به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان در رأس هیأتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی به عراق سفر کرد؛ این سفر در حالی انجام میشود که ۵۳۸ روز از بازداشت و اسارت محمدرضا نوری (ابوعباس) در آن کشور میگذرد.
ضرورت پیگیری آزادی مدافع حرم در سفر رئیس جمهور به عراق
بنابر روایت مهر، وزارت امور خارجه از زمان اسارت نوری تلاشهای دیپلماتیکی برای آزادی وی انجام داد؛ اما با توجه به اینکه هنوز عراق اقدام عملی برای آزادی این زندانی ایرانی انجام نداده است ضرورت دارد در جریان سفر رئیس جمهور به این کشور، این موضوع به طور جد مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس جمهور در جریان این سفر، در کنار پیگیری جدی توافقات قبلی با عراق، برای آزادی «محمدرضا نوری» مدافع در بند عراق تلاش ویژه انجام دهد که اگر این مهم محقق شود، میتوان آن را یکی از مهمترین دستاوردهای اولین سفر خارجی رئیس دولت چهاردهم دانست.
نوری کیست؟
محمدرضا نوری در تاریخ سوم فروردین ۱۴۰۲ در منطقه «زیونه» بغداد توسط کماندوهای آمریکایی ربوده شد و تاکنون در اسارت نیروهای آمریکایی در عراق است. مدافع حرمی که به واسطه جسارتش در دفاع از حرم اهل بیت (ع) هیچ جسارتی را به ساحت مقدس خاندان پیامبر (ص) نپذیرفت.
ماجرای داعش که پیش میآید، جزو نفرات اولی است که داوطلب اعزام به سوریه میشود و به یکی از نیروهای نزدیک به شهید «قاسم سلیمانی» تبدیل میشود.
نیروهای آمریکایی با ادعای مشارکت محمدرضا نوری در قتل یک شهروند آمریکایی به نام «استیون ادوار ترول» او را ربوده و حتی در منطقه «کراده» بغداد دادگاه را برگزار میکنند، در حالی که مطابق اسناد متقن و شفاف در زمان قتل این شهروند آمریکایی، محمدرضا نوری در فرودگاه نجف بوده و تصاویر و اسناد هویتیاش در گیت فرودگاه نجف ثبت و این مدارک ضمیمه پرونده شده است.
نیروهای آمریکایی نوری را به اتهام واهی گرفتار سلول انفرادی و همنشین مزدوران داعشی کرده و جسم و روحش را با انواع شکنجهها نواختهاند.
پدر و همسر محمدرضا نوری، شهروند زندانی کشورمان در عراق، ۲۵ اردیبهشت سال جاری در دیدار با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه شهید ضمن تشریح روند دستگیری و پرونده قضائی ایشان، خواستار تقویت تلاشها برای آزادی و انتقال وی به کشور شدند.
همسر نوری با اشاره به تألمات شدید روحی خود و فرزندان خردسالش از دوران سخت و طولانی زندان شوهرش، نسبت به وضعیت جسمانی و روحی ایشان ابراز نگرانی کرد و از وزیر امور خارجه کشورمان خواست تا تلاشها برای آزادی و انتقال آقای نوری به ایران با قوت تداوم یابد.
امیرعبداللهیان نیز در این دیدار، با اشاره به وظیفه ذاتی دستگاه دیپلماسی برای حمایت از حقوق کنسولی ایرانیان در اقصی نقاط جهان، بر اهتمام ویژه مسئولین کشور به خصوص دستگاه دیپلماسی برای پیگیری پرونده آقای محمدرضا نوری تاکید کرد.
وزیرخارجه ضمن تشریح تلاشهای صورت گرفته تاکنون در این خصوص، خطاب به پدر و همسر نوری، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی از هیچ تلاشی برای کمک و مساعدت به محمدرضا نوری و تسریع در روند آزادی و انتقال ایشان به کشور فروگذار نخواهد کرد.
انتقال نوری به ایران در دستورکار و پیگیریهای جدی قوه قضائیه و وزارت امور خارجه قرار دارد
«کاظم غریب آبادی» معاون امور بینالملل قوه قضائیه، ۱۹ خرداد سال جاری در خصوص وضعیت محمدرضا نوری، تبعه ایرانی زندانی در عراق و پیگیریهایی که انجام شده است، گفت: وضعیت این تبعه ایرانی دو بار به صورت تلفنی و همچنین در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به عراق در اسفند ۱۴۰۲ از سوی ایشان مورد پیگیری قرار گرفت. در اثر پیگیریهای حقوقی و قضائی، عنوان اتهامی آقای نوری از اقدام تروریستی به عناوین دیگر تغییر پیدا کرد.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه تاکید کرد: انتقال آقای نوری به ایران در دستورکار و پیگیریهای جدی قوه قضائیه و وزارت امور خارجه قرار دارد.
غریب آبادی افزود: در همین رابطه، نامهای نیز هفته گذشته برای وزارت امور خارجه ارسال نموده تا با بکارگیری ظرفیتهای لازم، این امر به زودی محقق شود.
به گزارش مهر، «سیدکاظم روح بخش» آخرین ایرانی بود که با دیپلماسی از زندان دیگر کشورها آزاد شد.
«حمید نوری» و «اسدالله اسدی» هم با پرونده سازی منافقین کمی قبل تر در سوئد و بلژیک بازداشت شده بودند که آنها هم با پیگیریهای وزارت خارجه در نهایت آزاد و به ایران بازگشتند.
اما عجیبترین مورد این دستگیریها مربوط به «محمدرضا نوری» است. مدافع حرمی که در عراق بازداشت شده و با وجود توافق تبادل زندانیان همچنان در زندانهای عراق است.
حالا با سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق انتظار میرود برای پایان حبس این رزمنده ایرانی اقدامات فوری انجام شود.