اعتراض پنج چشم به چین برای دزدیدن نظامیان غربی!

دولت چین این روزها در حال استخدام خلبانان نظامی فعال و بازنشسته از آمریکا و دیگر کشورهای غربی است تا نیروی هوایی خود را تقویت کند و استراتژی‌های هوانوردی غرب را بیش‌ازپیش بیاموزد.

غزال زیاری: چین این روزها در حوزه‌های مختلفی، از مسائل فضایی گرفته تا نظامی در حال پیشرفت است. حالا شرکای «پنج چشم» که متشکل از آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزلند هستند، با انتشار بیانیه‌ای از اقدام عجیب چینی‌ها در استخدام خلبانان باتجربه این کشورها خبر داده‌اند و این اقدام را خطری بزرگ توصیف کرده‌اند.

طبق این بیانیه، ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) با کمک شرکت‌های خصوصی در آفریقای جنوبی و چین، خلبانان سابق جنگنده‌ها را از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، انگلیس، استرالیا، آمریکا و دیگر کشورهای غربی استخدام می‌کند تا با آموزش دادن به خلبانانش، به تقویت نیروی هوایی (PLAAF) و نیروی دریایی (PLAN) کشورش بپردازد.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

به گفته مایکل کیسی، رئیس مرکز ضد جاسوسی و امنیت ملی که زیرمجموعه سازمان اطلاعات آمریکاست، ارتش آزادی‌بخش خلق چین برای جبران کاستی‌هایش به سراغ استعدادهای نظامی غربی رفته تا آن‌ها را برای آموزش هوانوردانش به خدمت بگیرد: «اقدامات اخیر دولت‌های غربی، بر این عملیات تأثیرگذار بوده و ارتش آزادی‌بخش چین همچنان به این رویه ادامه می‌دهد.»

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون نیز دراین‌باره توضیح داد: «پنتاگون از خلبانان آمریکایی انتظار دارد تا استانداردهایی را که طبق آن آموزش‌دیده‌اند، رعایت کنند و این آموزش‌ها را مختص آمریکا نگه دارند.»

هدف چین از این کار چیست؟

دولت چین با پرداخت هزینه‌های بالا به دنبال استخدام خلبانان سابق غربی است تا با آموزش تاکتیک‌های جنگی غربی به خلبانان چینی، در سناریوهای جنگی بالقوه پیشرفت کنند. خلبانان چینی بدین ترتیب ممکن است هر کاری را، از تاکتیک‌های جنگ هوایی گرفته تا فرود روی ناو هواپیمابر، از خلبانان غربی بیاموزند و حتی امکانش هست که این خلبانان، دیدگاه‌هایی در مورد چگونگی خنثی کردن راهبردهای نظامی غرب به چینی‌ها ارائه دهند.

ارتش آزادی‌بخش چین به دنبال آن است تا با بهره‌گیری از مهارت‌ها و تخصص این افراد، عملیات هوایی نظامی‌اش را بهبود ببخشد و بینش بهتری نسبت به تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و رویه‌های هوایی غربی به دست آورد. این موضوع، امنیت سربازان و حتی آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کند. در همین راستا دولت‌های غربی به کارکنان نظامی و عموم مردم هشدار داده‌اند و از این اقدام چین به‌عنوان تهدیدی پایدار و فریبنده یاد می‌کنند.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

نحوه جذب خلبانان غربی

پکن، خلبانان غربی را با کمک شرکت‌هایی خصوصی جذب می‌کند که ارتباطی مخفیانه با ارتش چین دارند. این شرکت‌ها از طریق سایت‌های شبکه‌ای حرفه‌ای به خلبانان بالقوه دسترسی پیدا می‌کنند و به آن‌ها وعده قراردادهای سودآور و فرصتی برای پرواز با هواپیماهای عجیب‌وغریب می‌دهند. بیشترین افراد هدف چینی‌ها، خلبانان نظامی، مهندسان پرواز و کارکنان مراکز عملیات هوایی هستند.

در حال حاضر ده‌ها خلبان سابق غربی مشغول آموزش به مقامات نظامی چینی هستند و خود آن‌ها، خلبانان دیگری را برای آموزش به چین می‌فرستند. این شرکت‌های خصوصی فعالیت‌های مستقلی را در کشورهایی مثل لائوس، سنگاپور و آفریقای جنوبی ایجاد کرده‌اند.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

نگرانی مقامات غربی

این روزها نگرانی‌ها درباره تقویت نظامی چین و مانورهای اخیر این کشور در اطراف تایوان افزایش چشمگیری داشته؛ چین مدعی است تایوان بخشی از خاک این کشور است و تهدید کرده که از زور برای الحاق این جزیره استفاده خواهد کرد.

تردیدی نیست که چین در حال گسترش نیروی هوایی و نیروی دریایی‌اش در مقیاسی بی‌سابقه است و این را می‌توان از افزایش قدرت این کشور در تنگه تایوان و دریای جنوبی چین دریافت. نگرانی اصلی چینی‌ها اینجاست که باوجود افزایش تعداد جت‌های جنگنده‌اش در زرادخانه‌ها و توسعه سومین ناو هواپیمابر این کشور، آن‌ها هنوز خلبانان جنگنده با مهارت کافی برای پرواز با این هواپیماها در اختیار ندارند و از این ‌رو درصدد رفع این مشکل برآمده‌اند و همین موضوع نگرانی مقامات غربی و هشدار شرکای اطلاعاتی را به همراه داشته.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

در سال‌های اخیر گزارش‌ها حکایت از آن دارد که چین از سال ۲۰۲۲، خلبانان بازنشسته جنگنده‌های غربی (از آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان) را برای آموزش خلبانان نیروی هوایی و دریایی‌اش به کار گرفته و این شکار غیرقانونی همچنان ادامه دارد. سال ۲۰۲۲ بود که دانیل دوگان، خلبان سابق تفنگداران دریایی آمریکا در استرالیا به دلیل تعلیم به خلبانان نظامی چینی برای فرود روی ناوهای هواپیمابر، دستگیر شد. این قابلیت فرود، نکته‌ای حیاتی برای نیروی هوایی چین در عملیات حیاتی دریایی علیه تایوان، آمریکا و متحدان منطقه‌ای‌اش به شمار می‌رود.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

اما چینی‌ها بیش از هر چیز، به دنبال به خدمت گرفتن چه افرادی هستند؟ خلبانان ناتو، نگهبانان، پرسنل مرکز عملیات هوایی و سایر کارشناسان فنی بیش از هر فرد دیگری می‌توانند بینش‌هایی در مورد تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و رویه‌های هوایی آمریکا و ناتو در اختیار آن‌ها قرار دهند.

غربی‌ها برای مقابله چه می‌کنند؟

کشورهای غربی اقدامات متعددی را برای مقابله با این شکار چینی‌ها انجام داده‌اند. در ژوئن ۲۰۲۳، دولت آمریکا ده‌ها کسب‌وکار مرتبط با دولت چین را به فهرست سازمان‌های تحت محدودیت‌های تجاری‌اش اضافه کرد که در این لیست، نام آکادمی پرواز آزمایشی آفریقای جنوبی و یک شرکت دولتی چینی دیده می‌شد که هر دو شرکت با استخدام غیرقانونی خلبانان مرتبط بودند.

انگلیس هم در سپتامبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که اعضای سابق نیروهای مسلح انگلیسی که خلبانان چینی را آموزش می‌دادند، از نظر قانونی مسئول شناخته می‌شوند و به دلیل تبادل استراتژی‌های نظامی با یک کشور متخاصم تحت پیگرد قانونی قرار دارند.

چین، خلبانان آمریکایی را برای آموزش دادن نظامیانش جذب می‌کند

در ژانویه ۲۰۲۴ هم مقامات آمریکا و ناتو کنفرانسی را با نام "ایمن‌سازی تخصص نظامی ما از دشمنان"، برای بررسی چگونگی مقابله با استخدام نیروهای چینی تشکیل دادند و در این کنفرانس درباره بهترین شیوه‌ها، هدف‌گیری متقابل و نحوه مبارزه با تهدید نوظهور برای امنیت آمریکا و ناتو بحث و گفتگو شد.

منبع: eurasiantimes
۵۴۳۲۱

کد خبر 1917974

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    15 1
    این یعنی مبارزه برای منافع ملی. ایران هم باید ابتدا نخبه های داخل روکمک کنه وهرچی که لازم دارن براورده کنه وسپس بدنبال نخبه های دیگرکشورها در امورنظامی وتجهیزات نظامی وصنعتی وهرچی که بدرد کشورمیخوره باشه. ایران همیشه بایداماده باشه چون دشمنان همیشه درکمین هستند!!
  • آرش IR ۰۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    22 4
    بارها اشاره کردم که چین وروسیه بخاطر اینکه سیاست خارجه مارا کاملا میشناسند واز حال وروز ما هم با خبرند وکینه بی دلیل ما رو نسبت به غرب وامریکا رو ازبر هستند ومیدونندما گزینه دیگری جز این دو کشور نداریم از گفتن مواضعی که بر خلاف منافع ماست هیچ ابایی ندارن نمیدانم چرا وقتی این کشور با مواضع خود تمامیت ارضی مارو زیر سوال میبردچرا ما سفیر احضار میکنیم جرا بیانیه میدیم ایا این نوع واکنش از سر ضعف نیست ما چرا مقابله به مثل نمیکنیم مگر چین کم مشکل دارد برسر جزایر برسر تایوان در مرز هند خوب ما هم نقطه ضعفش را پیدا کنیم مثلا رو تایوان خیلی حساس هستند ما هم درجا بعد از اضهار نظر چین بر سر جزایر سه گانه ما دوتا کارشناس بیاریم تو صداسیما واز استقلال تایوان حمایت کنیم متاسفانه ما نگران از دست دادن حمایت چین وروسیه هستیم یک بار برای همیشه یک سیاست درست رو در پیش بگیریم بخداوندی خدا اگر رابطه ما با امریکا واروپا عادی بود خیلی بهتر میتونستیم از فلسطین دفاع کنیم ومجبور نبودیم این دو کشور هزار رنگ رو تحمل کنیم اکنون با ظهور قدرتهای دیگه وشروع جهان چند قطبی بهترین فرصته
    • مانی IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      7 2
      عمو جان اونها با ما کینه دارند و البته با دلیل!
    • علی پوراحمد IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      3 8
      اینکه ابر قدرت‌ها قابل اعتماد نیستند درست هستش ولی ما کینه ای از آمریکا و غرب نداریم . اگر اونها دست از زیاده خواهیها شون بردارند ایران هیچ مشکلی با اونها نداره . بعد فعلا وقت این بحثها در این زمان حساس نیست و اول باید به فکر تشکیل یک دولت قوی بود و افتادن کارها روی ریل بعد وارد نشدن احساسی به این قضیه است . اینکه فکر کنید ما چون با جهان غرب مشکل داریم مجبور هستیم به این کشورها باج بدیم سخت در اشتباه هستید . اینها ميدونند در صورت رویارویی با آمریکا، تنها کشوری که می‌توانند رویش حساب کنند ایران است و امضاء این نوع بیانیه ها که هیچ ارزش اجرایی ندارد نوعی بازی با اعراب است . چین می‌داند دز صورتی که بخواهد منافع ملی ایران را سبک بشمارد هیچ انرژی به کشورش نخواهد رسید .‌البته همین که اعراب مجبور شده اند از آن مواضع چند سال پیش خود کوتاه بیایند نشان از درست بودن سیاست راهبردی ایران است .‌
  • حق گو IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
    6 0
    ان شا الله که هرچه برای ایران آرزو دارید و داشتید توی یقه و پاچه خودتون بره درگیر همدیگه باشید به حول و قوه الهی شرتون رو برگردونه به خودتون افعی های ابلیس زاده و شراب زاده
    • IR ۱۸:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
      11 0
      دقیقا همانطور که روسیه الان بلایی سرش اومده که در دهه ۶۰ با حمایت از صدام حسین کلی تسلیحات به عراق داد برای ویران کردن ایران عزیز وان همه شهید پر پر شدن جوانان ایران عزیز وحالا خدا توی کاسه خودش گذاشته به قول قدیمی ها از مکافات عمل غافل مشو
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      0 1
      ۱۸:۳۱ حمایت‌های آمریکا و آلمان و فرانسه رو کور بودی ندیدی؟ میزان حمایت‌های این سه تا روی هم بسیار مخرب‌تر از حمایت‌های شوروی بوده.
    • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
      0 1
      چون زلنسکی قبلا فیلم بازی میکرده و فیلمهاشو پوتین دیده واسه همین پوتین خیلی ازش میترسه . احتمالا نوبت بعدی پوتینه خخخخ. مطمئن باشید.
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    4 0
    کلا کمونیست یعنی کثافت و متجاوز!!
  • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    2 1
    به هیچ کشورکمونیستی درجهان نبایداعتمادنمود،درتموم جهان حتی یک مملکت خلقی وکمونیستی وجودنداره که مردمش درازادی ورفاه باشن ولی برعکس این موردفراوان مثال کره شمالی که حتی دانستن اخبارجهان اعدام درپی داره،ورفتارچین بابوداییان ومسلمونها ودیگرادیان
    • IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
      0 1
      خسته نشدید از نوارخالی پر کردن و چرت و پرت گفتن‌های تکرای و غلط؟! متوسط رفاه در چین بالاتره یا اکثر کشورهای آمریکای لاتین، اغلب کشورهای قاره آفریقا یا بسیاری از کشورهای خاورمیانه‌ که غیرکمونیستی هستند؟ هی آزادی آزادی هم نکن بچه جان؛ تو اصلا نمیدونی آزادی چیه، برای امثال شماها آزادی دقیقا همون چزی هست که توی غرب متداوله، نه کمتر، و نه بیشتر. اون حکم اعدامم که نهایت طنازی بود
  • محمد ع IR ۰۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
    1 0
    اخه این جفنگیات که گفتید چه ربطی به موضوع داره من یه پیشنهاد خوب برای چینی‌ها دارم خلبان‌های ایرانی دوره دیده در آمریکا با لحجه های تگزاسی حتی خود آمریکایی ها از نبوق خلبانان ایرانی شگفت زده شدن نشستن روی ناب جنگی که خوراکشونه
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۴
    0 0
    سیاست واقعا چیز عجیبیه...نه سرش معلومه نه تهش ...خدا ب دادمون برسه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین