۰ نفر
۲۱ دی ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۶

درست در روز پس از تصویب قطعنامه بیش از 30 فلسطینی به شهادت رسیدند

رضا رضایی: باوجود تصویب قطنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر آتش بس سریع و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه بمباران های هولناک رژیم صهیونیستی همچنان در این منطقه بحرانی ادامه دارد و هر لحظه بر تعداد قربانیان این نبرد نابرابر افزوده می شود.

در حالیکه شورای امنیت سازمان ملل متحد دیشب مصادف با هشتم ژانویه 2009 با تصویب قطعنامه‌ای با 14 رای مثبت، بدون رای منفی و در حالیکه آمریکا به نفع اسرائیل رای ممتنع داد، خواستار آتش‌بس فوری و پایدار میان حماس و رژیم صهیونیستی در غزه شد، ماشین کشتار صهیونست ها همچنان فعال است.

اسرائیل بدون توجه به صدور این قطعنامه و به گفته تزیپی لیونی وزیر خارجه خود همچنان "برنامه خود را دنبال می کند" و بمباران و موشک باران غزه همچنان ادامه دارد.

حماس نیز با ناعادلانه خواندن قطعنامه شواری امنیت آن را بی اهمیت توصیف کرده و گفته است قطعنامه ای که در نبود نماینده حماس در شواری امنیت صادر شده و هیچ حقی را برای فلسطینیان قائل نشده نمی پذیرد.

به گفته حماس آتش بس زمانی معنی خواهد داشت که اسرائیل هرچه سریعتر و به طور کامل نیروهای خود را از غزه بیرون بکشد و همه گذرگاه های مرزی از جمله گذرگاه رفح باز شود.

بی توجهی اسرائیل به این قطعنامه البته در همان ساعات تصویب آن در شورای امنیت محرز بود چه اینکه برخی از حاضران در این نشست نیز تا حد زیادی به ناکارآمدی آن اذعان داشتند.

از جمله این افراد دیوید میلیبند وزیر امور خارجه‌ انگلستان بود که پس از تصویب این قطعنامه گفت: "همه ما می‌دانیم که صلح در میدان جنگ روی می‌دهد. در حالی که قطعنامه‌ها در سازمان ملل نوشته می‌شوند."

 کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا نیز که مخالفت نکردن کشور مطبوعش با این قطعنامه نشان از رضایت بخش بودن مفاد آن داشت گفت: "آمریکا کاملا از این قطعنامه حمایت می‌کند، اما بدین دلیل رای ممتنع داد که نتایج میانجی‌گری مصر میان اسراییل و حماس برای رسیدن به آتش‌بس برای ما مهم است."

او که کشورش تا کنون به هیچ قطعنامه ای برضد اسرائیل در شورای امنیت رای نداده، در ادامه افزود:" شورای امنیت برای یک صلح پایدار در غزه یک نقشه راه تهیه کرده است."

در این قطعنامه از وخامت خشونت و تعمیق بحران انسانی در نوار غزه ابراز نگرانی شده و بر ضرورت باز گشایی تمام گذرگاه‌های مرزی و دستیابی به یک صلح پایدار میان اعراب و اسراییل تاکید شده است. کشورهای عرب با انجام تغییراتی که مورد درخواست آمریکا بود،‌ خواستار تصویب قطعنامه‌ای بودند که در آن نه تنها پایان تمام اقدامات نظامی در غزه خواسته شده بود بلکه ضمن ذکر نام حماس،‌ درخواست شده بود تا نیرویی بین‌المللی مانع از قاچاق تسلیحات به غزه شود. اما آمریکا، بریتانیا و فرانسه، از اعضای دارای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تغییرات انجام شده در متن پیشنهادی قطعنامه اعراب راضی نبودند و متن جدید که تصویب شد از سوی انگلیس تهیه شد.

در قطعنامه‌ مصوب شورا بر ضرورت یک آتش‌بس فوری و پایدار که به خروج کامل نیروهای اسراییل از غزه منجر گردد، تاکید شده است. با وجود این درخواست نیروهای اسراییلی تا زمان وجود یک آتش‌بس پایدار مجبور نخواهند بود از نوار غزه خارج شوند.

 متن کامل قطعنامه

قطعنامه‌ 1860  از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است تا به تلاش‌های خود برای ایجاد تضمین‌هایی برای ایجاد آتش‌بس و آرامش پایدار در غزه، جلوگیری از قاچاق تسلیحات و مهمات ادامه دهند. در این قطعنامه اما هیچ اشاره‌ای به نیروهای ناظر بین‌المللی که در متن قطعنامه اعراب وجود داشت، نشده است. همچنین در جریان مذاکرات پیش از تصویب آن، نام حماس نیز برداشته شد. این سند، تمام خشونت و خصومت‌ها را علیه غیر نظامیان محکوم کرده و خواستار دسترسی بدون مانع ساکنان نوار غزه به کمک‌های انسان دوستانه شده و از طرح باز کردن کریدور انسانی که از سوی رژیم صهیونیستی پیشنهاد شد، استقبال کرده است. این قطعنامه همچنین خواسته است تمام تلاش‌های بین‌المللی به ایجاد کمک انسان دوستانه و بازسازی اقتصاد نوار غزه منجر شود.

اگر چه این قطعنامه بر اساس بند هفت منشور سازمان ملل متحد که از لحاظ نظامی قابل اجرا خواهد بود، تنظیم نشده است، عمرو موسی دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که این قطعنامه از لحاظ حقوقی الزام‌آور است.

وی گفت: ما این قطعنامه را پیاده خواهیم کرد زیرا شورای امنیت باید پس از تایید به اتفاق آرای شورای امنیت ناظر بر اجرای آن باشد.

افزایش تعداد قربانیان جنگ نابرابر

با این وجود درست روز بعد از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بیش از 40 بار غزه توسط جنگنده های رژیم صهیونیستی بمباران شد که در پی آن بیش از 30 فلسطینی که عمده آنها را زنان و کودکان تشکیل می دادند کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند. امروز به نوشته برخی از روزنامه های عربی، گرد مرگ بر سراسر غزه پاشیده شد و صدای گریه و شیون کودکان از هرگوشه ای از غزه به گوش می رسید. بیمارستان ها و درمانگاه های غزه نیز دیگر نه امکاناتی برای مداوای زخمی ها دارند و نه جایی برای رسیدگی سرپایی به آنها در این اماکن باقی مانده است.

در پی شهادت 30 فلسطینی، آن هم در یک روز که از آغاز حملات تا کنون بی سابقه بوده است، شمار کشته و زخمی شدگان غزه به بیش از چهار هزار نفر رسید. به گزارش منابع خبری تعداد شهدای مقاومت از مرز 780 نفر گذشته است.

با این همه و علیرغم تلاش های وحشیانه اسرائیل که همگی به بهانه متوقف کردن پرتاب موشک های حماس به شهرک های صهیونیستی صورت گرفته، امروز چندین منطقه دیگر فلسطین اشغالی توسط موشک های حماس هدف قرار گرفت که از جمله آنها می توان به یک پادگان نظامی در 20 کیلومتری تل آویو اشاره کرد که ناباوری و تعجب مقامات این رژیم را درپی داشته است.

کد خبر 1942

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین