرایط پویایی استعدادهای جذب‌شده برای بهره مندی از مشوق‌ها موضوع تبصره ۱ ماده ۹ این آئین نامه و نظارت بر فعالیت‌های دبیرخانه و حسن اجراء آیین نامه مذکور را بر عهده دارد.

همچنین به‌منظور تهیه و تدوین برنامه‌ها و دستورالعمل ها و همچنین برگزاری جلسات هیأت جذب و پذیرش و پیگیری امور مربوط به اجرای ‌آیین‌نامه، دبیرخانه‌ای در دانشگاه فرهنگیان تشکیل خواهد شد که مسئولیت تهیه و تدوین دستورالعمل‌ها جهت تصویب در ستاد تعلیم و تربیت، نظارت عملکردی بر اجرای ‌آیین‌نامه و ارائه گزارش سالانه به ستاد تعلیم و تربیت، رصد احراز شرایط پویایی استعدادهای جذب‌شده برای بهره مندی از امکانات و رسیدگی به شکایات مرتبط با فرآیندهای اجراء ‌آیین‌نامه را بر عهده دارد.

پذیرش چطور انجام می شود؟

پذیرش نهایی متقاضیان با لحاظ کردن نسبت ۶۰ درصد نمره کسب‌شده به عنوان شایستگی تخصصی و ۴۰ درصد نمره به عنوان شایستگی عمومی و اختصاصی در ارزیابی تکمیلی و پس از تأیید گزینش بر مبنای بالاترین امتیازهای کسب شده، انجام و از طریق سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شود.

چه مشوق هایی برای این دانش آموزان و طلاب در نظر گرفته شده است؟

پذیرفته‌شدگان از طریق این ‌آیین‌نامه از اعطای بورسیه تحصیلی تا اتمام دوره تحصیل و ورود به دانشگاه، تسهیلات مربوط به اشتغال به تدریس در مدارس سمپاد و نمونه دولتی، ماندگار، هیأت امنایی در صورت اعلام نیاز و طی دوره‌های پودمان، اعطاء تسهیلات در زمینه تحصیل هم‌زمان در دو رشته در دانشگاه‌های دولتی، حوزههای علمیه و دانشگاه فرهنگیان در رشته‌های متناسب یا دو رشته معلمی در دانشگاه فرهنگیان و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، اعطاء تسهیلات برای ایفاء مسئولیت اجتماعی به‌ویژه برای خدمت در مناطق محروم در قالب پژوهانه و ارتقاء و اعطاء تسهیلات در انتخاب محل تحصیل و محل خدمت و سنوات آغازین خدمت و کاهش محدودیت‌های مربوط به مأموریت و انتقال درون آموزش وپرورش و اعطاء تسهیلات مرتبط با دستورالعمل‌ها و ضوابط انتصابات، ارتقاء شغلی و تصدی مسئولیت بر اساس مقررات مربوط به جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی کشور بهره مند می شوند.

به گزارش ایسنا، پیش از این رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در گفت و گو با ایسنا درباره جزئیات این مصوبه توضیح داده بود «شاخصه این دسته از دانش‌آموزان برای معلم شدن بدون شرکت در آزمون کتبی، داشتن مدال یا مقام ملی است. در واقع این دانش آموزان می‌توانند در کنکور دانشگاه فرهنگیان نیز شرکت کنند اما دیگر لازم نیست در آزمون تربیت معلم شرکت کنند و این دسته از دانش‌آموزان بدون کنکور و از طریق احراز صلاحیت در کانون‌های ارزیابی وارد دانشگاه فرهنگیان می‌شوند.»

وی همچنین تاکید کرده بود که سابقه تحصیلی دانش‌آموزان برای جذب آنها در دانشگاه فرهنگیان مد نظر قرار می‌گیرد: «سابقه تحصیلی این دانش‌آموزان در قبولی آنها برای دانشگاه فرهنگیان نیز تاثیر دارد. برای قبولی این دانش‌آموزان در دانشگاه فرهنگیان بدون برگزاری آزمون کتبی نیز سابقه تحصیلی به همان اندازه کنکور، تاثیر دارد. در نهایت نیز توانایی این دانش‌آموزان برای معلم شدن در کانون‌های ارزیابی مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر تایید شوند در مسیر معلم شدن قرار می‌گیرند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1872015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    163 1
    بعد استعدادشون رو کی تشخیص میده؟
    • IR ۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      126 2
      یه بی استعداد خودی
    • IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      79 3
      جالبه که اولین مخالفان آموزش و پرورش مدرن به سبک امروزی در بدو ورود به ایران همین آخوندا بودن اما الان برای به دست گرفتن آموزش و پرورش مدرن از روی بقیه با تانک رو میشن!
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    168 9
    چرا مثل همه آدم ها کنکور نمیدهند مگر نه اینکه نخبه هستن !!! پس براحتی در کنکور قبول میشن ........ بگید داستان چیز دیگری است میخواهید یکسری طلبه ... را معلم کنید ..
  • معلم IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    195 7
    میخواید طلاب رو بزور تو همه جا، جا بدید اونو بگید، چرا بیخودی کلمه دانش آموزان رو به اونها اضافه می کنید؟ دانش آموزان با استعداد که تو این کشور جایی ندارند. طلاب هم که با استعداد نیستند.
    • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      114 3
      گل گفتی
  • هموطن IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    124 4
    ماشاالله همه ی طلاب با استعداد هستن !
  • انسانی IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    112 5
    اینو دیگه همه میدونن که کلا طلاب بااستعداد هستن واز موفقیتهای انها در عرصه پهناور مدیریت موفق کشور مطاع اند.@
    • IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      47 7
      اینو خوده طلبه ها نوشتن
  • علب IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    60 1
    واقعا شوخی نیست
  • بز نام IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    82 4
    ای وای چطور این طلبه ها در آموزش و پرورش جا پا باز کردن
  • آسمان آبی IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    121 3
    با این روش فاتحه آموزش و پرورش خونده است علم رو دارید نابود میکنید
    • ایدا IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      51 2
      هدف هم همینه . نابودی علم
  • ح IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    104 5
    واقعان تاسف داره که هر کس دراین مملکت جای خودش نیست طلبه اصلان کارش در مدرسه نیست
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    100 1
    صد سال برگردید عقب، همین قشر معتقد بودن مدرسه یه توطئه س برای اینکه مکاتب جمع بشه و تدریس ریاضی و شیمی جای قرآن خوندن رو بگیره. حالا اومدن ادعا میکنن میتونن جای معلم آموزش دیده همون درس ها رو بگیرن چون طبق متن "برگزیده مسابقه قرآنی" هستن. همه چیز رو با این دخالت های نابلدانه نابود کردید، اینم روش. حق الناس سیخی چند؟
    • IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
      73 0
      شانس آوردیم مدرسه و دانشگاه و وزارتخونه و بانک ، فرودگاه، دادگستری و بورس وبیمه و....قبلا توی این مملکت تاسیس شدن وگرنه همشون از دید آقایون نماد غربی هستن و برای هرکدوم از اونها سالها باید خون دل میخوردیم تا بهشون ثابت کنیم برای پیشرفت مملکت لازمن.
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    68 0
    شورای انقلاب فرهنگی نهادی فراقانونی که هر روز -به خصوص در دوره جدید- یه تصمیم خلق الساعه می گیره و احساس می‌کنه خیلی هم با شجاعت داره عمل می‌کنه. ولی بدون کارشناسی و فقط در جهت منافع گروهی خاص و اقلیت . غافل از اینکه تندروی همیشه عاقبتش پشیمونیه. واقعا حیف ایران
  • IR ۱۷:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    68 2
    طلاب باید تبلیغ دین کنند نه در کارهای دولتی وارد شوند
  • US ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    15 2
    بخت برگشته چون پول توش نیست از حوزه نمیان معلم بشن
  • سید IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    1 43
    چرا خبر آنلاین اهبار دروغ مینویسی چی گیرت میاد میتونی این موضوع رو اثبات کنی؟؟؟؟
  • IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    44 0
    به این میگن اشتغالزایی برای خودی ها
  • IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    40 2
    نه سربازی میرن نه کنکور اینا مگه غیر مردم
  • اسما ایرانی IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    34 1
    آقا چه کنکوری، این نخبه‌ها چه مقالات یا خدماتی کرده‌اند، یه اسم می‌گذارند، بورسیه و شغل هم می‌دهند، بعد می‌گویند مغزها فرار می‌کنند، این مغزها بمانند متلاشی می‌شوند، دکترها و مهندسان سهمیه ای، حالا هم معلمان سهمیه ای، وای به حال این مملکت با این همه نخبه
  • حاج علی IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    29 0
    در مقیاس ولی دانش اموزان به رفراندوم بزارید وگرنه روزی میرسه خیلیا تا بتونن مهاجرت و اونی هم که نمیتونه بجه شو از مدرسه میگیره و خودش عهده دار اموزشش میشه
  • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
    28 0
    چه شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟