عضو کمیسیون اصل نود می گوید: طرح آبرسانی اضطراری به خرمشهر سبب شده است تا برای قابل استفاده کردن آب از تصفیه خانه قدیمی استفاده شود که با توجه به ضدعفونی نکردن لوله‌ها کیفیت آب مطلوبیت لازم را ندارد.

 به گزارش خبرآنلاین، در جلسه علنی امروز مجلس بعد از قرائت گزارش کمیسیون اصل 90 قانون اساسی درباره اعلام مغایرت برخی از مواد اساسنامه سازمان هدفمندی یارانه‌ها با این قانون، گزارش دوم کمیسیون ی در خصوص عملکرد وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان در مورد طرح آبرسانی غدیر و تامین آب شرب شهرهای خرمشهر و آبادان  در صحن علنی توسط  غلامرضا اسداللهی عضو این کمیسیون قرائت شد.
گزارشی که مشتمل بر مشخصات فنی و چگونگی پیشرفت فیزیکی طرح طبق اظهارنظر معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، بازرسی کل کشور و وزارت نیرو بوده است.
  اسدالهی که می گفت برای تهیه این گزارش اعضای کمیسیون به خرمشهر سفر کردند، افزود:برای بررسی کیفیت نامطلوب و کمبود آب شهرهای خرمشهر و آبادان کارشناسان کمیسیون اصل 90 به اتفاق نمایندگان خرمشهر و آبادان با دست‌اندرکاران و نمایندگان پیمانکار و مشاور در محل فرمانداری خرمشهر و هم‌چنین با تعدادی از مردم و امام جمعه شهر ملاقات کردند.
در این گزارش آمده است: طرح آبرسانی غدیر به منظور انتقال آب از محل سد تنظیمی کرخه به مناطق شمال غرب خوزستان و مناطقه مرکزی و جنوبی خوزستان (شامل شهرهای اهواز، شیبان، شادگان، آبادان، خرمشهر و روستاهای مجاور این شهرها) در دی ماه 1387 با اعتباری معادل 13 هزار میلیارد ریال به پیمانکار واگذار شده است.
این گزارش می‌افزاید: کل جمعیت تحت پوشش این طرح در سال افق طرح یعنی 1415، معادل 4 میلیون و 700 هزار نفر و نیاز مصرفی آن به میزان 24 متر مکعب در ثانیه برآورد شده است.
در این گزارش مندرج است: منبع تأمین آب طرح دریاچه تنظیمی کرخه بوده که به سد دز تبدیل شده و از سد کرخه به عنوان پدافند غیر عامل استفاده خواهد شد. اجرای طرح به صورت ترک تشریفات مناقصه به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء واگذار شده که موظف شده کیفیت آب تولیدی را مطابق استاندارد ملی 1053 تحویل دهد. برای اعمال نظارت و کنترل عملیات اجرایی قراردادی با شرکت مهندسین مشاور مهاب قدس منعقد شده است.
کمیسیون اصل 90 در 3 اولویت‌بندی آورده است: در اولویت اول بنا نبوده که آب از سد دز به شهرهای مذکور منتقل شود. ظرفیت انتقال این خط 2/2 متر مکعب در ثانیه است، در حال حاضر مجموعه فعالیت‌های اولویت اول حدود 54 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بهره‌برداری بخشی از آن (آبرسانی به خرمشهر و آبادان) شروع شده است؛ اولویت دوم آبرسانی از ام‌الدبس تا اهواز و قیصریه و اولویت سوم آبرسانی از سد تنظیمی کرخه تا ام‌الدبس با وزن نسبی 21/18 درصد نسبت به کل طرح است.
کمیسیون اصل 90 در جمع‌بندی و اظهارنظر این گزارش اعلام کرده است: طرح اضطراری آبرسانی به شهرهای خرمشهر و آبادان اولویت اول طرح بزرگ و ملی غدیر بوده که منبع تامین آب را از کارون به حمیدیه منتقل کرده لکن عدم اطلاع‌رسانی این موضوع در هنگام افتتاح طرح اضطراری چنین القاء کرده که این طرح اساسا اجرای نشده است.
در بخش دیگری از این جمع‌بندی و اظهارنظر مندرج است:‌ تسریع در اجرای طرح اضطراری در سوم خرداد سبب شده که اولا تنها یکی از خطوط لوله اجرا شود و ثانیاً آزمایش‌های ضروری و ضد عفونی کردن آنها انجام نشود. عجله در بهره‌برداری از طرح آبرسانی اضطراری سبب شده است تا برای قابل استفاده کردن آب از تصفیه خانه قدیمی استفاده شود که با توجه به ضدعفونی نکردن لوله‌ها کیفیت آب مطلوبیت لازم را ندارد.
کمیسیون اصل 90 در این گزارش پیشنهاد داده است که سریعا خط دوم لوله‌های طرح اضطراری با رعایت استانداردها تعبیه شود و خط اول ضدعفونی شده و آزمایشگاه‌های لازم صورت پذیرد.
در پیشنهادهای این کمیسیون همچنین آمده است: در تأمین منابع مالی اجرای طرح، تسریع و راهکارهای مناسب پیش‌بینی شود و انجام طرح طبق موافقتنامه‌های مبادله شده صورت پذیرد و تاریخ‌های مندرج در آن ملاک عمل قرار گیرد.

/17212

کد خبر 189166

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین