به گزارش خبرآنلاین، نامشخص بودن دامنه قاچاق این نوع کالا ابهاماتی را برای نمایندگان ایجاد کرده بود. تا آنجا که ستار هدایتخواه نماینده بویراحمد و دنا در تذکری گفت: مرسوم است که در سفرهای خارجی برخی از این مواد سوغات میآورند. یکی دیگر از نمایندگان هم در سوال دیگری پرسید: یعنی اگر حتی یک کرم خارجی هم با خودمان بیاوریم، قاچاق است، ولو اینکه برای استفاده خودمان باشد؟
به تدریج تذکرات جنبه قانونی تری به خود گرفت. سید محمدجواد ابطحی در تذکری در رابطه با این لایحه گفت: بهتر بود که کمیسیون قضایی و حقوقی در رابطه با این لایحه پراهمیت به اظهارنظر نپرداخته است. احمد توکلی نیز در تذکری گفت: این لایحه در تمام کمیسیونهای تخصصی فرعی بررسی نشده است و برخی از موارد این لایحه با لایحه بهود فضای کسب و کار مغایرت دارد. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با تایید تذکر توکلی گفت: این تذکر شما درست است و باید نمایندگان با دقت درمورد مواد این لایحه نظرات و پیشهادات خود را مطرح کنند.
توکلی نیز در ادامه خواستار مسکوت ماندن این ماده شد که رئیس مجلس با این پیشنهاد مخالفت کرد.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در اخطار قانون اساسی با اشاره به اهمیت لایحه قاچاق کالا و ارز از رئیس مجلس درخواست کرد به نمایندگان فرصت بیشتری داده شود تا به دقت این لایحه را بررسی کنند و همچنین در پیشنهادی خواستار مسکوت مادن این لایحه شد.
نهایتا نمایندگان مجلس با تعیین مجازات، نگهداری، عرضه و فروش مواد بهداشتی، خوراکی، آشامیدنی و پزشکی قاچاق توسط آیین نامه اجرایی موافقت کردند.
طبق این مصوبه هر شخص حقیقی و حقوقی که اقدام به واردات، صادرات، نگهداری، حمل و نقل، توزیع، عرضه و فروش دارو یا وسایل پزشکی، مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی بدون اخذ مجوز از وزارت بهداشت اقدام به واردات و صادرات داروها، مواد خوراکی آرایشی، بهداشتی، پزشکی تقلبی کند به مجازات قاچاق کالای ممنوعه محکوم می شود.
آیین نامه اجرایی این ماده با پیشنهاد وزارتخانههای بهداشت و درمان و صنعت، معدن وتجارت و همچنین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد.
45/29
نظر شما