به گفته احمد قلعه بانی این شرکت آمادگی دارد تا صادرات نفت به اروپا را در هر لحظه متوقف کند.
این درحالی است که قراردادهای نفتی ایران با اروپا قراردادهای بلندمدت است و اگر ایران اقدام به قطع یک حانبه روابط کند این احتمال قوت می گیرد که پرونده هایی دیگر از نفت ما در دادگاه بین المللی باز شود و ایران مجبور به غرامتی بیشترشود.
اتحادیه اروپا هفته گذشته در راستای افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی به ایران،خواستار توقف خرید نفت از ایران شده است.
دراین بین به نظر می رسد در شرایطی که 18درصد نفت ایران به اروپا صادرمی شود طی 6 تا 12 ماه آتی ،خریداران نفت ایران در این قاره به این خواسته اتحادیه اروپا تن دهند که در این راستا ایران در تلاش است تا با پیش دستی در این امر از برنامه ریزی اروپا برای عدم صدمه به اقتصاد کشورهای وابسته به نفت ایران جلوگیری کنند.
براین اساس مدیرعامل شرکت ملی نفت تاکید دارد: با توجه به بازاریابی های قبلی، از هم اکنون آمادگی قطع فروش نفت به اروپا را داریم.
احمد قلعه بانی با اشاره بر اینکه 18درصد نفت خام ایران به اروپا صادر می شود که در صورت قطع آن، کشورهای اروپایی به ویژه پالایشگاه های بخش خصوصی آنها متضرر خواهند شدخاطرنشان ساخت:شرکت ملی نفت ایران از مدت ها قبل بازاریابی برای فروش نفت خود به کشورهای غیراروپایی را آغاز کرده است و با توجه به کیفیت نفت خام ایران و ارتباط با دیگر کشورهای جهان، مشکلی از نظر فروش نفت نداریم و نفت ایران خریداران زیادی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که ایران از گذشته روابط تجاری با کشورهای اروپایی داشته است، تصریح کرد: شرکت نفت انتظار این تصمیم را از سوی اتحادیه اروپا نداشت؛ بنا بر این بازنگری در رابطه تجاری با شرکتهای اروپایی اجتنابناپذیر خواهد بود، زیرا اروپا نشان داد شریک مطمئنی برای ایران نیست.
وی افزود: کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، کشورهای آسیایی و درحال توسعه، باید سازکار و راهکارهای دیگری برای روابط تجاری خود با کشورهای اروپایی بیندیشند.
قلعه بانی تاکید کرد: در شرایط کنونی هیچ ذخیره نفتی در خارگ و دیگر ذخایر کشور وجود ندارد و امسال یکی از سالهای درخشان شرکت ملی نفت ایران از نظر میزان ذخیره نفت خام بوده است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: شرکتهای اروپایی بر اساس قراردادهای بیع متقابلی که با ایران دارند، در صورتی که به تعهدهای خود عمل نکنند، متضرر می شوند و بازپرداخت سرمایه و قراردادهای آینده آنها دچار مشکل خواهد شد، همچنین اگر مایل به فسخ این قراردادها هستند، زیان و ضرر ناشی از فسخ قرارداد به عهده آنهاست و مسئولیت این اقدام ها را باید به عهده بگیرند.
وی درباره ادعای برخی کارشناسان غربی که ایران باید نفت خود را به قیمت ارزانتری به مشتریان جدید بفروشد، تصریح کرد: ایران به هیچ وجه تخفیفی به مشتریان نفت نخواهد داد و خوشبختانه نفت ایران همواره مشتریان خاص خود را داشته است.
قلعهبانی گفت: تطبیق سیستم پالایشگاههای کشورهایی که از نفت ایران استفاده می کنند با نفت جدید، هزینه بر و زمان بر است و انطباق این پالایشگاه ها با نفت جدید هزینههای تمام شده آنها را افزایش خواهد داد؛ بنابراین به آسانی نمی توانند نفت ایران را با نفت دیگری جایگزین کنند.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: برخی دولتهای اروپایی بهگونهای دیکتاتوری عمل کرده اند و تصمیم آنها برخلاف نظر مردم و شرکتهای بزرگ نفتی است.
وی گفت: کشورها و شرکت هایی که خریدار نفت هستند، میتوانند به صورت شفاف، خواسته خود را به شرکت ملی نفت ایران اعلام کنند.
/22131
نظر شما