سازمان سینمایی با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جواد شمقدری برای ریاست براین سازمان فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرآنلاین، سی‌امین جشنواره فیلم فجر در ششمین روز برگزاری شاهد حضور جمعی از سینماگران و مدیران فرهنگی هنری بود تا بعد از مدت‌ها وعده برای راه‌اندازی سازمان سینمایی، شروع به کار رسمی آن اعلام شود.
 
مراسم شروع به کار سازمان سینمایی با اجرای جهانگیر الماسی آغاز شد و این بازیگر اعلام کرد با راه‌اندازی این سازمان اولا سینما ملی می‌شود و دوما دیگر نگرانی برای بیمه عمر و بیمه‌های درمانی وجود نخواهد داشت.
 
شمقدری: ما به دنبال چابک‌سازی هستیم
برنامه با سخنان جواد شمقدری معاون امور سینمایی ادامه پیدا کرد، شمقدری سخنان خود را چنین آغاز کرد: «دکتر حسینی پیگیر موضوع راه‌اندازی سازمان سینمایی بودند و اگر پیگیری‌های او نبود امروز شاهد برپایی این جلسه نبودیم.»
 
او اظهار داشت: «در جلسه اول شورای عالی سینما آقای احمدی‌نژاد موضوع راه‌اندازی این سازمان را عنوان کردند و در جلسه دوم به ما دستور دادند ساختار سازمان سینمایی را تعریف کنیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفت معاونت داشت که باید تعداد این معاونت‌ها کاهش پیدا می‌کرد.»
 
شمقدری سخنان خود را چنین ادامه داد: «در حوزه تغییر ساختارها ما نوعی چابک‌سازی خواهیم داشت و از دوباره کاری‌ها جلوگیری می‌کنیم. یکی از برنامه‌های سازمان سینمایی ساماندهی راهکارهای حمایتی و ارتقاء سینما است.»
 
معاون امور سینمایی از ادامه یافتن جریان‌های خصوصی در سینما خبر داد و گفت: «سینما با وسعتی که دارد باید از این حالت خارج و استقلال بیشتری پیدا کند. در جهت آماده سازی سیستم برخی ماموریت‌ها به بخش خصوصی واگذار می‌شود.  قصد داریم کاهش ضریب خطا را در ساز و کار جدید در دستور کار قرار دهیم.»
 
او گفت: « پیش از این پروانه ساخت و نمایش در اداره کل نظارت و ارزشیابی صادر می‌شد. ما دیگر با تاسیس سازمان سینمایی نظارتی در این بخش نداریم و ساز و کار آن با بخش خصوصی به طور مستمر ادامه پیدا می‌کند. در حال حاضر این سیستم نمی‌گذاشت به بخش خصوصی اعتماد کنیم اما به سمتی حرکت می‌کنیم که اعتماد بیشتر شود.»
 
شمقدری در شرح وظایف سازمان سینمایی گفت: «رئیس سازمان جایگاه معاونت وزیر را دارد. ما سه معاونت برای سازمان تعریف کردیم. یکی از آنها معاونت امور آثار سمعی و بصری، معاونت امور فعالیت‌های سمعی و بصری است در حال حاضر این دو معاونت در بخش‌های مختلف ادغام شده است و در ادارات مختلف کار می‌کند اما با تاسیس سازمان سینمایی فعالیت آنها جدا می‌شود.»
 
او گفت: «یکی دیگر از معاونت‌ها بودجه و پشتیبانی است. معاونت آثار سمعی و بصری تشکیلاتی است که وظایف آن شبیه وظایف  حوزه مدیرکل نظارت و ارزشیابی است.»
 
رئیس سازمان سینمایی درباره فعالیت دفتر توسعه این سازمان گفت: «این دفتر جدیدی است که مجوز ارایه می‌کند و معاونت درباره آن نظر نمی‌دهد اما در جای دیگر آثار را مورد حمایت قرار می‌دهد. در این بخش بحث حمایت‌ها را ساماندهی می‌کنیم و با صدور مجوز برای حمایت‌ها مسئولیت‌ها را تعریف می‌کنیم. این حمایت‌ها بخشی از طریق موسسات و بخشی دیگر توسط خودمان انجام می‌شود. این اتفاق مبارکی برای مقابله با رانت خواری است.»
 
او اظهار داشت: «دفتر مطالعات و توسعه دانش در حوزه‌های مختلف آموزشی و تحقیقاتی فعالیت می‌کند. معاونت فعالیت‌های سمعی و بصری در اداره‌‌ای زیر نظر آقای سجادپور تعریف می‌شود که در آن تشکل‌های سینمایی، استودیوها و لابراتورها مورد نظر قرار می‌گیرند و برای آنها مجوز صادر می‌شود و پس از آن مورد حمایت قرار می‌گیرند.»
 
شمقدری ادامه داد: «در دفتر سوم که مجامع و تشکل‌های سمعی و بصری است با مطالعات بیشتر فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند و در بخش بین‌الملل هم فعال می‌شوند. این دو معاونت در کار تولید اثر هم مشارکت می‌کنند. اولین فعالیت پیوستن به کنفرانس وایپو است.»
 
او اظهار داشت: «این مسایلی که عنوان کردم، کلیات ساختار است. البته بخش حراست، گزینش و بررسی شکایت‌ها در همه سازمان‌ها تعریف شده است و پس از آغاز فعالیت‌های سازمان این بخش‌ها نیز تعریف خواهند شد. این شمائی کلی از سازمان سینمایی است. همچنین شش موسسه سینمایی داریم که با موسسه‌ای که قرار است امور صنوف را بر عهده بگیرد به هفت موسسه تبدیل می‌شود. این موسسات فعالیت‌شان در فرآیند ماه‌های آینده اعلام خواهد شد و ماموریت آنها تغییر خواهد کرد. امیدواریم با حمایت همه سینماگران و وزیر ارشاد یک دوره جدیدی را رقم بزنیم تا به شکوفایی برسیم.»
 
حسینی: باید چشم‌انداز سینما را ترسیم کنیم
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود. او با اشاره به اینکه سینمای فرهنگی و متعالی سینمای مورد تایید او است، اظهار داشت: «از مدتی قبل بحث سازمان سینمایی عنوان  و  گفته می‌شود در دوره‌های قبلی نیز این موضوع عنوان شده، اما آنچه اهمیت پیدا می‌کند عملی کردن یک طرح است؛ اقدامی که نیازمند جسارت و جرات است.»
 
او ادامه داد: «برای راه‌اندازی سازمان سینمایی باید در شورای عالی اداری کشور تصمیم‌گیری صورت می‌گرفت و پس از آن منتظر فرصتی بودیم همانند دهه فجر، ایام هفته وحدت و برگزاری جشنواره فیلم فجر تا این سازمان فعالیت خود را آغاز کند. تاکید ما همچنان بر وفاق و هم‌اندیشی است و هدف آن است که گام‌های بلندی برداشته شود. این بار مسئولیت فقط برعهده چند مدیر نیست بلکه باید ماحصل کار همه اهالی سینما باشد.»
 
حسینی اظهار داشت: «ما ظرفی داشتیم که در درون آن وظایفی تعریف شده بود و حالا مظروف ما توسعه یافته است و فعالیت‌های سینمایی در آن نمی‌گنجد. حالا معاونت باید ارتقای جایگاه پیدا کند و با شکل‌گیری سازمان سینمایی روز به روز دستاوردهای جدیدی را در سینما شاهد باشیم. باید بپذیریم که معنای این‌ها دولتی کردن سینما نیست.»
 
او ادامه داد: «این سازمان تشکیل شده تا خدمات بیشتری ارائه دهد. به لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری شاهد ارتقا خواهیم بود. سالن‌های سینما، امکانات و تجهیزات و موضوع و محتوای فیلم‌ها پیشرفت خواهد کرد. نگاه جامع‌تری باید به حوزه سینما صورت بگیرد و باید جایگاه سینما را در سال 1404 تعریف کنیم.»
 
حسینی از شمقدری خواست با سعه‌صدر بیشتر سینما را مدیریت کند و گفت: «ما نباید شاهد ایستایی و رکود باشیم. هدف ما فقط این نبود که عنوان معاونت سینمایی را به سازمان سینمایی تغییر دهیم. جامعه انتظاراتی از سینما دارد که به حق است و با وحدت می‌توانیم به همگرایی مورد نظر برسیم.»
 
او در این بخش از سخنانش از فیلم «گیرنده» به عنوان فیلمی مورد نیاز جامعه کنونی نام برد و اظهار کرد: «سینما می‌تواند در تعالی کشور نقش داشته باشد. ما از آقای احمدی‌نژاد قول گرفته‌ایم به سازمان سینمایی رسیدگی خوبی صورت بگیرد.»
 
در پایان برنامه جهانگیر الماسی حکم وزیر را خطاب به شمقدری قرائت کرد و معاون امور سینمایی حکم خود را از وزیر ارشاد گرفت.
 
57243
کد خبر 197860

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مصطفى IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۸
    0 0
    خوب تا اينجا كه به نظرميرسد بايك تغيير ساختار براى برنامه هاى آتى مواجهيم. البته بايد در آينده ديد كه: ١- آيا پس از دولت دهم اين تشكيلات باقى ميماند يا همچون زمزمه احياى سازمان برنامه و بودجه در دولت يازدهم ، اين سازمان جوان به شكل قبلى باز خواهد گشت٠ خاصه اينكه بيشتر شبيه يك ميهمانى خانوادگى برگزار شده٠ شايد اگر جناب رئيس جمهور و برخى از معاونين ايشان حضور داشتند ، اين اقدام جدى تر تلقى ميشد٠ ٢- در صحبتهاى سخنرانان كلى گويى ديده ميشود و به نظر ميرسد صرفنظر از شعارها و كلى گويى ها با آينده روشنى در مديريت و برنامه ريزى امور سينما مواجه نيستيم٠ البته در حد اين خبر چنين برداشت ميشود و اميدوارم با اطلاع رسانى هاى آتى و عاجل اين نگرانى كاهش يابد٠

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین