سرمایه بانک مرکزی از 25هزار میلیارد ریال به 28 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

پنجاه و يکمين مجمع سالانه بانک مرکزي(سال مالی منتهی به 1389) با حضور رئيس جمهور، رئيس کل بانک مرکزي، وزير امور اقتصادي و دارائي، معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور، وزير نفت ، وزیر صنعت ، معدن و تجارت و جمعي از مقامات پولي و بانکي کشور در محل سازمان توليد اسکناس و مسکوک اين بانک برگزار شد.

در اين مجمع ابتدا محمود بهمني، رئيس کل بانک مرکزي، گزارشي از عملکرد بانک مرکزي در حوزه‌هاي مختلف پولي،بانکي و اقتصادي ارايه کرد. وی دستاوردهاي بانک مرکزي در حوزه اقتصادي را بسيار ارزشمند توصيف کرد و عملکرد اقتصاد ايران در سال 1389 در بخش‌هاي واقعي و مالي را با ملاحظه شرايط پيراموني و مجموعه تعاملات عوامل درونزا و برونزاي اقتصاد قابل توجه دانست.
رئيس کل بانک مرکزي تداوم روند کاهشي نرخ تورم تا اواسط سال و رسيدن آن به حدود 12.4درصد در پايان سال، عليرغم اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ‌ها به عنوان يکي از برنامه‌هاي اساسي اصلاح سازو کار قيمتي در اقتصاد کشور و ورود اقتصاد جهاني به مرحله افزايش تورم، تحقق نرخ رشد 5.5درصدي توليد ناخالص داخلي به همراه مهار رشد پايه پولي و نقدينگي در سطوح 13.7 و 25.2 درصد را از دستاوردهاي قابل توجه اين سال دانست.
به گفته ايشان، اجراي سياست اصلاح قيمت‌هاي انرژي و انتظارات تورمي ناشي از آن مي‌توانست بازار ارز کشور را بسيار متلاطم سازد، ليکن رويکرد مديريتي بانک مرکزي در بازار ارز، که مبتني بر پاسخگويي به نيازهاي فعالان اقتصادي و دسترسي سهل و آسان کليه واردکنندگان به ارز مورد نياز بود، شرايط مناسب را براي اجراي موفق قانون هدفمند سازي يارانه‌ها فراهم آورد.
به گفته بهمني، از تلاش‌هاي جدي بانک مرکزي در سال‌هاي اخير، رصد محورهاي تحريم و جلوگيري از بلوکه شدن دارايي‌هاي خارجي کشور و در عين حال، تامين نيازهاي ارزي واردات کالايي و نيز نيازهاي سرمايه‌اي پروژه‌هاي زيربنايي، به ويژه در بخش‌هاي نفت و گاز و پتروشيمي بوده است در همين راستا بانک مرکزي در سال 1389 با انتقال حدود 17 ميليارد دلار از ذخاير کشور به داخل و توديع آن نزد بانک‌هاي غير دولتي جهت تامين مالي پروژه‌ها، انتشار اوراق مشارکت ارزي و همچنين تنوع بخشي به دارايي‌هاي خارجي (افزايش سهم طلا) و متنوع نمودن سبد ارزي، توانست از جريان تحولات بازارهاي بين‌المللي نيز انتفاع ممکن را کسب کند.
رئيس شوراي پول و اعتبار تاکيد کرد: نظام بانکي کشور در سال 1389 ضمن حفظ ثبات مالي کشور گام‌هاي موثري براي تامين مالي فعاليت‌هاي بخش‌هاي واقعي اقتصاد برداشت. نظام بانکي با هدف رونق بخشيدن به ساخت و ساز مسکن در سال 1389 بر حجم تسهيلات اعطايي به اين بخش افزود؛ به نحوي که در پايان اسفند ماه 1389 ، مانده تسهيلات اعطايي بانک‌ها و موسسات اعتباري غير بانکي به بخش غير دولتي مسکن نسبت به پايان اسفند ماه 1388 به ميزان 4/58 درصد افزايش يافت.
رئيس کل بانک مرکزي همچنين به اقدام‌هاي متعدد اين بانک در گسترش نظام‌هاي پرداخت در سال 1389 اشاره نمود و افزود: تغييرات اساسي نظام‌هاي پرداخت از سيستم ‌هاي سنتي و کاغذي به سيستم‌هاي جديد الکترونيک و معرفي ابزارها و روش‌هاي نوين پرداخت، يکي از تحولات عمده صنعت بانکداري کشور طي سال‌هاي اخير بوده است. در سال 1389 بکارگيري ابزارهاي نوين پرداخت در مقايسه با ابزارهاي سنتي شامل اسکناس و مسکوک و انواع چک‌هاي بانکي از رشد قابل ملاحظه‌اي برخوردار بود.
وي خاطر نشان ساخت : در تيرماه سال 1389 سامانه تسويه اوراق بهادار (تابا) به عنوان زيرساخت انتشار و تسويه انواع اوراق بهاردار الکترونيک و يکي از ارکان طرح نظام جامع پرداخت کشور عملياتي شد و براي اولين بار اوراق مشارکت الکترونيک براي مبادله بين بانک‌ها در اين سامانه منتشر شد . همچنين سامانه شماره حساب‌هاي بانکي يکپارچه تحت عنوان شناسه حساب بانکي ايران (شبا) که در سال 1388 طراحي شده بود, در تمامي سامانه‌هاي تسويه و پرداخت حسابي کشور اجباري شد و تمامي پرداخت‌ها از تير 1389 صرفاً با استفاده از اين شماره حساب استاندارد صورت پذيرفت. 

وی همچنين ساير  طرح‌هاي در دست اقدام و اجراي بانک مرکزي در اين حوزه را که متضمن ارايه خدمات نوين بانکي به فعالان اقتصادي و افزايش ايمني خدمات الکترونيکي بانک‌ها است را برشمرد.
بهمني در خصوص نظارت اين بانک بر فعاليت بازار پول تاکيد نمود: بانک مرکزي مصمم است تا با تقويت بخش نظارتي اين بانک بر فعاليت بانک‌ها و موسسات اعتباري، ساماندهي و نظارت بر بازار غير متشکل پولي ( فعاليت تعاوني‌هاي اعتبار) و تقويت مبارزه با پولشويي ، بيش ز پيش شاخص‌هاي انضباط و سلامت را در بازار پول کشور حاکم کند.
رئيس کل بانک مرکزي همچنين به تمهيدات اين بانک در مقابله با تحريم‌هاي تحميلي در مجامع بين‌المللي اشاره و تاکيد کرد: با برنامه ريزي و اقدامات بازدارنده بانک مرکزي، تحريم‌هاي مزبور داراي کمترين اثر بر فعاليت‌هاي سيستم بانکي و ساير بخش‌هاي اقتصادي بوده و خواهد بود.
در بخش دیگری از این مراسم ریاست محترم جمهوری نیز ضمن تجلیل از تلاش های بانک مرکزی با اشاره به افزایش سرمایه بانک مرکزی از 25هزار میلیارد ریال به 28 هزار میلیارد ریال تاکید کرد: بحث اصلاح نظام بانکی با جدیت پیگیری خواهد شد و تمام تلاش ما این است تا نظم و انضباط بیشتری بر فعالیت های نظام بانکی حاکم شود.
ریاست محترم جمهوری خاطر نشان کرد: به منظور هدایت نقدینگی به سوی بخش های تولیدی اقتصاد و مهار نقدینگی سرگردان، تاکید شده است تا شاهد اضافه برداشت بانک ها از  منابع بانک مرکزی نباشیم.

/3131

کد خبر 192131

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    108 1
    سرمایه بانک مرکزی به 28 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.پس هنوز 2هزار میلیارد مونده تا 30هزار میلیارد ریال بشه!!!همون 30هزار میلیارد ریال معروف!!!
    • بدون نام IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
      5 1
      اون 28 هزار میلیارد تومان بود این تازه 28هزار میلیارد ریاله کو تا بهش برسه
  • بدون نام IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    125 1
    یعنی سرمایه بانک مرکزی هم از اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی کمتره؟!
  • بدون نام IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    30 0
    دستاوردها واقعا حیرت آور است. مطمئناً این حیرت در روزهای آتی بسیار بیشتر هم خواهد شد!
  • بدون نام IR ۱۹:۲۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    30 0
    جوك سال...
  • خواب آلود IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    27 0
    کسی که خودش را به خواب بزند هیچگاه بیدلر نخواهد شد..........
  • mu MY ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    25 1
    کلا آخر دستاورد تشریف دارند با دلار 1600 تومانی البته مردم بدانند 900 تومان هم نمی ارزد
  • بدون نام IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    19 3
    قهرمانان دلاوران پولاوران! به نام یزدان پیروز باشید دلار رو بالابرین سکه رو بالابرین شب که شد دور همم جمع بشین از همدیگه تهریف کنین هندونه ها رو بین کرتاتون ، تند و تند تقسیم کنین قهرمانان دلاوران ....
  • علیرضا US ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    23 0
    بله. البته. یکی از مهم ترین دستاوردهای بانک مرکزی تغییر مداوم نرخ دلار و یورو و افزایش 200 تومانی آن در عرض 2 روز بود که بسیار ارزشمند است و در تاریخ اقتصاد ایران به عنوان رکورد حساب می شود!
  • بدون نام IR ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    80 2
    آقای بهمنی لطف کنید 22 هزار میلیارد دیگه چاپ کنید سر راس بشه 50 هزار میلیارد. خیرشو ببری!
  • بدون نام US ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    21 0
    چرا شکسته نفسی میکنید آقای رئیس دستاوردها که دارن فوران میکنن مثل همین دلار 1600 تومنی یا اون عدد 3 معروف تورمی که وجود نداره فقط مردم خرن ارزش کارای شما رو نمیفهمن
  • بدون نام ایرانی IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    18 0
    هه هه هه چه به خودشون هم افتخار میکنند"فکر کردید شق القمر دارید میکنید؟این سرمایه بانکیمونه"این از وضعیت دلارمونه که هر روز داره بالاتر میره"این از بازار سکه هستش"این از وضعیت تورم هستش که هر روز داره صعود میکنه"معلوم نیست اینها دارن چیکار میکنند؟
  • بدون نام IR ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    22 0
    راستی ایشون بعضی از دستاوردهای ارزشمندشون رو فراموش کردن بکن: - رساندن قیمت دلار به رقم ارزشمند 1600 تومان - به وقوع پیوستن اختلاس ارزشمند 3000 میلیاردی در مجموعه زیر دستشان - ضرب سکه ارزشمند 5000 ریالی که واقعا جای دادن این همه صفر روی یک سکه در کل دنیا بی نظیر است!
  • بدون نام IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    18 0
    آقای بهمنی با چه رویی این حرف ها رو می زنند؟
  • بدون نام US ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    64 3
    آقای بهمنی چرا خیلی صریح نمی فرمایید به شرکتهای و صنایع چقدر ارز رسمی داده اید و مثلا به هر صنف چند دلار با نرخ رسمی در این ماه های اخیر پرداخت کرده اید؟
  • بدون نام IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    19 1
    مگه اینکه خودت از خودت تعریف کنی...! والا!
  • بدون نام IR ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    17 0
    بله قربان ترین مدیری که میشه پیدا کرد هیمن بهمنی هستش
  • بدون نام IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    14 1
    وقتی یک مدیر داخلی بشه مدیرعامل بانک مرکزی.انتظار بیش از این رو نمیشه داشت.ظاهرا کشور ما اقتصاد دان با مدارک بالا نداره که ایشون شدن همه کاره.خدا به داد آینده ما برسه
  • بدون نام IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    16 1
    ما از طلا گشتن پشیمانیم . لطفا" ما را مس بفزمایید ؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    12 1
    حیف که خبرآنلاین است و نمی شود درباره آقای بهمنی چیزی نوشت وگرنه ممکن است چند روزی به دلیل مشکلات فنی خارج از سرویس باشد! خبرآنلاین شوخی کردم به دل نگیر!
  • حسام IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    13 1
    آقای بهمنی! کدام دستاورد بانک مرکزی بسیار ارزشمند است؟ دلار 1600 تومانی، یورو 2050 تومانی و یا سکه 620 هزار تومانی؟ شاید هم اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی؟
  • محمود IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    17 0
    انصافا هم ارزشمند است! حتی در زمان جنگ هم دولت نتوانسته بود باعث بشه که در عرض کمتر از 1 سال، ارزش پول ملی بیش از 50 درصد کاهش پیدا کنه!! واقعا هم ارزشمند است دیگه. یک نوبل افتخاری اقتصاد هم پاداش داره!!
  • بدون نام IR ۲۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    14 0
    یکی از دستاوردهای شما بالارفتن قیمت دلار و سکه بود به نحوی که الان هر یک دلار کشور به قول شما بحران زده امریکا 16050 برابر واحد پولی ما ارزش دارد!!! مایی که به قول شما با سیاست های شما رشد اقتصادی و اینها داشتیم!! اقایون دولتی قسم شما رو باور کنیم یا دم خروس رو؟
  • بدون نام IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    16 0
    کبک حیوان نجیبیست!
  • بدون نام CA ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    12 0
    دلار هم هیچی به سلامتی کم کم 2000 تومان
  • بدون نام IR ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    0 19
    بیخودی دنبال مقصر نباشیم. در این شرایط که ایران تحریم شده و اختلاسی هم صورت گرفته دلار به قیمت 2000 تومان هم مفته. همین طور وضع بمونه خیلی عالیه
  • بدون نام DE ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    17 0
    بهمنی خطاب به رییس جمهور: همه چی آرومه من چه قدر خوشبختم بحران ارز و اختلاس هم که به من ربط نداره ...
  • بابك IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    15 0
    3000 ميليارد اختلاس - رانت خواري در عرصه ارز و ماهي گرفتن از بازار گل آلود سكه از جمله همين كارهاي ارزشمند است فقط حتما اسپند دود بكنيد تا چشم نخوريد
  • حرف مفت زن IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    22 1
    بله بله بله ه ه ه ه ه ه ه ، آفرين بهمنی جان تو تنها رئيس بانک مرکزی تو تاريخ ايران هستی که برای دولت کار کردی اگه یه کتاب پول و بانکداری تو زندگيت باز کرده بودی و خونده بودی میدونستی که دولت سیاستهای مالی و بانک مرکزی سیاستهای پولی رو مشخص میکنه و این دو مقابل هم هستند که اقتصاد جامعه رو در حالت تعادل نگه دارند نه اینکه بانک مرکزی برای دولت کار کنه و در خدمت سیاستهای دولت باشه البته حق داری اگه این کارو نمیکردی زودی مثل بقیه عوض میشدی
  • حامد IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    13 0
    حتما دلار 1600 تومانی و سکه 600 هزار تومانی هم از دستاوردهای ارزشمند بانک مرکزی در زمان تصدی جناب بهمنی است
  • بدون نام IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    15 0
    برای استعمارگران دستاوردهای بانک مرکزی عالی است کاهش پنجاه درصدی ریال طی دو ماه در طول تارخ بی سابقه است
  • امير IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    9 0
    آقاي بهمني اينطور مي گفتتند بهتر بود : سرمايه باك مركزي 1.75 ميليارد دلار. ( به نظر شما اين مبلغ در مقايسه با اقتصاد ايران خيلي بزرگه ؟ اصلا پولي نيست كه دارن پزشو مي دن.)
  • ایرانی IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۲
    20 0
    بهتره که دستاورد آقای بهمنی در کتاب گینس ثبت بشه"چون سابقه نداشته یه رئیس بانک مرکزی وضعیت اقتصادی این مملکتو به اینجا بکشونه.براش هم اسپند دود کنید تا چشم نخوره.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۳
    4 0
    بانک هستی یا صرافی؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین