بیتوجهی به مقوله پژوهش در بعضی از برنامههای صدا و سیما، اعم از برنامههای نمایشی و برنامههای زنده و گفتگو محور، به سکهای رایج تبدیل شده است و شاهد غفلت و بیتوجهی روز افزون بعضی از تهیه کنندگان تلویزیونی نسبت به این مقوله مهم میباشیم.
برای اینکه به شکلی روشن و مصداقی در این باره سخن بگوییم، به برنامه «جمع ما» اشاره میکنیم. این برنامه که توسط آزاده نامداری در شبکه دوم سیما اجرا میشود. نمونهای از بیارزش شمردن مقوله پژوهش توسط بعضی برنامه سازان میباشد که به باورهای عمومی و اجتماعی آسیب وارد میسازد. چنانکه در همین برنامه شاهد هستیم یک مجری آن هم با مدرک مدیریت صنعتی که در بخشهایی از برنامه با گرفتن ملاقه در دست به آموزش آشپزی میپردازد، در آیتمی دیگر با اعتماد به نفسی کاذب خود را در جایگاه یک جامعهشناس یا روانشناس قرار داده و در باره مسائل و مباحثی اظهار نظر میکند که به هیچ وجه در تخصص او نیست.
دعوت ازمردی چند زنه به برنامه، یا جوانی بقول مجری عاشق پیشه و یا زن و مردی که دچار طلاق عاطفی شدهاند و یا شبیه سازی چند کودک به افرادی بزرگسال که دچار طلاق عاطفی شدهاند، تنها و تنها زمانی توجیه پذیر است که طی یک فرآیند پژوهشی و تحقیقاتی و با حضور کارشناسان مربوطه انجام گیرد و به چاره اندیشی و گره گشایی منجر گردد. در غیر این صورت دعوت از چنین افرادی آن هم با حضور یک مجری که سعی دارد، اجرایی شبیه عادل فردوسیپور در برنامه نود داشته باشد، حال آنکه جنس متفاوت دو برنامه مذکور، چنین شباهتی را بر نمیتابد، نه تنها گرهای از یک معظل اجتماعی باز نمیکند، بلکه بر تعداد گرهها افزوده و چه بسا مخاطبان را به بیراهه ببرد.
57302
نظر شما