بازارهای مالی جهان بعد از 18 ماه رکود و کسادی به علت بحران مالی بین‌المللی، اکنون به نظر می‌رسد که چه در سطح آسیا و چه درسطح اروپا و آمریکا دوباره درحال رونق گرفتن هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بعد از هجده ماه سستی و بی‌تحرکی دربازار بورس جهان، این بازار اکنون به نظر می‌رسد که جان تازه‌ای به خود گرفته باشد. زیرا شرکت‌های مهم جهان، این روزها از آمادگی خود برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس خبر می‌دهند. به عنوان مثال، در فرانسه شرکت «پ پ اِر» اعلام کرده است که تا قبل از پایان امسال سهام «س اف آ ائو»، شرکت وابسته به خود را که در آفریقا بسیار فعال است، به بورس خواهد گذاشت. اعلام این گونه خبرها در عرصه اقتصاد بسیار مثبت است، زیرا نشان می‌دهد که روند سرمایه‌گذاری‌ها در اروپا در آینده‌ای نزدیک از سر گرفته خواهد شد و هچنین مهم است زیرا اوضاع در بازاربورس در کشورهای اسیایی تاکنون سود‌آور بوده است و از همین رو انتظار می‌رود که اوضاع در اروپا نیز در آینده‌ای نزدیک به همین منوال پیش رود.

بر اساس این گزارش، اگر در مقیاس جهانی نیز در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که از اول ژانویه امسال تاکنون بورس‌های مهم آسیا مانند بورس هنگ کنگ، شانگهای و شنزن 28 میلیارد سرمایه جدید را جذب خود کرده‌اند. این امر به معنای آن است که این بورس‌های عمده چین موفق شده‌اند دو سوم از کل سرمایه‌هایی که از بورس‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی به علت بحران مالی برداشته شده‌اند به خود جذب کنند. از نظر درصدی نیز اگر بررسی شود، باید گفت که این سه بورس چینی طی سه ماهه سوم امسال، 80 درصد سرمایه‌های برداشت شده از دیگر بورس‌های مطرح جهان را به سوی خود کشانده‌اند.

این در حالی است که بورس‌های آمریکایی و اروپایی واقعاً طی این مدت نتوانسته‌اند سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ را به خود جلب کنند. نمونه بارز در اثبات ناکامی بورس‌های اروپایی و آمریکایی، اقدام «روسال»، شرکت بزرگ تولید آلومینیوم روسیه است که برای تأمین سرمایه مورد نیاز خود به بورس هنگ کنگ متوسل شد و این در حالی بود که این شرکت به طور منطقی می‌بایست برای تأمین سرمایه مورد نیاز خود به بورس فوتسی لندن متوسل می‌شد.
به هر حال اکنون به نظر می‌رسد که اوضاع دراروپا نیز تغییر کرده باشد و درهمین راستا پیش‌بینی می‌شود که بورس‌های اروپایی نیز در سال 2010 به سرمایه جذب‌کنی برسند.

درباره آمریکا نیز انتظار می‌رود که این هفته سرمایه قابل توجهی جذب بورس این کشور شود. زیرا یک شرکت برزیلی وابسته به بانک بزرگ سانتاندر در اسپانیا، اکنون مدتی است که به فکر جذب هشت میلیارد دلار اعتبار از بورس‌های آمریکا و سائوپائولو برای اجرای طرح‌های اقتصادی خود افتاده است.

بر اساس این گزارش، از نظر رجوع به بازار بورس، بعد از شرکت سانتاندر برزیل که با هشت میلیارد دلار در رتبه نخست جهان قرار می‌گیرد بقیه شرکت‌های چینی هستند.

شرکت دولتی ساخت و ساز چین «چاینا استیت کانستراکشن» با هفت میلیارد و 300 میلیون دلار، شرکت متالورژی چین با پنج میلیارد و 100 میلیون دلار، شرکت ویزانت چین با چهار میلیارد و 200 میلیون دلار، شرکت وین ماکائو با یک میلیارد و 600 میلیون دلار و شرکت سینو پارم با یک میلیارد و 300 میلیون دلار به ترتیب در رتبه‌های دوم تا ششم قرار می‌گیرند.

رجوع شرکت سانتاندر برزیل به بورس برای تأمین هشت میلیارد دلار یکی از 20 رجوع بزرگ به بورس طی 15سال اخیر بوده است.

کد خبر 19642

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین