افت آموزش در مدارس دولتی؛ «برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی صف بسته‌اند»/ کنکور باز هم تغییر می‌کند؟

روش سنجش و پذیرش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها یکی دو سالی هست که یا تغییر می‌کند یا همیشه در آستانه تغییر قرار دارد، بعید نیست که اگر امسال روش سنجش دانش‌آموزان مانند سال قبل بود، سال آینده هم همین روش تداوم داشته باشد، شاید آخرین مصوبه کنکوری مجلس یازدهم که حالا به دست اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است یک بار دیگر کنکور را حداقل تا سال ۱۴۰۶ به سبک و سیاق سابق برگرداند.

مظاهر گودرزی: سنجش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌ها بعد از سال‌ها برگزاری آزمون سراسری تغییر کرد، با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد با دو بار برگزاری کنکور در سال سهم اثرگذاری آن برای پذیرش دانش‌آموزان هر سال کمتر و کمتر شود، در عوض این سهم کم شده به مدارس و نتایج امتحانات نهایی برسد، براین اساس سنجش سال گذشته دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی کنکور و تاثیر قطعی ۴۰ درصدی نمرات در مدارس برگزار شد، این سهم‌بندی برای آزمون امسال به وضعیت پنجاه پنجاه رسید و قرار است در سال آینده سهم نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد شود و آزمون سراسری سهمی ۴۰ درصدی در پذیرش دانش‌آموزان داشته باشد. ضمن این‌که دیگر از آزمون دروس عمومی در کنکور خبری نیست و تاثیرگذاری آن‌ها در همان معدل امتحانات نهایی است.

دروس عمومی دو سالی هست که از کنکور حذف شده است

علی‌رغم همه این تغییرات اعمال شده چند روز قبل مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در گفت‌وگو با تلویزیون با بیان این‌که «سال‌ها تلاش شد تا فرآیند آموزش و سنجش برای ورود به دانشگاه‌ها در مدرسه اتفاق بیفتد.» مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را مسیر تحقق این تلاش عنوان کرد و یادآور شد: «با مصوبه اخیر به‌جای این‌که دانش‌آموزان با کتاب‌های تستی وارد دانشگاه شوند الان با اتکا به محتوای آموزشی در مدرسه می‌توانند هم از مقطع متوسطه عبور کنند و با امتیازات آن وارد دانشگاه شوند.»

او بیان کرد: «با شرایطی که فراهم می‌شود بعد از این در دروس عمومی چیزی به‌نام کنکور نخواهیم داشت.»

این درحالی‌ست که حداقل در یکی دو کنکور گذشته دروس عمومی از دانش‌آموزان آزمون گرفته نمی‌شود. علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت دراین‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دروس عمومی دو سال است که از آزمون سراسری حذف شده و متاسفانه دروس فرهنگ ساز از آزمون سراسری به طور کلی کنار گذاشته شده است.»

او با انتقاد از روش جدید سنجش و پذیرش دانش آموزان در دانشگاه‌ها بیان می‌کند: «پیرامون مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی دیده‌بان شفافیت و عدالت ۱۱ ایراد از آن گرفت، ما ایرادات خودمان از این مصوبه را به نهاد ریاست جمهوری ارسال کردیم و درخواست کردیم مصوبه را رد یا اصلاح کنند. طبق این مصوبه نمرات امتحانات نهایی اثر قطعی در نتایج ورود به دانشگاه دارد، از این روی ما اعلام کردیم آموزش و پرورش زیرساخت‌های لازم برای اثرگذاری قطعی نمرات دانش‌آموزان در نتایج ورود به دانشگاه‌ها را ندارد که این موضوع با برگزاری امتحانات نهایی اخیر، بیش از پیش نمایان شد. اگر این مصوبه اصلاح شود ما دیگر شاهد استرس دانش آموزان به خاطر تعدد عناوین درسی امتحانات نهایی نخواهیم بود و در مقابل هم دروس عمومی به کنکور برمی‌گردد.»

افت آموزش در مدارس دولتی؛ «برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی صف بسته‌اند»/ کنکور باز هم تغییر می‌کند؟

آموزش و پرورش فاقد کدام زیرساخت‌ها است؟

امرایی بیان می‌کند: «منظور ما از این‌که زیرساخت لازم در آموزش و پرورش وجود ندارد به چند مورد دارای اهمیت برمی‌گردد، اول اینکه تصحیح اوراق امتحانات نهایی با تصحیح پاسخ‌برگ کنکور متفاوت است، در کنکور آزمون تستی است و توسط دستگاه الکترونیکی تصحیح می‌شود بنابراین احتمال خطا صفر است، اما آزمون تشریحی را چه‌طور می‌توان به‌صورت الکترونیکی تصحیح کرد؟ لذا یکی از ضعف‌های بزرگ همین است، چراکه از نظر یک معلم پاسخ دانش‌آموزی مستحق نمره ۱۸ است اما از نظر یک معلم دیگر پاسخ همان دانش‌آموز مستحق نمره ۱۶، معلم سوم هم به‌عنوان داور نهایی یک نمره می‌دهد، در این وضعیت حتی اگر ۰.۲۵ نمره هم اختلاف نمره مصحح با نمره واقعی او باشد اختلاف زیادی در رتبه کنکور ایجاد می‌کند.»


او ادامه می‌دهد: «همچنین در روش جدید یک یا دو بار کنکور تبدیل به ۳۰ بار امتحان نهایی شده است، در حالی که هدف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش استرس بود، اما همین روش به مراتب استرس را اضافه کرده است، در واقع دانش‌آموز از پایه نهم برای گرفتن نمره خوب به دنبال کتاب‌ها و کلاس‌های تقویتی می‌رود. از طرفی آموزش و پرورش توانایی لازم برای صدور کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی را هم نداشت و همین مسئله سبب تعویق امتحانات شد، وقتی در صدور کارت ورود به جلسه مشکل هست باید پرسید آن‌ها در تراز بندی نمرات به چه شکلی عمل می‌کنند؟ روش ترازبندی بین کسی‌که مثلاً در امتحان زیست سال ۱۴۰۲ نمره ۲۰ گرفته و کسی که در سال ۱۴۰۳ زیست را ۲۰ شده چگونه‌است؟»

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به انتشار تصاویری از برگه سوالات در کانال‌های خبری می‌گوید: «باید گفت در روش جدید سنجش اهمیت امنیت امتحانات نهایی چندین برابر شده است، تاکنون ادعای انتشار سوالات قبل از شروع آزمون نهایی منتفی است اما به هر صورت این تصاویر حین برگزاری امتحان از حوزه‌های امتحانی به بیرون ارسال شده‌اند، اگر هر کدام از این تصاویر منجر به حتی یک تقلب شود با توجه به تعداد حوزه‌های امتحانی باید پرسید امکان رخ دادن چندین تقلب وجود دارد؟ تقلب‌هایی که هر کدام می‌توانند در نتایج ورود به دانشگاه اثرگذار باشند.»

افت آموزش در مدارس دولتی؛ «برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی صف بسته‌اند»/ کنکور باز هم تغییر می‌کند؟

ضعف تحصیلی دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی

امرایی درباره بار مالی روش جدید سنجش و پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها بیان می‌کند: «این نکته را هم باید گفت که در روش جدید، فشار مالی زیادتری برای خانواده‌ها ایجاد شده و گردش مالی درون آموزش را بیشتر کرده است، آموزش مانند کالای اقتصادی نیست، از این جهت مادامی که به مدارس دولتی کم توجه باشیم و مدارس غیر انتفاعی رونق پیدا کنند هزینه‌های آموزش بالا می‌رود، چراکه دانش اموز برای کسب نمرات بهتر سراغ آموزش بهتر است که این آموزش بهتر را در مدارس غیرانتفاعی و خصوصی به دست می‌آورد، این کار خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است که به مدارس دولتی توجه دارند، اما الان با این سیاست جدید برای ثبت نام در مداس غیر دولتی و غیر انتفاعی صف بسته‌اند، اگر مدارس دولتی کیفیت لازم را داشت حتما دانش آموز و اولیا دنبال مدارس غیر دولتی نبودند.»

او ادامه می‌دهد: «امروز برخی از مدارس دولتی از کیفیت لازم برخوردار نیستند و از طرفی کتاب‌های درسی ما لاغر شده است و برعکس شاهد چاق شدن کتاب‌های کمک آموزشی هستیم، ضمن این‌که کمبود معلم هم داریم، همه این عوامل سبب ضعف تحصیلی دانش آموز در مدارس دولتی می‌شود.»

همه چیز منتظر تصمیم‌گیری در تشخیص مصلحت

علی امرایی، درباره تداوم این روش برای پذیرش دانش‌آموزان در دانشگاه بیان می‌کند: «مجلس شورای اسلامی طی یک مصوبه اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمام زیرساخت‌های لازم برای اعمال اثر قطعی نمرات دانش اموزان در نتایج ورود به دانشگاه‌ها را تا سال ۱۴۰۶ ایجاد کند و از آن سال به بعد اثر قطعی معدل اعمال شود، مجلس تصویب کرد تا سال ۱۴۰۶ کنکور به روال سابق برگردد، اگرچه این مصوبه در شورای نگهبان رد شد اما اصرار نمایندگان مجلس سبب شد مصوبه آن‌ها برای تصمیم‌گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود. ما امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه مجلس را درباره اینکه آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۶ مکلف به تامین زیرساخت‌های لازم است، را تایید کند و تا آن سال کنکور به روال سابق برگردد.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1912471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 14
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    270 8
    آموزش و پرورش کلا نابود شده در یک کلام
  • LB ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    233 8
    جامعه طبقاتی شده و به نفع ثروتمندان.. بهترین معلمان را با پول بیشتر به مدارس غیر انتفاعی برده و زمان بیشتر امکانات بیشتر... و فقرا محکوم به زجر و مشکلات بیشتر... خدا از اونی که این طرح رو گذاشت نگذره
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    از فرار کردن از مشکلات ومعضلات کنکور افتاده ایم در سیاهچاله آزمونهای نهای نهنم، دهم، یازدهم ودوازدهم بدون در نظر گرفتن توان کودکان ونوجوانان برای تحمل سنگین اینهمه سخت‌گیری در امتحانات آیا نوجوانان ما فقط باید با ترس امتحانات نهایی بزرگ شوند ؟جایی که در حال حاضر اکثریت رشته های دانشگاهی از اقبال کم یا بسیار کم داوطلبان کنکور مواجه شده اینهمه سخت گیری برای چیست؟مسئولین جوابگوباشند
  • . JP ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    130 7
    کار از کار گذشت
  • . JP ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    59 8
    عججججبببب
  • مژده US ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    سلام ای کاش به نظرات ما اهمیت میدادید. واقعا بچه ها دچار استرس و اضطراب هستند و به سلامت روح و وانشان آسیب رسانده این امتحانت نهایی مسخره در ضمن اصلا عدالتیم وجود ندارد واینکه خرج ما خانواده های بیچاره هم چندین برابر شده. خواهش میکنم تمنا میکنم التماس میکنم کنکور را مانند سالهای قبل برگزار کنید حداقل مرگ یکبار شیون یکبار الان دانش آموزان برای هر درس نهایی چه استرسی تحمل میکنند. زود بریم که غیبت رد نشه حتما ۲۰ بگیریم تراز بگیریم و... از این مرحله عبورکنند دوباره کنکور اردیبهشت. دوباره نهایی. دوباره کنکور تیر آخرش چی از این بچه باقی میمونه هیچی. من خودم به شخصه اگه وضعیت مال خوبی داشتم مهاجرت میکردم واقعا میگم که بچم این همه استرس نکشه. شما فکر میکنید مافیا بر داشتید بخدا چنین نیست پول کتاب تستی جدا پول کتاب تشریحی جدا. واینکه اگر سوالات لو نره وحقی ضایع نشه اگر این متن را میخوانید خواهش میکنم التماس میکنم ترتیب اثر دهید با سپای
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    194 6
    با روش جدید آموزش وپرورش فقط استرس اضطراب ا بین دانش آموزان زیاد کرده و باعث افت تحصیل شده از کجا معلوم که در تمامی مدارس عدالت رعایت میشه ودر روستاهای دور کشورهای محروم سر جلسه به دانش آموز کمک نمی کنند و این حق و الناس هست کاش امتحانات به روش سابق برگرده که دانش آموز با آرامش درس رو بخونندوقصد ترک تحصیل نداشته باشند
  • مهتاب IR ۰۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    147 5
    مصوبه کنکوری شورا،علاوه بر مافیای کنکور، مافیای معدل را هم ایجاد کرده است.
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    138 4
    اگر قرار به برداشتن هست از همین سال بعد بردارید مگه لچه های ما موش آزمایشگاهی هستن
  • محمدی IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    124 4
    به نظر من به عنوان یک مادر که نگران آینده بچه اش است وسطح درامد ضعیف هم داریم این گونه بر گذار شدن کنکور وتاثیر شدید معدل بی عدالتی کامل است تکلیف خانواده هایی مثل من که نمی‌توانند غیر انتفاعی ثبت نام کنند چیه؟پولدارها در غیر انتفاعیهای خوب ثبت نام می‌کنند. معدلهاشون بالا میره بچه من تو مدارس دولتی که امسال یک ماه معلم تو بعضی درسهاشون نداشتند بعدم با ا ون امکانات ضعیف باید با اونها رقابت معدنی کنه که عملا یعنی قرار گرفتن رشته های خوب برای مرفهین است لطفا ازتون خواهش میکنم تصحیح کنید.
  • رحیمی US ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    متاسفانه این مصوبه سر تا ماایراد استرس زیادی رو بر دانش آموزان تحمیل کرده .دبیر ادبیات عربی وقت ندارن خصوصی جلسه بزارن .کتابهای متفرقه ای که برلی نهایی پیشنهاد میشه هزینه بسیار بالایی رو با این اوضاع اقتصادی به ما خانواده ها وارد کرده.کسی که وضعیت مالیش طوری نیست بچش رو غیرانتفاعی خوب بفرسته چه کار کنه؟ باند که آموزش،و پرورش زیر ساخت نداره از صدور کارت و نحوه تصحیحش بگیرید تا تراز بندی و انتخاب رشته. یک کنکور بود و این همه مشکل داشت و بعد از اینهمه سال نتونستن مشکلاتش رو رفع کنن الان از پس ۳۰ آزمون نهایی برمیان معلومه که نه.این در حالیکه حتی بیست و پنج صدم در امتحانات نهایی تغییر ترلز میده و حتی سالی که بفرض بیست گرفتی آخه این چه برنانه ریزی و عدالتیه .لطفا لطفا خبرگزاریها صدای ما خانواده ها باشید.تشکر
  • علی مالتی IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    103 7
    این مصوبه بسیار بسیار استرس زاست همچنین نهایی کردن نمرات دهم و یازدهم یک ظلم آشکار در حق بچه های 16،17 ساله است دانش آموزان در تمامی دوران متوسطهٔ دوم دچار استرس مفرط می شوند که در آینده این دانش آموزان بسیار اثرگذار خواهد بود از زیرساخت های آموزش و پرورش هم که ...
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    89 4
    مدارس دولتی و غیر دولتی هر دو وقت دانش آموزان را تلف می کنند به این علت که روش آموزش غلط است مثلاً آموزش انگلیسی را در نظر بگیرید آیا هیچ مادری به فرزند تازه زبان باز کرده خود گرامر یاد می دهد جواب خیر است ولی یک کودک سه چهار ساله انگلیسی بیشتر و راحت تر از فارغ التحصیل دانشگاهی ما انگلیسی را صحبت می کند و حرف های طرف مقابل را می فهمد.
  • IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    71 3
    با وضعیت موجود چه انتظاری از بچه ها داریم واقعا سخته
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    قطعا کنکور روش عادلانه‌تری است بجای امتحان نهایی کنکور رو 3بار در سال کنن این خیلی به عدالت نزدیکتره و کاملا استرسها رو کاهش میده دنگ و فنگ معدل و پاچه‌خواریهاو غیره رو هم نداره
  • IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    76 7
    مدارس غیر دولتی هم معلم خوب نمیره کلا تعطیله اموزش و پرورش
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    به نظر من معدل تو کنکور بسیار تاثیر گذار خوب است بچه ای که سه سال درس میخونه ومعدل خوب کسب میکنه باید یک فرق داشته باشه با بچه ای که درس نمی خونه
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    من دو فرزند دبیرستانی دارم ، باور کنید مادرشان اینقدر اضطراب دارد که خدا می دونه. روزهای زوج فرزند اول و روزهای فرد فرزند دوم . جالبه اینکه خود بچه ها اصلا براشون مهم نیست که موفق بشوند یا نه و اغلب همکلاسی هاشون هم همینطور هستند. دلیلش هم اینه که بچه ها خیلی خوب متوجه شده اند که در کشور ما درس و دانش مهم نیست بلکه پارتی داشتن و یا پولدار بودن مهم است.
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    119 3
    در اموزش وپرورش را گل بگیرید که فقط استرس خانواده هارو هر روز با یه مصوبه وبخشنامه به درد نخور بالا میبرن دوران مدرسه بچه هامون بدون تفریح وشادی با کتاب های بی محتوا وحفظیات به درد نخور که گذشت ومارو پیر واونارو هم فرسوده کردید بعدم وارد بازار کار میشن ویه حقوق بخور نمیر میگیرن تا ارام ارام بمیرن وتمام وشما مرفهین هم از رنج ما لذت ببرید چه درسی چه کاری ما محکوم به زجر کش شدن هستیم اول خودمون حالا هم بچه هامون
  • خلفی IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    91 8
    طبق آمار سنجش، از هر از 100 نفر دانشجوی دندان و پزشکی، 98 نفر از 3 دهم بالای جامعه و طبقه پولدارا هستن و فقط 2 نفر از دهک های پایین هستن. یعنی دیگه دکتر شدن هم شد آرزو و رویا برای فقیرا
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    83 5
    کل وضعیت سرشار از فاجعه است اموزش پرورش هم یکیش
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۸
    آقا تو رو قرآن همین امسال ورش دارین من خودم تو این چندتا امتحان به کرات دیدم که یه سریا تقلب میکنن خب اینطوری که نمیشه آخه الان حق امثال من که تقلب نمیکنیم داره ضایع میشه. متقلبا نمره بهتر و بعدم رتبه بهتر میگیرن