ایسنا نوشت:

براساس ماده 21 قانون جرايم رايانه‌اي، فيلترينگ يکپارچه براي تمامي شرکت‌هاي اينترنتي تعريف شده و شركت‌هاي اينترنتي اين اجازه را ندارند که به دلخواه براي سايتي محدوديت و يا عدم محدوديت اعمال کنند.

محمود خسروي - مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت - با بيان اين مطلب اظهار كرد: تعيين سايت‌هايي که مشمول طرح فيلترينگ يکپارچه در کل کشور قرار مي‌گيرند، از سوي کميته تعيين مصاديق خواهد بود و شرکت ارتباطات زيرساخت در آن دخالتي ندارد و فقط دستور را در اين زمينه اجرا مي‌كند.

هم‌چنين قائم مقام وزير ارتباطات تاكيد كرده بود كه بحث فيلترينگ يكي از موضوعاتي است كه بايد در شبكه ملي اينترنت ديده شود و بايد از نظر فني برروي اين موضوع اشراف داشته باشيم.

مهدي اخوان در گفت‌و‌گو با ايسنا گفته بود: فكر مي‌كنيم با اجراي پروژه شبكه ملي اينترنت دغدغه‌هايمان در حوزه فيلترينگ كاهش مي‌يابد زيرا معتقديم با اجرايي شدن اين پروژه ترافيك بين‌المللي‌مان كاهش مي‌يابد.

به گزارش ايسنا از زماني كه صفحه فيلترينگ در كشور با ظاهر جديد ظاهر و طرح آن بر اساس مصوبه كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه از سوي شركت ارتباطات زيرساخت، تغيير كرد؛ بحثي مبني بر اجراي طرح فيلترينگ هوشمند در ايران مطرح شد.

صفحه فيلترينگ در برخي كشورها به صورت هوشمند است، يعني اگر كاربري به سايتي مراجعه كند كه فيلتر شده باشد، صفحه به‌صورت هوشمند نياز كاربر و عبارت و موضوع مورد جست‌وجوي كاربر را تشخيص داده و لينك‌هاي مجاز مرتبط را در اختيارش قرار مي‌دهد.

عبارت "با استناد به قانون جرايم رايانه‌يي دسترسي به تارنماي فراخوانده شده امكان‌پذير نمي‌باشد" هنگام جست‌وجو در اينترنت، وقتي اين عبارت بر صفحه مانيتور نقش مي‌بندد، از اين نشان دارد كه تارنماي مورد نظر فيلتر شده است.

عمده دلايل فيلتر كردن اينترنت در كشورهاي مختلف را مي‌توان در چهار تقسيم بندي كلي گنجاند:مسائل سياسي، مسائل اجتماعي، مسائل امنيتي و مسائل اخلاقي و آنچه باعث تفاوت مبنايي هر كشور براي فيلترينگ مي‌شود، ارزش‌هاي بنيادين مورد توجه در هر مقوله در آن كشورها است.

در مجموع مي‌توان گفت تعداد كشورهايي كه در منطقه و جهان به نحوي با مساله فيلترينگ و سانسور در اينترنت مواجه هستند، نسبتاً قابل توجه است. كشورهايي مانند سوئد، فرانسه وآلمان در قاره اروپا و كشورهايي مانند هند، عربستان، كره جنوبي، مالزي و در مجموع آسيا به عنوان بزرگترين قاره دنيا و نيز كانادا داراي گسترده‌ترين ميزان تنوع فيلترينگ هستند.

2121

کد خبر 194993

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • گرفتار IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۳
    21 0
    خواهشمند است در تصمیم گیری در مورد فیلترینگ سایتها (بنازم فارسی رو!) حداقل از افراد کارشناس و آشنا به زبان انگلیسی استفاده کنید تا هر سایتی بیخودی فیلتر نشه!
  • بدون نام IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۳
    6 0
    شما یه کلمه مثل سیب رو تو گوگل سرچ کن می بینی 90 درصد عکس ها فیلتره...چرا آخه اینجوری می کنید با مردم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین