تار ایرانی با مضراب حسین علیزاده در اروپا/ تقدیر از جواد یساری در تهران/ دلخوری علی رهبری از وزارت ارشاد

اجرای ارکستر سمفونیک تهران به یاد شهدای پدافند هوایی، برپایی تور کنسرت حسین علیزاده و گروه «هم‌آوایان» و به صدا درآمدن تار ایرانی در اروپا، شرح دلخوری علی رهبری برای خُلف وعده وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و عدم مجوز به اجرای یکی از رهبران برجسته ارکستر سمفونیک روسی ، تقدیر از جواد یساری و گلایه فرهاد فخرالدینی از عدم حمایت برای تولید موسیقی ارزشمند.... از مهمترین اخبار موسیقی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چندی پیش مهدی امامی خواننده گروه «هم‌آوایان» که از شاگردان برجسته استاد شجریان در کارگاه آواز بوده؛ در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین گفته بود که همراه با حسین علیزاده و گروه موسیقی «هم‌آوایان» به اروپا می‌رود و تاکید کرد که در این اجرا زهره قلی‌پور خواننده موسیقی ایرانی او را همراهی می‌کند.

آغاز تور کنسرت‌های حسین علیزاده تا پیش از آغاز سال نوی میلادی

اکنون علیزاده تور کنسرت‌های خود را در کشورهای آلمان، سوئیس، هلند، بلژیک، سوئد، اسپانیا، و انگلستان آغاز کرده و این اجراها تا پیش از آغاز سال نوی میلادی ادامه دارد. در این کنسرت‌ها حسین علیزاده اجرای ساز تار، علی بوستان ساز سه‌تار، هوشمند عبادی ساز نی، مهدی امامی دایره و آواز، صبا علیزاده کمانچه، پریسا پولادیان رباب، بهنام سامانی تنبک و دف برعهده دارند.

تار ایرانی با مضراب حسین علیزاده در اروپا/ تقدیر از جواد یساری در تهران/ دلخوری علی رهبری از وزارت ارشاد

گروه موسیقی «هم‌آوایان» در سال ۱۳۶۸ توسط حسین علیزاده تشکیل شد و شیوه تازه‌ای در خواندن آوازهای جمعی ایرانی ابداع کرد. اعضای گروه هم‌آوایان در زمان‌های مختلف و بنابر موضوع کاری که حسین علیزاده تعیین می‌کند، گزینش می‌شوند. این گروه متشکل از خوانندگان زن و مرد و نوازندگان مختلفی است که طی یک دوره آموزش می‌بینند و توسط علیزاده برای اجراهای بعدی دعوت به کار می‌شوند.

ترجیح نفع شخصی بر منافع ملّی مملکت

دلخوری علی رهبری از عدم مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور «والری گرگیف» یکی از رهبران معروف ارکستر سمفونیک دنیا به ایران از دیگر اخبار مهم در حوزه موسیقی در هفته گذشته بود.

ایسنا در گفتگویی که با علی رهبری داشته است؛ خبر از دلخوری این رهبر ارکسترسمفونیک مبنی بر عدم دریافت مجوز وزارت ارشاد برای حضور یکی از بزرگترین رهبران ارکستر جهان داده است.

بر اساس این گزارش، سال گذشته خبری درباره حضور والری گرگیف و علی رهبری در ایران برای اجرا با ارکستر سمفونیک جوانان ایران منتشرشد و در همان زمان گفته شد که تاریخ برگزاری کنسرت به زودی اعلام می‌شود. اما اکنون قریب به یک سال از انتشار این خبر می‌گذرد و گرگیف و رهبری هنوز کنسرتی در ایران برگزار نکرده‌اند!

علی رهبری درباره علت این ماجرا گفت: از بی‌تفاوتی و برخورد نامناسب دست‌اندرکاران هنری و موسیقی در دفتر موسیقی، بنیاد رودکی و وزارت ارشاد بسیار مأیوس و ناراحت هستم. من در همکاری با کشورهای زیادی روی صحنه می‌روم و به همین جهت به خوبی می‌دانم هر کشوری که به هنر و موسیقی اهمیت می‌دهد، آرزوی چنین رویدادهایی را دارند و زمانی که موقعیتش فراهم شود به خوبی از آن استقبال کرده و هر آنچه که در توان داشته باشند، انجام می‌دهند.

تار ایرانی با مضراب حسین علیزاده در اروپا/ تقدیر از جواد یساری در تهران/ دلخوری علی رهبری از وزارت ارشاد

او ادامه داد: رهبر ارکستری مانند مایسترو گرگیف دغدغه کاری بسیار دارد و زمانی خالی چندانی در برنامه کاری سالانه ایشان وجود ندارد ولی به علت سابقه دوستی و همکاری با من و البته علاقه‌ای که به فرهنگ و هنر ایران دارند، پذیرفت که به صورت رایگان به ایران بیاید و با موسیقیدان‌های جوان ایرانی کنسرت برگزار کند. ایشان حتی قرار بود چندین استاد درجه یک روسی را برای کمک و آموزش به جوانان ایرانی به صورت رایگان به همراه خود بیاورد. 

این هنرمند تصریح کرد: در همین راستا تاریخی مشخص و همه چیز آماده شد ولی متاسفانه وزارت ارشاد، بنابر دلایلی که شاید بتوان آنها را از سر ناآگاهی هم دانست، به این کنسرت مجوز ندادند در صورتی که مایه تعجب است؛ زیرا ایران روابط خوبی با کشور روسیه دارد! 

اما ارشاد مجوز کنسرت را صادر نکرد و زمانی هم که علت را جویا شدیم گفتند که تاریخ کنسرت باید عوض شود؛ زیرا زمان برگزاری این کنسرت به برنامه‌های خود وزارتخانه نزدیک است و این امر موجب خواهد شد که بخشی از مخاطبان خود در جشنواره‌شان از دست بدهند. در واقع به نظر می‌رسد برخی نفع شخصی را بر منافع ملی مملکت ترجیح دادند و اصرار کردند که تاریخ دیگری را با آقای گرگیف تعیین کنیم. بعد از مدتی به ناچار مجبور به کنسل کردن کل پروژه شدیم و از آنجایی که آقای گرگیف برنامه کاری فشرده‌ای دارند و لغو این برنامه اتفاق خوشایندی نبود، بنده هم دیگر تلاشی برای قرار دیگری نکردم و نخواهم کرد. با این حال آقای گرگیف در همان زمان به ترکیه و چین رفتند که به خوبی از ایشان استقبال شد.

این هنرمند تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد نابلد و غیرحرفه‌ای، امور موسیقی را در دست دارند و مسئول این دست عقب‌ماندگی‌ها هستند. متاسفانه اگر آقای رییس جمهور به قولشان عمل نکنند و با همین افراد ادامه دهند، ما سال‌های سال از ترکیه و چین عقب خواهیم ماند و هنرمندان موفق بین‌المللی ما به ایران عزیز برنخواهند گشت.

رهبر سابق ارکستر سمفونیک تهران همچنین بیان کرد: نمونه این اتفاق در سال‌های ۹۵ و ۹۶ نیز افتاد. در آن زمان ارکستر سمفونیک تهران به واسطه حضور من در ارکستر به عنوان رهبر، به طور رسمی از طرف رییس جمهور وقت اتریش به کنسرت افتتاحیه فستیوال بروکنر در اتریش دعوت شد که در آن زمان هم مسئولان وقت فرهنگی آنقدر توجهی نکردند و مسئله را بی اهمیت تلقی کردند که در نهایت اتریش از کره‌ای‌ها به جای ما دعوت کرد. در صورتی که در آن زمان ارکستر به سطحی رسیده بود که سمفونی «دنیای جدید» اثر دورژاک در سطح جهانی اجرا کرد.

تجلیل از جواد یساری در ارسباران

کانون ادبی زمستان، نشست ویژه موسیقی کوچه بازاری را در شانزدهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی برگزار می‌کند در این نشست که در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود؛ از تلاش‌های جواد یساری در عرصه موسیقی و اثبات وطن‌دوستی او تجلیل خواهد شد.این برنامه فردا جمعه ۱۸ آبان ماه ساعت ۱۵ برپا می‌شود و ورود برای عموم آزاد است.

تار ایرانی با مضراب حسین علیزاده در اروپا/ تقدیر از جواد یساری در تهران/ دلخوری علی رهبری از وزارت ارشاد

اجرای ارکستر سمفونیک تهران به یاد شهدای وطن

ارکستر سمفونیک تهران به رهبری مازیار یونسی «مارش ایرانی» را به یاد شهدای وطن و رثای شهدای پدافند هوایی در تالار وحدت اجرا کردند.

تار ایرانی با مضراب حسین علیزاده در اروپا/ تقدیر از جواد یساری در تهران/ دلخوری علی رهبری از وزارت ارشاد

دوری چند ساله من از اجرا به دلیل نارضایتی‌ام از مسئولان بود

فرهاد فخرالدینی در نشست خبری «منظومه سیمرغ (قاف)» درباره ارزیابی خود از وضعیت موسیقی ایران، گفت که در همه جای دنیا از موسیقی حمایت می‌شود زیرا موسیقی نیازمند حمایت دولت‌ها است. دوری چند ساله من از اجرا نارضایتی من بود زیرا حمایتی نمی‌شد پس ترجیح دادم کناره‌گیری کنم. انتظار هنرمندان موسیقی از دولت‌ها این است که از موسیقی حمایت کنند، با اهالی موسیقی تقابل نکنند و شان هنرمندان موسیقی را حفظ کنند. متاسفانه موسیقی ایران علمی نشده است. مسئولان بدانند موسیقی یک علم است و با آن تقابل نکنند.

۲۴۳۵۷

کد خبر 1980972

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =