صادق زیبا کلام در یادداشتی با عنوان «نجات گروگان​های ایرانی توسط امریکا» در هفته نامه آسمان نوشت:

·         13 ماهیگیر ایرانی که با قایق هایشان در آب های بین المللی توسط دزدان دریایی اسیر شده بودند، از سوی ناو نیروی دریایی آمریکا نجات یافتند. این در حالی بود که دو سه روز قبلش ایران به به این ناوشکن ناجی اخطار داده بود که به خلیج فارس نیاید.
·         در چنین شرایطی مسئولان رسمی کشور چه واکنشی باید نشان می دادند؟ از آمریکایی ها تشکر می کردند؟ سخنگوی وزارت خارجه چند جمله محبت امیز می گفت؟ مسئولان ضمن تشکر از عمل انسان دوستانه امریکایی ها در عین حال تکرار می کردند که موضع ایران همچنان بر سر جای خودش باقی است؟ وزارت خارجه یک پیام تشکر آمیز می نوشت بی آنکه به آن پر و بال دهد؟ جالب آنکه مسئولان ما هیچ واکنشی از خود نشان ندادند و با سکوتشان به گونه ای عمل کردند که این مساله خیلی به ما مربوط نمی شود!
·         واقعیت اسن است که ما در 33 سال گذشته عادت کردیم با آمریکایی ها با زبان غیظ و غضب و درشتی صحبت کنیم. ایضا آنها هم یک ریز از جمهوری اسلامی ایران و سیاست هایش انتقاد کرده اند. از این رو هم برای تهران دشوار است که به امریکایی ها بگوید «متشکرم« و هم برای امریکا غیر قابل تصور است که یکبار از رژیم جمهوری اسلامی بشنوند «ممنونیم».
·         جای تاسف دارد که مناقشات سیاسی ایران و امریکا آنقدر عمیق شده باشد که اگر فی المثل وزارت خارجه ایران یک جمله تشکر امیز خطاب به آمریکایی ها می گفت، این به معنی عقب نشینی، ضعف و تسلیم تلقی می شد. ادبیات زیادی داریم، با دشمنان هم می توان با اخلاق برخورد کرد، نمی دانم این ادبیات فقط برای انشا است یا کاربرد عملی هم دارد؟
/2929
کد خبر 194398

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۷
    8 4
    موسی با فرعون صحبت ها کرد( سندش در قران) پیامبرص با کفار صدها بار احتجاج کرد وبا انها قرارداد صلح نوشت و.... نمیدانم ما به کدام اصل اسلامی و یا اصول روابط بین الملل استناد می کنیم . یک کشور قدرتمند مانند ایران به همان اندازه که باید شجاعت جنگ داشته باشد باید شجاعت گفتگو و صلح هم داشته باشد .
  • مجید ف IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۷
    3 4
    با تشکر از آقای دکتر عارض به خدمت که ما مدعی این هستیم که تمدن هارا به گفتگو دعوت میکنیم ولی هنوز ادبیاتش را نمیدانیم.چرا نمیخواهیم بعضی چیزهایی که در فرهنگ غنی ما وجود دارد را به دیگران نشان دهیم؟!! چرا یک کار انسان دوستانه را به سیاست ربط میدهیم؟! چرا به دنیا نشان نمیدهیم که بلدیم چگونه پاسخ نوع دوستی را بدهیم؟!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین