محمد خیاطزنجانی در گفتوگو با خبرنگار خبرآنلاین در استان کرمانشاه در خصوص تعداد مراکز کانون در استان، اظهار کرد: در سطح استان ۳۶ مرکز ثابت، ۲ مرکز سیار و یک مرکز پستی داریم.
وی در خصوص تعداد اعضا کانون افزود: بیش از ۳۰ هزار عضو درمراکز استان حضور دارند و ۶۰ نوع فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و مهارتی داریم.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ هزار جلد کتاب در مراکز کانون استان برای امانت و برگشت کتاب کودکان و نوجوانان هفت تا ۱۸ سال موجود است.
زنجانی در پاسخ به اینکه چه برنامههایی برای کتابخوان بارآوردن کودکان در نظر گرفته شده، بیان کرد: برای کتابخوان کردن کودکان طرحهای خلاق کتابخوانی از جمله، فعالیتهای کتاب محور کانون، کتابسازی، معرفی کتاب قصهگویی و قصهنویسی، نشریات دیواری، مسابقات کتابخوانی و معرفی نویسندگان کتاب، جلسات بحث و نقد کتاب از جمله فعالیتهای کتاب محور مراکز کانون است.
وی ادامه داد: تشکیل و برگزاری جلسات باشگاههای کتابخوانی در بخش کودک، نوجوان و مربیان، برگزاری جلسات نقد و بررسی با عنوان صمیمانه با کتاب از دیگر فعالیتهای فرهنگی کانون است.
زنجانی اضافه کرد: طی سالهای ۱۴۰۲ الی ۱۴۰۳ تاکنون مربیان و اعضاء کانون استان کرمانشاه بسیار خوش درخشیدند و در بخشهای مختلف موفقیتهای قابل توجهی به دست آوردند دراین زمینه پنج مربی و ۱۵ عضو برگزیده کشوری داریم.
وی همچنین عنوان کرد: از میان باشگاههای نوجوان در سطح کانون کشور فقط یک باشگاه برگزیده شد که باشگاه مجتمع شماره یک کانون استان کرمانشاه بود.
وی در خصوص فعالیتهای کانون پرورش فکری استان گفت: اصلیترین فعالیت مراکز کانون پرورش فکری امانت و مطالعه کتاب و فعالیتهای ادبی، هنری و فرهنگی نیز کتاب محور است.
زنجانی در ادامه توضیح داد: در این زمینه طرحهای خلاق توسعه و ترویج کتابخوانی هر ساله در کلیه مراکز کانون توسط مربیان ارائه و اجرا میشود.
وی همچنین افزود: در این طرحها جذابیتهایی مطرح میشود که کودک و نوجوان را به شرکت در طرح و پیگیری، با مطالعه کتاب، خلاصه نویسی و اجرای فعالیتهای کتاب محور ترغیب میکند.
زنجانی در خصوص محتوای کتابهای کانون افزود: محتوای این کتابها از موضوعات مختلف فلسفی، دینی، اجتماعی، داستانی، ادبیات و شعر، کاردستی، هنر و تاریخی است.
وی ادامه داد: این کتابها زیر نظر شورای نویسندگان بررسی و مخاطب شناسی شده سپس در انتشارات کانون چاپ و برای استانها ارسال میشود، لذا از محتوای غنی و ارزشمند برخوردار هستند.
زنجانی در خصوص فعالیتهای مختلف کانون در زمینه کتابخوانی گفت: پویش ملی کتابخوانی که در بسترهای مختلفی تهیه و ارائه میشود از جمله معرفی کتاب بصورت کلیپ، گلستانخوانی در قالب پادکست، کتابال که امسال کانون کشور با همکاری جمعیت دختران ایران زمین برگزار کرد، تهیه کتابهای حسی - لمسی برای فراگیران با نیازهای ویژه توسط مربیان و معلمان مدارس استثنائی و پویش کتابخوانی یک کتاب مهمان ما، انجام گرفت.
46
نظر شما