به گزارش خبرآنلاین، «علی فرهادی» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با ایلنا در مورد مصرف دخانیات در میان دانشآموزان گفت: دخانیات در مدارس ممنوع است و مدیران و معاونان بهشدت مراقب هستند که خدای ناکرده هیچگونه بزه و آسیب اجتماعی در مدرسه نداشته باشیم و اگر بعضا بیرون از مدرسه اتفاقی بیفتد، آمار آن مربوط به بیرون از مدرسه است.
وی تصریح کرد: اکنون آماری از شیوع دخانیات در میان دانشآموزان در دسترس نداریم و قطعاً هم اگر آسیب اجتماعی در میان دانشآموزان بوده، منشأ آن مدرسه نیست اما مدرسه میتواند مکان حل آن باشد. چنانچه دانشآموزی دخانیات مصرف کند، حتما مشاوران مدرسه با آنان گفتوگو خواهند کرد.
وی ادامه داد: آمار بسیار کمی در این زمینه داریم، اما کم هم زیاد است و مسئلهای است که باید نسبت به آن حساس باشیم. در بحث آسیبهای اجتماعی و نظام مراقبت از آسیبهای اجتماعی دانشآموزان، جلساتی نه با حضور وزیر، بلکه به ریاست وزیر آموزش و پروش و پیگیری شخص ایشان تحت عنوان نماد (نظام مراقبت از دانشآموزان دربرابر آسیبهای اجتماعی) در حال برگزاری است. این جلسات به بحث آسیبهای اجتماعی میپردازد، الزاماً هم مسائلی مثل استفاده از سیگار نیست، بلکه آسیبهای اجتماعی بهمعنای عام است و تلاش بر این است که چنانچه دانشآموز آسیبدیدهای بود به او کمک شود تا بهموقع مورد مشاوره قرار بگیرد و همه ارکان تربیت بهویژه خانواده، مدرسه و خود دانشآموز استفاده شود تا او سریعتر به مسیر اصلی آموزش و تعلیم و تربیت برگردد. آموزش و پرورش توجه و زمان زیادی را به این زمینه اختصاص میدهد تا خدای ناکرده آسیب اجتماعی در مدرسه بدون پاسخ و لاینحل باقی نماند.
فرهادی در مورد روند درمان دانشآموزان شینآبادی توضیح داد: این ماجرا اتفاق بسیار دردناکی بود و همه را متأثر کرد. در همان سال ۹۱ هم دولت مصوباتی در حمایت از این دختران داشت. ناظر به این مصوبات باید از آنها دلجویی و حمایت همهجانبه کرد و همه اعم از دولت و وزارت بهداشت باید کمک کنند. وزارت بهداشت هم در آن زمان کمکهای خوبی به درمان آنان کرد. از آنجا که مسئله دختران شینآباد در حوزه دستگاه پزشکی و درمان است باید از وزارت بهداشت کمک گرفت و امکانات و داشتههای آموزش و پرورش مسئله چندانی از آنان حل نمیکند.
سخنگوی آموزش و پرورش در واکنش به وجود ۲۰ مدرسه کانکسی در پیرانشهر که گرمایش آنها از طریق بخاری نفتی صورت میگیرد و نگرانی از احتمال بروز مجدد حادثه گفت: البته بستگی به محل قرارگیری مدرسه، ساختمان و تعداد دانشآموزان آن دارد. موضوع در اینجا بخاریهای استاندارد است؛ نه بخاریهای نفتی. مدارس از حیث سیستمهای گرمایشی با هم متفاوت هستند؛ ممکن است مدرسهای ۵ دانشآموز داشته باشد و سیستم گرمایشی آن متفاوت باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر سازمان نوسازی، اعتبارات قابل توجهی را به استانداردسازی معطوف میکند و اگر موردی بود حتماً به رئیس آموزش و پرورش منطقه مراجعه کنند و به نوسازی استان اطلاع دهند. اگر بخاری مدرسه استاندارد نبود و مشکلی داشت حتماً رئیس منطقه پیگیری خواهد کرد.
فرهادی درمورد وضعیت نیروهای خرید خدمت نیز اعلام کرد: عدهای از این افراد در آزمون پذیرفته شدند و ما بسیار از این بابت خوشحال شدیم. دوست داشتیم همه آنها در آزمون قبول شوند، اما متأسفانه در مورد عدهای این اتفاق نیفتاد. ما امسال مجوزی از جنس بودجه برای خرید خدمت کردن این عزیزان نداشتیم. چون قرار بود همکاری با آنان پایان داده شود. ولی وزیر آموزش و پرورش دستور دادند که از حداکثر ظرفیت استفاده شود و پایان همکاری نداشته باشیم. لذا ناظر به ظرفیتهای قانونی بند «خ» تبصره ۱۵ بودجه و ماده ۸۸ برنامه هفتم توسعه، فعلاً آنان را بهصورت حقالتدریس به کار میگیریم. تلاش میکنیم و همزمان پیگیر هستیم که بهصورت قرارداد کار معین در خدمت این افراد باشیم. به محض اینکه قرارداد کار معین آنها مشخص شود بحث حقالتدریس منتفی خواهد شد.
۲۳۳۲۳۶
نظر شما